Eskişehirspor ligin 30'uncu haftasını 32 puanla 14'üncü sırada tamamladı. Sezon başındakı 'transfer yasağı nedeniyle ilk yarıda gençlerle' mücadele eden ES ES bitime dört hafta kala 'ateş hattından 7 puan' üstte. Yarın kendi evimizde 25 puanla 16'ncı sırada yer alan Afjet Afyon ile karşılaşacağız. ES ES bu maçtan 'üç puanla ayrılması halinde ligde kalmayı' garantileyecek. Büyük Eskişehirspor taraftarını arkasına alacak olan ES ES bunu başaracaktır. Bu sezon inişli çıkışlı grafik sergileyen ES ES Afyon maçından sonra 'önümüzdeki yılın planlamasını' yapmaya başlamalı. Önümüzdeki yıl 'armasına, formasına sahip çıkacak, ES ES için terlerinin son damlasına kadar mücadele edecek futbolcularla' yola devam edilmeli. Düşük bütçeli kurulacak bir takımla başarılı olunamayacağını düşünüyorsa; Teknik Direktör Fuat Çapa'ya 'teşekkür edilerek' yollar ayrılmalı. ES ES formasını giyen her futbolcu bir değerdir. O 'kutsal formayı üzerinde taşıyan futbolcuların ve takımı yöneten teknik adamlarının tek hedefi Süper Lig' olmalıdır. Önümüzdeki yıl 'küme düşmeye değil, şampiyonluğa ya da play-off'a girmeye oynayan ve buna inanan bir takım sahada olmalı...
----------------------------------------------
BETON ADAMLAR BAŞARILARINI
ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRMALI


Bir zamanlar 'Eskişehir Türk hentbolunun' lokomotifiydi. Eskişehir 'ETİ Bisküvileri, Kılıçoğlu Toprakspor ve Polisgücü takımları parkelerde fırtına' estiriyordu. 1990-1991 sezonunda Eskişehir ETİ Bisküvileri 'Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kupası'nda üçüncü olarak büyük başarıya imza' attı. Atatürk Spor Salonu standartlara uygun olmadığı için ETİ Bisküvileri Avrupa maçlarını Ankara'da oynadı. ETİ Eskişehirli hentbol severler için Ankara'ya otobüsler kaldırıyordu. ETİ Bisküvileri 1990 ve 1991 yıllarında Türkiye şampiyonu oldu. Eskişehir'de 1976 – 1977 öğretim yılında Cumhuriyet, Atatürk, Ticaret ve Atatürk Endüstri Meslek Liselerinden hentbol branşının temel karakteristiğine uygun 300'ün üzerinde kız ve erkek seçilerek çalışmalara başlandı. Burada 'atılan tohumlar sayesinde Eskişehir hentbolu 80 ve 90'lı yıllara damgasını' vurdu. Eskişehir değişik yaş kategorilerinde çok sayıda Türkiye Şampiyonlukları yaşadı. Türkiye'nin ilk Hentbol İl Temsilciliği Eskişehir'de kuruldu. İlk Hentbol 'İl Temsilcisi Hamit Türkmen' oldu. Hüseyin Mor, Murat Kılıç, Sırrı Özşen ilimizde bu sporun en eski emekçi antrenörler olarak tarihe geçtiler. Son yıllarda ilimizde 'hentbol sporunda yeni hamlelerin gelmesi' salon sporu tutkunlarını sevindiriyor. Bu sporda son yıllarda Selka ilimizi başarıyla temsil ediyor. Beton Adamlar kuruldukları 2016-2017 sezonunda Hentbol 1. Ligi'nde mücadele etti. 2017-2018 sezonunda Hentbol Süper Ligi'ne yükselen takım 'aynı yıl Avrupa kupalarına katılma başarısı' gösterdi.Selka şu anda ligde averajla üçüncü sırada yer alıyor. İkinci Batman Belediyespor ile Selka bugün saat 17.00'de Porsuk Spor Salonu'nda kozlarını paylaşacak. Tüm sporseverler 'bu müsabakaya giderek, kentimizi başarıyla temsil eden Beton Adamları' desteklemeli. Çünkü onlar bu desteği sonuna kadar hak ediyor. Parkelerin tozunu attıran Selka önümüzdeki yılda ilimize Avrupa'da temsil edecek. Selka için artık en büyük hedef Türkiye Şampiyonluğu olmalı. Önümüzdeki yıl başarılarını şampiyonlukla taçlandırmalı.
-------------------------------------
NOSTALJİ
ALTIN SEZON 1970-1971

Kurulduğu ilk yıllarda İstanbul'un 'üç büyüklerine kafa tutarak ilk Anadolu Devrimi'ni yaşatan Eskişehirspor sadece Eskişehir'in değil, tüm Türkiye'nin gözbebeğiydi.

PORSUK'TA BOĞULDU
Amigo Orhan'ın orkestra şefliğinde büyük taraftarıyla 'ES ES ES Kİ Kİ Kİ' sloganıyla başarıdan başarıya koşmuştu. Kırmızı Şimşekler, efsanevi Teknik Direktör Abdullah Gegiç yönetiminde 16 Eylül 1970 tarihinde o zamanki adıyla Fuar Şehirleri şimdiki adıyla UEFA Kupası'nda Sevilla'yı eleyerek, Avrupa'da da 'büyük sükse' yapmıştı. Bu zafer 'o sezon sonunda kazanılacak kupaların' habercisiydi. İlk maçı Sevilla'da 1-0 kaybeden Es-Es, kendi evindeki maçta da 79. dakikada yediği gol ile 0-1 geriye düştü. Es Es taraftarlarının bir bölümü sahayı boşaltırken 81. dakika Fethi Heper kafayla beraberlik golünü attı. Dakika 87 olduğunda yine Fethi, 25 metre uzaktan attı sert şutla skoru 2-1 yapar. 90. dakikada İlhan'ın yaptığı ortaya yükselen 'Fethi Heper hem hattrick yapar hem de Eskişehirspor'un bir futbol mucizesi yaşamasını' sağlar. Böylece İspanyol Boğası Porsuk'ta boğuldu.

RİVA HALİL'İN GOLLERİYLE
46 yıl önce 1970-1971 sezonu Eskişehirspor'un altın yılıydı. O yıl ligi dördüncü sırada bitiren Eskişehirspor, Türkiye Kupası Finalinde Bursaspor'u 0-1'in rövanşında 2-0 yenerek, Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı finalini Galatasaray ile oynadı. ES ES final maçını 3-2 kazanarak kupayı kazandı. Türkiye Kupası'nda finalin ilk müsabakası 13 Haziran 1971'de Bursa'da oynandı. FİFA Kokartlı Hakem Doğan Babacan'ın yönettiği müsabakada Bursaspor 89. dakikada Ersel Altıparmak'ın golüyle maçı 1-0 kazandı. Finalin ikinci maçı 20 Haziran 1971'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynandı. Maçın Hakemliğini Ömer Karadağ yaptı. Zonguldakspor'da 1970 yılında İkinci Ligde 21 golle gol kralı olduktan sonra Eskişehirspor'a transfer olan Halil Güngördü'nün 27 ve 65'inci dakikalarda 'attığı iki golle galip gelen ES ES Türkiye Kupasını' müzesine götürdü. 'Riva lakabıyla anılan' Halil'in golleri zaferi getirdi.

HEPER SUNAY'IN ELİNDEN ALDI
Bu zaferden 10 gün sonra Kupa Şampiyonu ES ES 30 Haziran 1971'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Lig Şampiyonu Galatasaray ile karşılaştı. Doğan Babacan'ın yönettiği maçta Galatasaray 4. dakikada Metin Kurt ile 1-0 öne geçti. 51. Dakikada sahneye çıkan Fethi Heper beraberlik golünü attı. 64. dakikada Ender Konca ES ES'i 2-1 öne geçirdi. 87. dakikada Gökmen Özdenak skoru 2-2'ye getirdi. Maç böyle bitecek sanılırken, 89. dakikada 'Kral Fethi Heper tekrar sahneye çıkarak' skoru 3-2 yaptı. ES ES Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandı.
Kaptan Fethi kupayı Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay'ın elinden aldı.
---------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay:
Ahmet Başkanım şampiyon olmamız ve takımı iflastan kurtarmamız için 100 milyon liraya ihtiyacımız var.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Kaancığım ben 100 milyon lirayla Tepebaşı'nda 350 bin insana bakıyorum. Siz bu parayla 22 kişiye bile bakamıyorsunuz.
---------------------------------
FIKRA
BU KEZ NİYE VURDUN?

Karı koca kahvaltı yaparken kadın bir anda kocasının kafasına tavayı geçirir. - Deli misin ya niye vurdun kafama? - Makineye pantolonunu atarken cebinden Birsen yazılı bir kağıt çıktı. - Aşk olsun ya hayatım. Birsen geçen gün bahis oynadığımız atın adıydı. Sen ne sandın? İnanmıyorum sana. - Tamam canım ya özür dilerim acıdı mı? Üç gün sonra akşam yemeğinde kadın, bu sefer en büyük tava ile kocasının kafasına öyle bir vurur ki adam baygınlık geçirir. Yarım saat sonra adam güçlükle kendine gelir: - Bu kez niye vurdun? - Bugün seni at aradı.