Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda; 'Siyaset, spor ve sanat başarısızlığı kaldırmaz. Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan başarısız olmuştur. Alpay Özalan'ın Evet kararım bahane edilerek görevime son verildi demesi de, hayır cephesinin tribünleri provoke ederek siyasette toplayamadığı kalabalığı stadyumlarda araması da doğruyu saklamak ve yanlıştan medet ummaktır' diye yorumda bulundu.
AK PARTİ'YE HİÇ OY VERDİ Mİ?
Karaman paylaşımında Alpay Özalan'ın 'Evet' dediği için değil, başarısız olduğundan dolayı gönderildiğini dile getirdi. Ben de şunu söylemek istiyorum ki; Alpay Özalan'ın başarısızlığı konusunda sayın Karaman ile aynı fikirdeyim. Ancak AK Parti'nin eski İl Başkanı olan Eskişehir Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer bu konuda Karaman ile aynı fikirde değil. Canözer, Karaman'ın bu açıklamasının altına yaptığı yorumda; 'Eskişehirspor'a kim antrenör olur bilmem ama Muammer beyin bu paylaşımı 'Muammer AK Parti'ye hiç oy verdi mi' tartışmalarını yeniden başlatacak gibi duruyor' dedi. Karaman'da bu yoruma verdiği yanıtta; 'Murat Canözer ağabey böyle bir tartışmayı sanki sen başlatmak istiyormuşsun gibi duruyor. Eğer size bir faydası olacak ise başlatalım o zaman' dedi. Usta bir siyasetçi olan Canözer, 'Muammer Karaman yorumu sen yaptın' diye göndermede bulundu.
'ALPAY HOCA'YA SAHİP ÇIKMALIYDIN'
Eskişehir'de görev yaptığı yıllarda Memur-Sen'de başarılı çalışmalar yapan Nail Uslu'da yaptığı yorumda, Karaman'ın bu açıklamasını eleştirerek; 'Sevgili Başkan gurbette yaşayan bir Eskişehirli olarak başarılı mı değil mi bilmem. Ama 3 puanı silinen defalarca seyircisiz oynayan bir takımın LİDER olması bir başarı göstergedir. Tribünlerdeki siyaset muhtevalı tezahürat ve marşları söyleyen ve söyletenleri medyadan takip ediyoruz. Hırsızın hiç mi suçu yok!!! EVET dediği için önce linç kampanyasına muhatap olan sonrada İSTİFA ettirilen Alpay Hoca'ya sahip çıkıp teşekkür ziyaretiniz daha mı uygun olurdu sanki' diye göndermede bulundu.
'2014'E KADAR VERMEDİM'
Anlaşılan Alpay Özalan ile ilgili yaptığı bu yorum Karaman'ın başını ağrıtacak gibi. Karaman'ın AK Parti iktidarının ilk yıllarında birçok ortamda karşılaştığı değişik görüşlerdeki kişilere, 'Sizlerin AKP'ye oy verme şansı var, benim oy verme şansım sıfır' dediği iddia ediliyordu. Ağustos 2014'te ES TV'de katıldığı bir televizyon programında Gazeteci Sadi Seda kendisine bu sözleri söyleyip söylemediği sormuştu. Bu soru karşısında önce şaşıran Karaman, 'Kamera arkasında söylediğimi, kamera önünde de söylerim' demişti. Karaman katıldığı programda, 2014 yerel seçimlerine kadar AK Parti'ye oy vermediğini ifade ederek, 'Bugüne kadar Rahmetli Necmettin Erbakan'ın partilerine, o öldükten sonra ise Numan Kurtulmuş ve Mehmet Bekaroğlu'nun partilerine oy verdim. AK Parti'ye ilk defa son yerel seçimlerde ( 30 Mart 2014) oy verdim' demişti.
ŞÜPHELERİ Mİ VAR?
İktidara yakın bir sendika başkanı olan Karaman'ın bu sözleri büyük tepki toplamıştı. Murat Canözer neden 2,5 yıl sonra bu olayı tekrar hatırlatma gereği duydu? Yoksa Karaman'ın 2014'den sonraki seçimlerde de oy verdiğine inanmıyor mu? Saadet Partisi referandumda 'Hayır' oyu vereceğini açıkladı. Canözer, son sendika seçimlerinde Saadet Partililerden büyük destek alan Karaman'ın referandumda vereceği oy konusunda şüpheleri mi var?
/////
KARACAN'DAN ÖZALAN'A BÜYÜK JEST
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehirspor Teknik Direktörlüğü görevinden alınan Alpay Özalan ile birlikte olan fotoğrafı kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Karacan fotoğrafın altına yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı; 'Kıymetli Alpay Özalan kardeşimin Eskişehirspor'umuza vermiş olduğu emek ve katkılar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendisine teşekkür eder, bundan sonraki sportif yaşamında başarılar dilerim.' Bu paylaşımıyla Özalan'a büyük jest yapan Karacan aynı zamanda onu gönderenlere de mesaj vermiş oldu…
//////
17 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR EĞİTİMİNİ YÖNETENLER
Yıl 2000. 17 yıl önce. Yer: Halk Eğitim Merkezi. Yetişkinlere yönelik eğitim semineri veriliyor. Dönemin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Gümüş, Mehtap Şenol ve Yakup Erdoğan seminere katılıyorlar.
MİLLİ EĞİTİM'İN
MEHTAP ABLASI
O yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı DSP'deydi. Mehtap Şenol o şen kahkahasıyla Milli Eğitim personelinin Mehtap ablasıydı. Şenol dürüst birisiydi. İşini kural ve mevzuatlara göre yaptı. Atamadan sorumluydu. Yapılan atamaların adaletli olması için çok titiz davrandı. AKP iktidarı işbaşına gelince kendi isteğiyle emekli oldu. Şenol daha sonra politikaya girdi. CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı ve CHP İl Yöneticiliği görevlerinde de bulundu.
ÇAĞ ATLATTI
Aslen Antalyalı olan İbrahim Gümüş 1995 yılında Eskişehir'e müfettiş olarak atandı. 1998- 2005 yılları arasında 7 yıl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaptı. Eskişehir Milli Eğitim'inde çağ atlatan bir yönetici oldu. O göreve geldiğinde okul yöneticilerinin büyük çoğunluğu bilgisayar kullanmayı bilmiyordu. Kurslar düzenleyerek, bütün yöneticilerin ve öğretmenlerin bilgisayar öğrenmelerini sağladı. Liderlik ve Kalite konusunda eğitimler verdi. Eskişehir O'nun görev yaptığı dönemde Orta Öğretimler sınavında Türkiye birincisi oldu.
BAŞARI ÖDÜLÜ
Okullarda Toplam Kalite Çalışmaları yaptı. O'nun ve dönemin Kal-Der Şube Başkanı Ahmet Gökçümen'in koordinesinde Şehit Ali Gaffar İlköğretim Okulu 2005 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü kazandı. Gümüş emekli olduktan sonra Kalite eğitimleri ile ilgili danışmanlık şirketi kurdu. 2006 yılında Avukat Mail Büyükerman Anaokulu'na Türkiye'nin en kaliteli üçüncü okul ödülünü kazandırdı. Daha sonra memleketi Antalya'ya yerleşen Gümüş, 7'si Antalya, 1'i Bursa, 1'i İsparta olmak üzere 9 eğitim kurumuna çok sayıda kalite ödülü kazandırdı.
İYİ BİR YÖNETİCİYDİ
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Erdoğan Eskişehir'de 25 yılı aşkın süre Milli Eğitim Şube ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Hatta O'nun için hiç öğretmenlik yapmadan yönetici olduğu anlatılırdı. Kişiler ile kurumlarla diyalogları iyi idi. İyi bir yöneticiydi. Altındaki personelden maksimum verim almasını bilirdi. Muhafazakardı. Yeni Asya'cıydı. Emekli olduktan sonra birkaç yıl Yeni Asya Gazetesi'nin Genel Yayın Koordinatörlüğü görevinde de bulundu.


Foto şaka


CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Ahmet ağabey sen partiler üstü olarak referandum çalışmalarını sadece Tepebaşı'nda değil, Odunpazarı bölgesinde de yapmalısın.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Neden? Yoksa bu sefer Kazım Kurt ile birlikte mi kayağa gideceksiniz?