Ziraat Türkiye Kupası'nda kendi evinde Medical Park Antalyaspor'a 1-0 kaybedildikten sonra ligde de Gençlerbirliği karşısında alınan yenilgi Eskişehirspor'da moralleri bozdu.

İLK BEŞE GİRERİZ
Eskişehirspor Ligde 8'nci sıraya geriledi. Şu anda felaket tellallığı yapmaya gerek yok. Gün şimdi birlik günüdür. Eskişehirspor, bugünlerde yönetimi, taraftarı, futbolcusu, muhalefetiyle tek vücut olmalıdır. İki hafta sonra Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçımız var. Antalyaspor nasıl ES ES'i Eskişehir'de yendiği gibi bizde onları Antalya'da yenebiliriz. Eskişehirspor kadro kalitesi bakımından Antalya'dan daha iyi takım. 'Eyvah bittik, yandık' diye karalar bağlamamıza gerek yok. Lig dördüncüsü Sivasspor 40 puanda. Eskişehirspor'un puanı 37. Yani aramızda sadece üç puan var. Ligin bitmesine 7 hafta var. Fikstür avantajı bizde. Takım kendisini toparlarsa ilk beşe rahatlıkla girer.

TARAFTAR GÜÇ VERMELİ
Taraftar takıma bugünlerde sahip çıkmalıdır. Zaman protesto zamanı değildir. Taraftar bu zor günlerde futbolculara moral ve güç vermelidir. Yönetimde futbolcuların alacakları varsa, bunu ödemelidir. 16 Nisan'da oynayacağımız Antalyaspor maçına takım moral ve motivasyonu en yüksek şekilde çıkmalıdır. 43 yıllık Türkiye Kupası özlemi bu sene sona ermelidir. 7 Mayıs'ta Kupa Eskişehir'e gelmelidir.

TAKIM İÇİNDEN
GOLCÜ BULMALIYIZ
Eskişehirspor'unen büyük sorunu gol atamamak. Yönetim devre arasında takıma iyi bir golcü kazandırmalıydı. Bu olmadı. Artık takım içerisinden yeni golcüler çıkarmak lazım. Necati ve Bienvenü'den bu konuda yeterli verim alamadık. A-2 takımının veya Paf takımının golcülerine şans verilebilir. Oyun sistemi değiştirilerek, Servet Çetin pivot santrafor olarak kullanılabilir. Sağlam sistemde değişiklik yaparak, kısa vadeli çözümler üretebilir. Avrupa Kupalarına katılmak istiyorsak, elimizdeki kadrodan maksimum yararlanmamız gerekiyor.

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal: Aydın Ağabey, şimdi ben başkan olsaydım, takıma iyi bir golcü alırdım.
Eskişehirspor Kurucularından Aydın Begiter: Bizim zamanımızda televizyon, iddaa, sponsor gelirleri yoktu. Ben parasızlık içerisinde yine en iyi transferleri yapıyordum. Şimdi ben başkan olsam bu kadar gelirle takımı şampiyon yapardım