Merhum Erdal İnönü SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarla bir restorana gider. İnönü, garsonun 'Bir şey almak ister misiniz efendim' sorusu üzerine 'Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz' yanıtını verir.
SÖZLÜ DÜELLO
Genişletilmiş Divan Toplantılarının partiler için büyük bir önemi vardır. Bu toplantılarda parti içi sorunlar tartışılır. Özeleştiriler yapılır. Herkes dışarıda dedikodu yapmak yerine, bu toplantılarda eteğindeki taşı dökerek, fikirlerini söyler. Yerelde alınan tespitler Genel Merkeze taşınır. Bu toplantılarla Partinin önümüzdeki süreçteki yol haritası belirlenir. CHP Odunpazarı Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısı Pazar günü yapıldı. Bu toplantıda CHP'nin önde gelen isimleri partiyi ileriye taşıyacak tartışmalar yapmak yerine merhum İnönü'nün dediği gibi 'birbirlerini yemişler.' CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan arasında sözlü düellonun yaşandığı ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel'in bazı partilileri suçladığı toplantının yankıları devam ediyor.
AKIN SALLAREL
İSİMLERİ AÇIKLAMALI
İbrahim Arslan toplantıda referandum öncesinde CHP Genel Merkezinin yaptığı bazı yanlış uygulamalarla ilgili tespitlerde bulunuyor. Ve bu konuda ileriki süreç için önerilerini sıralıyor. İl Başkanı Sinan Özkar, isim vermeden Arslan'a tepki göstererek; Genel Başkan ve kendilerine yönelik eleştirileri 'bir hastalık' olarak nitelendiriyor. Özkar; 'Arkadaşlar, bu hastalıktan kurtulmamız lazım. Her şeyi fırsat olarak değerlendirmekten vazgeçin. Her şeyi yıpratmak için kampanya oluşturmaktan vazgeçin. Yapmayın bunu artık' diyor. Arslan, 'Eleştiri ve özeleştiri ne zamandır hastalık oluyor?' diye sert çıkıyor. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel; 'Bu süreçte bizler kapı kapı hayırları çoğaltmayı uğraşırken, partimiz içerisinden bir kesiminden referandum çalışmaları adı altında Orhangazi, Emek ve Büyükdere Mahallerinde kongre ve delege çalışmaları yaptığını gördük' diyor. Sallarel yoldan geçen birisi değil. Kendisi ilçe başkanı. 'Referandum çalışması' adı altında delege çalışması yapanlar kimse isimlerini açık şekilde söylemeli. Kimseyi itham altında bırakmamalı.
ÇELİK ÇOMAK OYNAMA
MAKAMI DEĞİLDİR
Sallarel bu isimleri bilgi ve belgeye dayalı olarak açıklamadığı sürece artık kendisinin parti içerisinde bir inandırıcılığı kalmayacağını çok iyi bilmeli. CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı 'Çelik çomak oynama' makamı değildir. İl Başkanı olduğu günden beri hiçbir zaman toparlayıcı olamayan Özkar, Divan Toplantısı'ndaki yapılan eleştirilere neden tahammül edemedi? Kendisi, ilçe belediye başkanının, parti ilçe başkanını, delegeleri eleştirecek. Başkanı bunu yaptığında bunu 'hastalık' olarak nitelendirecek. Partililer görüşlerini Divan Toplantısı'nda değil de kahve ve meyhane köşelerinde mi söyleyecek? Özkar'a sormak istiyorum. Arslan'ın yapıcı eleştirisi 'hastalık' ise, Akın Sallarel'in yıllarını CHP'ye vermiş insanları bilgi ve belgesiz şekilde suçlaması, ağır ithamlarda bulunması peki nedir? Sayın Özkar, madem eleştirileri tahammülünüz yok. Sizden başka kimsenin aklına ve özeleştirisine ihtiyacınız yok, partide divan toplantısı falan yaptırmayın. Günü gelip, birisi sizi durdurana dek, aynı bildiğiniz yoldan devam edin.
/////
NOSTALJİ

İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
23 yıl önce, yıl 1994. Tarihi Fotoğrafta, dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat ile birlikte.
'ESKİŞEHİR GELİŞECEK BÜYÜKŞEHİR OLACAK'
1991 Genel Seçimlerine DYP Eskişehir Örgütü 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' sloganıyla girdi. Eskişehir'de birinci parti oldu. Üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Eskişehirli Dilek hanım ile evli olduğu için Eskişehir'in enişte milletvekili olan Cindoruk TBMM Başkanı seçildi. Eskişehir o yıllarda Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Buna rağmen Cindoruk parti olarak verdikleri sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Cindoruk, gerekli yazıyı önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.
İLK BÜYÜKŞEHİR
BAŞKANI ARAT
Cindoruk'un kentimize büyük hizmetleri oldu. İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmadı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yatırımlar getirdi. Merhum Aydın Arat 1994 seçimlerini kazanarak, Büyükşehir olduktan sonra Eskişehir'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Böylece Eskişehir'i büyükşehir yapan DYP, yaptığı bu hizmetin karşılığını oy olarak almış oldu. 1994 seçimlerinde kent merkezindeki üç belediyeyi de DYP aldı. Merhum Aydın Arat Büyükşehir, Ayhan Boyer Odunpazarı, Orhan Soydaş Tepebaşı Belediye Başkanı seçilmişti.

FOTO ŞAKA

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Bir daha Divan Toplantısı'nda beni eleştireni vallahi Facebook'tan silerim.
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük: Tepebaşı Divan Toplantısı'nda Sinan Başkanı eleştireyim de beni silsin. Böylece O'nun paylaşımlarını görmeyeceğim için, tansiyon yükselmez.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: İnşallah danışmanlarım kazayla beni, Sinan'la Facebook'ta arkadaş falan yapmamıştır. Yapmışlarsa ondan önce ben onu silerim, üzerine de bir bardak soğuk su içerim.