ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık alanında yüksek lisansı bulunan bir personel Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü görevinden alınarak, pasifize edilmişti.

İSYAN ETMİŞLER
Onun yerine iki yıllık Odiyometri Mezunu ve AÖF İşletme Fakültesi mezunu olan eski Halkla İlişkiler Sorumlusu Burçin Çakıroğlu Danacı getirilmişti. Görevden alınan personelin mahkemeyi kazanıp geri dönmemesi için birimin adı Sağlık İşlerinden Sorumlu Hastane Müdürlüğü olarak değiştirilmişti. Daha sonra üç başhemşire daha vekaleten görevlendirilmişti. Sağlık İşleri Müdürü Burçin Çakıroğlu Danacı hastanenin servis sorumluları ile pazartesi günü bir toplantı yapmış. Burada servis sorumlularına başhemşire olarak görevlendirilen üç kişinin kadrolarının geldiğini ve sadece kendisinin görevlendirme olarak kaldığını söylemiş. Servis sorumluları Sağlık İşleri Müdürünün bu açıklamasına isyan etmişler.

YANIT BEKLEYEN SORULAR
Servis sorumlularının büyük çoğunluğunun eğitim durumları ve meslek deneyimleri kadro aldıkları söylenen başhemşirelerden daha fazla. Devlet Memurları ve YÖK Görevde Yükselme Yönetmeliklerine göre bu başhemşire kadroları ilana çıkarılması gerekiyor. Ancak sınav yapılarak, bu kadrolara başhemşireler atanabilir. Bu atamalar başka bir yöntemle yapılması mevzuata göre kesinlikle mümkün değildir. Eski Halkla İlişkiler Sorumlusu, yeni Sağlık İşleri Müdürü Burçin Hanım'a soruyorum;
1- Sınavla kazanılan başhemşire kadrolarına vekaleten görevlendirdiğiniz bu kişileri nasıl atadınız?
2. Sınav yapmadıysanız, bu kadroları kanun ve yönetmeliklerin dışına çıkarak nasıl verdiniz?
3.Sağlık İşleri Müdürü olarak bu konuda nasıl net konuşabiliyorsunuz?
4.Artık Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sınavla kazanılan kadrolar için sınav yapılmadan atamalar mı yapılacak?
5. Eğer, bu üç başhemşirenin kadroları gelmemişse, neden 'kadroları geldi' diyerek servis sorumlularına yanıltıcı bilgi verdiniz?
6.Yoksa sizden servis sorumlularına böyle demenizi Hastanenin Başmüdürü mü istedi?
7.Toplantıda servis sorumlularına, 'Herkes bir yazıyla gelir, bir yazıyla gider. Yazıların, görevlendirmelerin önemi yok. Her şey yönetimin iki dudağı arasında biter' dediniz mi?
8.Eğer böyle dediyseniz, Tıp Fakültesi Hastanesi Yönetiminin artık hastane içindeki personel görevlendirmelerini yasa, kural ve mevzuatlara göre yapmadığını mı itiraf ettiniz?
Bu sorularımı Hastanenin Sağlık İşleri Müdürü mü, Hastane Başmüdürü mü yanıtlar? bilemiyorum. Bu sorularıma verecekleri yanıtları merakla bekliyorum. Geldiğinde köşemde yayınlayacağım.

**

ASKER DEĞİL PARA FOTOĞRAFI KULLANIN

Ülkemizde belli kesimler aylardır bedelli askerliği çıkarmaya çalışıyor. Genel Kurmay Başkanlığı ülkemizin etrafı yangın yerine döndüğü için haklı olarak bu olaya soğuk bakıyor. Çıkarılmaması için hükümete olumsuz görüş belirtiyor.

OY HESABI YAPILIYOR
Ancak birileri bu konuda hiç boş durmuyor. AKP ve CHP'ye bedelli askerliğin çıkartılması konusunda baskı yapıyor. Haziran ayında seçimi düşünen bu iki partinin kurmayları da 'Oy hesabı' yaparak, bu isteğe mavi boncuk dağıtıyor. Bankaların bedelli askerlik için kredi verilmesi için çalışma yaptığı da biliniyor. Anayasa'ya göre vatan hizmeti olan askerlik her Türk erkeğinin hakkı ve ödevidir. Ama defalarca çıkarılan 'Bedelli Askerlik' ile ülkemizde parası olanlar bu vatan hizmetini yapamayabiliyor. Yapılan bu çifte standart Anayasa'nın 'Eşitlik' ilkesine aykırı olmasına rağmen ülkemizde defalarca uygulandı. Anlaşılan Haziran ayındaki genel seçimler öncesinde yine uygulanacak.

KİMİN UMURUNDA?
Daha önce de yazmıştım. Gazetelerde, televizyonlarda Bedelli Askerlik ile ilgili haberlerde neden Asker fotoğrafı kullanılıyor? Parasını verip, askerlik yapmaktan kurtulanları anlatan haberde vatan sevgisiyle askerlik görevini yapanların fotoğrafları nasıl kullanılabiliyor? Acaba bu saçmalığa kim son verecek? Bu haberlerle ilgili fotoğraf konulacaksa; para, banka fotoğrafları konulsun. Hatta elinde para desteleri olan zengin bir genç fotoğrafı kullanılsın. Parasızlıktan ya da vatan sevgisinden askere gidenlerin fotoğrafını bedelli haberlerinde kullanmanın ne anlamı var? Bedelli askerliği çıkaranlar, Anadolu insanı için kutsal olan 'Mehmetçik' kavramına o kadar çok zarar veriyor ki!.. Ama bu kimin umurunda?

****

SULAMA KANALI ÜZERİNDE GÜNEŞ PANELLERİ

Hindistan sulama kanallarının üzerine güneş panelleri kurarak, enerji üretmeye başladı. Bu proje, kanal üzerine kurulan güneş panelleriyle hem kanal içindeki suyun buharlaşmasını önleyecek hem de güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretecek bir sistemi içeriyor. Eskişehir'de ekili arazilerin büyük çoğunluğu sulama kanalları aracılığıyla sulanıyor. Bu proje kentimizdeki sulama kanalları için de uygulanabilir. Sulama kanallarının kırsal alanda olan kısımlarının üzerine kurulacak panellerle elektrik enerjisi üretilirken, suyun buharlaşması da önlenmiş olacak. DSİ ve Eskişehir Şulama Birliği, Hindistan örneğindeki bir çalışmayı yaparak, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayabilirler…

foto şaka

Makinist: Harun Bey, treni nereye çekelim?
Eski ETO Başkanı Harun Karacan: Genel merkeze yakın bir yere çekte, milletvekili adaylığı dilekçemi Başbakanımıza kendi elimle sunayım.
Eski AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan: Adam daha dün partiye geldi. Önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Korkarım şimdi de başımıza milletvekili de olur. Biz BİRLİK'te çekirdek çitlerken, adam Ankara'da işi bitiriyor.