Tepebaşı Belediyesi'nin katkılarıyla Stüdyo Eko tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde Estrella Tango Festivali düzenlendi. Festivale, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra Stüdyo Eko'nun kurucularından Melek Erol ve Ampute Dansçısı Derya Soyiç ile çok sayıda sanatsever katıldı.
SANATIN LİDERİ
Festivalin açılışından konuşan Melek Erol, 'Eskişehir'de sanata ve sanatçıya bu kadar fazla değer verilmesinin önderi ve lideri Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'tır. Buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimizde de çok büyük emekleri vardır' dedi.
HER ŞEY GÜZELLEŞİR
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, 'Toplumların dans şekli değişkenlik gösterir. Bizde genellikle halk danslarımız ön plandadır ancak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, birçok ülkeye özgü dansları sergiliyordu, zeybek de oynuyordu. Bu nedenle Türkiye çağdaş bir ülke olduğu için tüm ülkelerin dansları da hayatımıza girmiştir. Dans her kesime yaygınlaşırsa, insanlar dans etmeyi öğrenirse; morali de yükselir, gücü de yükselir, her şey daha da güzelleşir' diye konuştu.
AYAKTA ALKIŞ
Konuşmaların ardından engellilere farkındalık oluşturmak amacı ile festivalin açılış dansını Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile azmiyle ve sahnelediği danslarla insanlığa örnek olan Ampute Dansçısı Derya Soyiç gerçekleştirdi. Büyük beğeniyle takip edilen performans sonunda Başkan Ataç ve Soyiç katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Festival, La Loca Turca Gustavo Battistessa Orkestrası'nın ve profesyonel dansçıların performanslarıyla devam etti. HM
Editör: TE Bilisim