Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan ve yaşlılıkta bilgi, beceri ve yeteneklerin korunmasını sağlayarak kaliteli yaşlanmanın temelini atmayı hedefleyen Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. 60+ Tazelenme Üniversitesi 2’inci sınıf öğrenci temsilcisi Hakkı Güner, “Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her günü hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz” dedi.

MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi

“YAŞLILARIMIZ MADDİ VE MANEVİ HAZİNEMİZ”

Güner, yaşlılar için merkezi yönetim ve yerel yönetimleri işbirliğine davet ederek, “Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacak hangi yaşta olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. Yaşlılarımız maddi ve manevi hazinemizdir. Onların statüsü öne çıkarılmalıdır. Yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmayı sağlayacak ve yaşlı bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu kolaylaştıracak tecrübe aktarım merkezleri ve sürekli eğitim programları merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin iş birliği ile hayat geçirilmelidir. Çünkü kültürümüzde yaşlılar kök değerlerimizin gelecek nesillere taşıyıcısı, gençlerimizin yol göstericisi ve akıl danışanıdır” diye konuştu.

“YAŞLI DOSTU BİR ÇEVREDE YAŞAMAK HAKLARI”

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” sözleriyle devam eden Güner, “Her yaşlı bireyin insan onuruna uygun olarak şiddet, ihmal, istismar ve ayrımcılığa maruz kalmaksızın mümkün olduğu kadar uzun süre kendi evinde ailesi, ve sevdikleriyle beraber topluma katılım sağlayarak ve bu doğrultuda fırsat ve imkanlar oluşturarak yeterli bakım dahil hizmetlere erişebileceği yaşlı dostu bir çevrede yaşamaya ve yaşatılmaya hakkı olduğu şüphesizdir. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Kaynak: Sümeyra Balcı