Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın Hoşnudiye Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezi görkemli törenle açıldı.

Açılışa büyük bir katılım oldu. Açılış töreni bir mitinge dönüştü. İnsanlar Ahmet Ataç’a büyük sevgi selinde bulunurken. Kent merkezindeki belediyeleri CHP’nin alacağına dair büyük bir inanç vardı.

“BU ŞEHRE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK ONURDUR GURURDUR”

Açılış programında vatandaşlara hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Önümüze bir seçim var. O seçimde 15’imizi de seçeceksiniz.  Hiç merak etmeyin Tepebaşı’nda Ahmet abiniz var, Odunpazarı’nda Kazım abiniz var, Büyükşehir’de de Ayşe ablanız olacak” dedi.

 “Yine önümüzdeki günlerde beraber birçok işe imza atacağız” diyen Başkan Ataç, “Çünkü karşımızdakiler hayallerini gerçekleştirmeye ya da sizleri inandırmaya çalışıyorlar. Ama siz biliyorsunuz ki biz neler yaptık bu referanslarla karşınıza çıkıyoruz. Biz kendimizle yarışıyoruz. Bu kent para ile satılmaz, bu kentte rant yoktur. Bizim halkımız onurludur, parayı eliyle ittirir. Tepebaşı’nda ne umutsuz ne de ümitsiz insan var. Çünkü Tepebaşı’nda, Tepebaşı Belediyesi var. Ama bizi gururla her zaman destek veren güzel insanımız var. Atatürk sağ olsaydı işte benim istediğim şehir bu derdi. Sağ olun bizler de sizlerle gurur duyuyoruz. 20 yıldır desteğinizi veriyorsunuz. Çekinmeden açıkça da ifade ediyorsunuz. Bu şehre belediye başkanı olmak onurdur, gururdur. Belediyecilik ibadet gibidir. Sizlerin yüzü gülerse sizin bir duanızı alırsak o bizim için her şey. Sevdiğim bir slogan var onunla bitireceğim. Bütün Türkiye Eskişehir olsun” dedi.

Miting gibi açılışta Ataç’ın ‘Bu kent para ile satılmaz’ ile “Bu şehre belediye başkanı olmak onurdur, gururdur” sözleri öne çıktı.

***

NOSTALJİ

BÜYÜKERŞEN VE CİNDORUK ÇİFTİ DANS EDİYOR

32 yıl önce. Yıl 1992.  Dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk eşi Dilek Hanım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen eşi Seyhan Hanım bir düğünde dans ediyorlar. 1991-1995 yılları arasında DYP-SHP Hükümeti iktidardaydı. Koalisyon Hükümeti’nin büyük ortağı olan DYP’nin Eskişehir’de üç milletvekili vardı. (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın.) Cindoruk TBMM Başkanı oldu. Eskişehir’in eniştesi olan Cindoruk’un kentimize büyük hizmetleri oldu. İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmadı. Eskişehir’i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yatırımlar getirdi. Bu hizmetleri yaparken, Büyükerşen ile hep görüş alışverişinde bulundu. Bu ikilinin dostlukları yıllardır devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Anadolu’nun göbeğinde bir vaha yaratan Büyükerşen, 1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Hayata geçirdiği projelerle Eskişehir’i Türkiye’de örnek bir kent haline getirdi. Yapılan hizmetlerden memnun olan Eskişehir halkı da Büyükerşen’i beş dönem seçti. Yılmaz Hoca hiç seçim kaybetmeden başkanlık görevini 31 Mart yerel seçimlerinde seçilecek yeni başkana bırakacak.

***

DÜNYA TARİHİ

EN YÜKSEKTE AKROBASİ

1 Mayıs 1931. Empire State Binası’nın açılışında akrobatlar binanın en tepesinde akrobatik hareketler yapıyor.

***

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Pislikler suyun üstünde yüzer hep.” Ashes and Diamonds / Küller ve Elmaslar