Ben balık yemeyi çok severim, ama yemeden önce kılçıklarını temizlemek isterim çünkü boğazıma kılçık kaçtı mı bundan hoşnut olmam.
Bu nedenle balık yiyeceksem eğer, yemeğe başlamadan önce tüm kılçıkları temizler ve sonra afiyetle yerim.
Her yerde bir kılçık vardır. Her alanda…
İşlerin yolunda gitmesini istemeyen, başarılı olan birinin başarısız olması için yüzüne gülüp arkasından kuyusunu kazan kılçık tipler.
Spor camiasında da böyle tipler var. Hatta bazılarınızın 'Falanca olmasa bu işler daha kolay yürür' dediğinizi duyar gibiyim.
Bunların genel özellikleri şöyledir; İnsanlara hep yukarıdan bakarlar, hep söyledikleri 'ben olmasam burası batar' şeklindedir.
Halbuki mezarlıklar onun gibi düşünen insanlarla doluyken, kibirlidirler, mütevazılık yanlarına bile uğramaz, kasarlar hem kendilerini hem de sizi, kolluk bende kılçıklık bende yazısı alınlarında yazılıdır v.s.
Bir spor takımı düşünün, başarılı olması gereken bir takım. İçlerinde bu tipte bir oyuncu, bazen teknik direktörler bazı futbolcuları kadro dışı bırakıyor ya çoğu sırf tarif etmeye çalıştığım kılçık tiplerdendir. Bu tipler başarılı bir tablo ile giden takımı tepe taklak yapabiliyor.
Demem o ki; başarılı bir sezon geçirmek aynı hedefe kilitlenmiş, aynı heyecanı yaşayan ve aynı duygularla birbirine kenetlenen kişilerle olur.
Kılçıkları temizlemek gerek. Vesselam…