CHP Milletvekili Çakırözer, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın partisinin Afyon'daki il teşkilatıyla toplantısındaki 'Eskişehir'de yaptığımız milyarlarca liralık projeleri biz anlatmakta yetersiz kalıyoruz. Hatta yerel yönetimler hiçbir katkıları olmayan bu projeleri kendi projeleriymiş gibi kamuoyu ile paylaşıyorlar' sözlerine yanıt verdi.
NE YAPTINIZ?
İktidara Eskişehir'de yatırım programına dahi almadığı ve yüzlerce kazanın yaşandığı Afyon-Seyitgazi-Eskişehir yolunu hatırlatan Çakırözer, 'Tek adam iktidarının atanmış bakanı çıkıyor, 'CHP'li belediyeler milyarlık projelerimizi kendi projeleri gibi anlatıyor' diyor. Sayın Bakan'a tavsiyem, o toplantıdan sonra karayolu ile Afyon'dan Eskişehir'e gelsin. 17 yıllık AKP iktidarının Eskişehir'e verdiği değeri kendi gözleri ile görsün. Afyon'dan Eskişehir il sınırına kadar otoban, Eskişehir'e Kırka'dan girdiği anda tek gidiş, tek geliş ölüm yolu. Bu yolda sadece son 5 yılda 500 trafik kazası yaşandı, onlarca insan hayatını kaybetti. Ama 17 yıllık iktidarlarının sonunda bu yolun yapımı daha yatırım programına bile konmadı. Hani milyarlarca liralık proje? Bu yol için ne yaptınız da anlatamadınız' dedi.
TANITIM FİLMİNİ İZLESİN
Varank'a bir tavsiye daha veren Çakırözer, 'Tayyip Erdoğan bir önceki yerel seçimlerde partisinin adaylarını tanıtırken bir film izletti. Sayın Varank da o dönem Erdoğan'ın başdanışmanıydı. Filmde Yılmaz Büyükerşen'in yatırımlarını gösterdiler. Belki de o dönem katkısının olduğu o filmi izlerse, CHP'li belediyelerin Eskişehir'e yaptığı hizmetleri görebilir' ifadelerini kullandı.
HALK GÖRÜYOR
Çakırözer, 'Mahmudiye ve civar ilçelerdeki çiftçilerin ürettiği süt, büyükşehir belediyesi tarafından toplanıp tüm Eskişehir'e 'Halk Süt' markasıyla dağıtılıyor. Bu proje İstanbul'a, Ankara'ya tüm büyükşehirlere örnek oldu. Halk Süt projesi hükümetin projesi mi, belediyenin projesi mi? Eskişehir'de başkanlarımızın hizmetleri halktan destek görüyor ki 5 kez üst üste seçim zaferi kazanabiliyorlar ve hizmetlerine devam edebiliyorlar. Halk, hizmet görmediği için 31 Mart'ta üç belediyeyi daha AKP'den aldı ikisini CHP'ye emanet etti' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim