CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar Çifteler'de yaşanan seçim sonrası süreç ile ilgili bilgi vermek için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı. Seçim günü Çifteler'de birtakım sıkıntıların yaşandığına dair kendilerine bilgi verildiğini aktaran Adar, 'Pazar gecesi saat 23.00 gibi bir bilgi Çifteler'deki arkadaşlarımızdan bize iletildi. Çifteler'de seçim sonucunda bazı sıkıntıların yaşandığı söylenildi. Bizler de Çifteler'e gittik. Ertesi gün ancak 05.30 gibi sonuçları alarak Çifteler'den ayrılabildik. Ayrıldığımızda sekiz oy farkla MHP'nin adayının seçimi kazandığı Seçim Kurulu Hakimi tarafından ifade edildi. Ortada başka bir yanlışlık vardır. 446 tane de geçersiz oy mevcuttu. Bu geçersiz oyların akıbeti ile ilgili biz hemen o gece yedi tane sandıkla ilgili itirazda bulunduk, diğer haklarımız saklı kalmak koşuluyla. Keza aynı gün saat 15.00'e kadar olan süre içerisinde de yedi ayrı noktada yine itirazlarımızı bildirdik. İlçe Seçim Kurulu iki gün beklettikten sonra Salı saat 17.00 gibi kararını vermek üzere Seçim Kurulu'nu topladı. Seçim kurulu yaklaşık bir saatlik toplantı sonunda oy birliği ile geçersiz oyların sayılmasına karar verdi. Ancak kararın yazılması ve ilan edilmesini Seçim Kurulu Hakimi, yemek molası bahanesiyle erteledi. Ve ne olduysa ondan sonra oldu. Çifteler'de büyük bir gerginliğe neden oldu. Seçim Kurulu'nun siyasi baskılar nedeniyle aldığı karar, üçe üç alınan bir karardı. Ve hakimin tercihinden yana bizim talebimiz reddedildi' diye konuştu.

HAKİM ISRARLA BEKLEDİ
Bunun üzerine İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini söyleyen Adar, 'Cumartesi saat 18.00 sularında İl Seçim Kurulu bizim haklı talebimizi olumlu bularak oyların tümünün yeniden sayılması için karar verdi. Biz Çifteler Seçim Kurulu Hakimi'ni sayımı bir an önce başlatılması konusunda sürekli uyarmamıza rağmen öncelikle bir gün sonra yapacağını söyledi, biz de olmayacağını söyledik. Çünkü seçim kanununun 118. maddesi bu tür kararların alındığı andan itibaren uygulanması gerektiğine dair hükme sahip. Bunu defalarca İlçe Seçim Kurulu Hakimi'ne hatırlattık. Ama Seçim Kurulu Hakimi sürekli bu işi oyaladı. Güvenlik önlemleri, her şey tamamdı. Ama saat 21.00'de Yüksek Seçim Kurulu'nun bu sayım işleminin durdurulmasına ilişkin karar aldığını söyledi. Kararı bize tebliğ etmesini istediğimizde, böle bir kararın henüz gelmediğini söyledi. Seçim Kurulu Hakimi ısrarla Yüksek Seçim Kurulu'nun sayımı iptal etmesini bekledi. Ve ne yazık ki CHP Adayı Zehra Konakcı'nın kazanılmış olan belediye başkanlığı hakkını elinden aldı. Biz bu hukuksuz davranan Hakimle ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)'ya gerekli müracaatımızı yapacağız. Unutulmasın ki hukuk bir gün hepimize lazım olabilir' şeklinde konuştu.

AMERİKA'YA GİDEMEYECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in mazbatasının verilmemesinden kaynaklı Birleşmiş Milletler'deki yarışmaya katılamayacağını söyleyen Adar, 'Seçimlerin üzerinden bir hafta geçti. Bizim Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanlarımızın mazbataları verilmedi. Yılmaz Büyükerşen daha önce dünyadaki yaşanabilir kentler arasında finale kalan beş ilden biri olan Eskişehir'i temsil etmek için Salı günü Birleşmiş Milletler'e konuşmacı olarak gidecekti. Ve belki de Eskişehir'in birinciliğini alıp Eskişehir'e dönecekti. Mazbatası verilmediği için diplomatik pasaportu hükümsüz olduğundan Yılmaz Hocamın Amerika'daki bu yarışmaya katılması engellenmiş oldu. Böylesine önemli bir olayda Eskişehir'i bu haktan mahrum eden başta Eskişehir'deki seçim kurulu hakimlerine sitem ediyorum' ifadelerini kullandı.

OYUN ÇEVİRDİLER
Çifteler'de seçim sonrası yaşananları oyun olarak nitelendiren Jale Nur Süllü ise, Türkiye'nin pek çok yerinde çifte standart uygulandığını kaydetti. Süllü, 'Odunpazarı Belediyesi'nde oyların sayımına karar verildi. Aynı şekilde Çifteler'de de… Türkiye'nin pek çok yerinde çifte standart uygulanıyor demiştik. AKP'nin belediye başkan adaylarının itirazları kabul ediliyor. CHP'nin çok az farkla kaybettiği yerler değerlendirilmiyor dedik. Bunun için oyun oynandı. Biliyorlardı ki biz Odunpazarı'na itiraz edeceğiz. Biz YSK'ya itiraz ettik. Önce Odunpazarı YSK kararı geldi. Ardından bize tebliğ edilmeyen bir karar geldi. Çifteler'de de bu sayım yapılmadı. Bunu özellikle yaptılar. 'YSK ikisini de durdurdu' denmesi için böyle bir oyun oynandı. Eskişehirliler bu oyuna gelmeyecektir. Yıllar geçse de Çifteler'de yaşanan bu haksızlık, bu hukuksuzluk unutulmayacaktır. Bu oyunu kimlerin çevirdiğini biz biliyoruz. Kimlerin adliyeden telefon ettiğini, kimlerin YSK'ya başvuruda bulunduğunu biz biliyoruz. Yalnız şunu söylemek istiyorum. Pazartesi günü başkanlarımız mazbatalarını almadılar. Mazbatalarını alacaklar. Ama sakın kimse Çifteler'e mazbata vermeye kalkmasın. Hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim