AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'yü İl Genel Meclisi Üyeliği döneminden beri tanırım. Meclise hep dersine iyi çalışarak gelirdi. Disiplinli kişiliği, çalışkanlığı ile sadece kendi partisinin değil, tüm meclis üyelerinin takdirini toplayan bir isimdi.

KİMSEYE EĞİLMEDİ
2002 yılında AK Parti Muttalip Kurucu Belde Başkanı olarak başladığı siyasette yavaş ve emin adımlarla yükseldi. 2009-2014 yılları arasında Tepebaşı İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 2013 yılında AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı oldu. Bir yıl sonra (2014) İl Başkanı oldu. Üç yılı aşkın bir süredir İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Ünlü, bu dönemde AK Parti içerisindeki dargınlıkları bitirerek, birleştiren bir isim oldu. Ağır başlılığı ve dürüst kişiliğiyle partili partisiz herkesin takdirini kazandı. 'İlla koltukta kalacağım' diye hareket etmedi. İl Başkanlığının ağırlığını koruyarak, kimseye eğilmedi. Son yılların en başarılı İl Başkanı olan Dündar Ünlü son süreçte partisine yönelik saldırılara karşı tek başına mücadele veriyor.

TÜM YÜK ONUN OMUZLARINDA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra Harun Karacan, partisinin Türkiye programlarına katılıyor. Bu yoğunluktan dolayı Eskişehir'e sadece 'açılış ve tören programları' için geliyor. Bakanlığı kaybeden Nabi Avcı 'suya sabuna dokunmuyor.' Kendisine Eskişehir ile ilgili yöneltilen sorulara yanıt vermeyerek, topu sürekli Karacan'a atıyor. AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'da partisine yönelik eleştiriler karşısında hep suskun kalıyor. Özellikle Odunpazarı'nda sert muhalefet yapan Volkan Doğan'da son aylarda vites düşürdü. Bundan dolayı tüm yük Dündar Ünlü'nün omuzlarında.

BENZETMELERİ GÜNDEM OLUYOR
Büyükerşen Ilıca Barajı, engellemeler konusunda bir şeyler söylüyor. Ünlü anında yanıt veriyor. Ataç eleştiriyor, yine ona yanıt Ünlü'den geliyor. Sinan Özkar sert çıkıyor. Ünlü ona da aynı sertlikte karşılık veriyor. Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer atak yapıyor. Onların atağına set çeken yine Ünlü oluyor. Siyasette her geçen gün kendini gelişteren Ünlü yaptığı çıkışlarla hem partisini savunurken, 'Oyun Havuzu', 'Makyajlı Siyaset', 'Şamatacılar' benzetmeleriyle Eskişehir'de gündem oluyor. Şu anda AK Parti'de yerel siyasetin baş aktörü Ünlü. O'nun sayesinde AK Parti CHP muhalefeti karşısında ezilmiyor...

******

'ÖNSEÇİM' DİYE HAYKIRMALILAR

CHP'nin mahallelerde yapılan delege seçimlerinde Mavi ve Beyaz listeler yarıştı.

TURUNCU KUTLAMAYA
ATAÇ DA KATILMIŞTI

Mavi Liste Kazım Kurt Grubunun listesiydi. Beyaz Liste ise Ahmet Ataç'ın listesiydi. Ancak 17 Eylül'de Hoşnudiye Mahallesi'nde yapılan seçimlerde 'Beyaz'ın karşısına 'Turuncu' liste çıkarıldı. Ersen Yeniceli'nin başına geçtiği Jale Nur Süllü, Turgut Doğandor gibi isimlerin olduğu grup Ataç'ın Beyaz Listesiyle delege seçimlerine girdi. Ataç'ın bu listesine karşı 'Turuncu' liste çıkaranlar seçimi 41-19 kazandı. Kağıt üzerinde Ataç Grubu Hoşnudiye'deki seçimi kaybetmiş gözüküyordu. Ancak bunun öyle olmadığı sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı. Turuncu listeyle Hoşnudiye delegesi olanlar ve onları çıkaran ağababaları bir restoranda müzikli kutlama yaptı. Kutlamaya Beyaz Listenin asıl sahibi Ahmet Ataç'ta katıldı. Kendi mahallesindeki (Sazova) delege seçimlerinde bırakın aday olmayı, oy kullanmaya dahi gelmeyen Dalgıç'ta o geceye katılmıştı. 17 Eylül'de Beyaz'a karşı Turuncu Listeyi çıkaranlar, kendi mahallesindeki delege seçimlerinde bile oy kullanmayan birisini İlçe Başkanı yaparken, Hoşnudiye'den üç kişiyi de İlçe yönetimine soktu. Demek ki Turuncu listeyi çıkaranlar, Beyaz listedekilerden daha çok Ataççıymış.

YENİCELİ ÇOK KIRILDI
Yıllardır Ahmet Ataç ile birlikte hareket eden hatta O'nun teklifiyle 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP'nin İl Başkanlığına getirilen Ersen Yeniceli yaşanan bu duruma çok üzüldü ve kırıldı. Bundan dolayı Tepebaşı İlçe Kongresi'nde Ataç'ın adayı Atilay Dalgıç'ı değil de Yalçın Komşu'yu destekledi. Aynı Yeniceli 24 Aralık Pazar günü Porsuk Spor Salonu'nda yapılacak İl Kongresi'nde aday olduğunu açıkladı. Aday olmak için yeterli imzayı topladığını belirten Yeniceli dün parti binasında yaptığı açıklamada; 'Kongre süreçleri tamamlandıktan sonra derhal çalışmalara başlamalıyız. AKP ile mücadeleyi yükseltebilmek için örgütün motivasyonunda en etkili araç ön seçimdir' dedi.

EN BÜYÜK ÖZLEM
Yeniceli; 'Partimizde ön seçim vazgeçilmez ön koşuldur. Tabanın söz ve karar sahibi olması sağlanmadan sol parti olunmaz. Sol parti olunamadan umut olunamaz. AKP ile mücadeleyi yükseltebilmek için örgütün motivasyonunda en etkili araç ön seçimdir. Partiyi gerçek anlamda halkın partisi yapacak olan halkın nabzını tutabilen, temsilcileri belirleyecek olan ön seçimdir. Üyenin özgürce siyaset yapabileceği platform ön seçimlerdir' dedi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde 69 yıl sonra Eskişehir'de birinci parti olmayı başaran CHP'nin İl Başkanlığını yapan Yeniceli'nin kongredeki ana sloganı olan 'önseçim' tabanın en büyük özlemidir. Sadece Yeniceli değil, tüm adaylar artık Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı kongrede 'Eskişehir'de taban önseçim istiyor' diye haykırmalı.



******

MEKANI CENNET OLSUN

Yılların CHP'lisi Orhan Dabanlı'yı geçtiğimiz günlerde kaybettik. Sevgili Bahadır Kızılırmak'ın yanında tanıdığım Orhan Dabanlı gerçekten dürüst, insan canlısı bir kişiydi. İyi bir partiliydi. Koltuk ve rütbe için değil, 'Altıok sevdası' için siyaset yaptı. İyi bir CHP neferi olarak, her ortamda partisine laf söyletmiyordu. Cemal Süreya, 'Özlemek, ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk' demişti. Dostları, yakınları ve CHP'liler Dabanlı'yı büyük özlemle anacak. Dabanlı'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

******

FOTO ŞAKA


CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Hocam, CHP'de kongreler yapılıyor. Bana örgütten kimse gelip de, 'kime oy verelim?' diye sormuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Gaye ben seni milletvekili adayı yaparken, 'Hocam bir örgüte sorayım' dedin mi de onlar sana gelsin?

******

FIKRA

KARŞI TARAFA GEÇİP DE
BİZE Mİ KÜFRETSİN?


Süleyman Demirel'in Başbakan olduğu dönemlerden birinde kendi partisinde sürekli küfreden bir milletvekili hakkında diğer milletvekilleri şikayette bulunmuşlar. 'Sayın Demirel bu milletvekili sürekli küfrediyor. Lütfen partiden ihraç edelim gitsin.' O hazırcevaplığı ve kıvrak zekası ile Demirel yapıştırmış cevabı: 'Binaenaleyh, olmaz öyle şey. Biz ihraç edelim karşı tarafa gidip bize mi küfretsin? Bırakın adamı.'