2014 yılında İl Milli Eğitim Şube Müdürü olan Osman Cebeci'nin görev süresi seneye doluyor. Cebeci görev süresi dolduktan sonra rotasyon kapsamında başka bir ile atanacak.

NİYETLERİ BUYMUŞ
Eğitim Bir-Sen'de yıllarca yöneticilik yapan Cebeci'nin rotasyon kapsamında Eskişehir'den gitmemesi için sendika tarafından Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılmak isteniyor. Ancak bu yapılırken, Cebeci'nin ismi yıpranmaması için başka bir 'Osman' adı bilinçli şekilde dillendirildi. Eğitim Bir-Sen Bülent Üzmez'in yerine 'Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl'ı müdür yapmak istiyor algısı' yapıldı. Ama asıl niyet Osman Anıl'ı değil de Osman Cebeci'yi Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü yapmaktı. Eğitim Bir-Sen yönetiminin son günlerde Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez'e yönelik sert eleştirilerin arkasında bu olayın olduğu iddia ediliyor.
KALE ALMAMIŞ
Hatta Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman'ın Üzmez'i AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye şikayet ettiği öne sürülüyor. Ünlü'nün bu şikayetleri kale almadığı öğrenildi. Ünlü Üzmez için; 'Kendisi başka bir görev istemediği sürece Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak kalacak' demiş. Bülent Üzmez'in Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için asaletinin önümüzdeki günler içerisinde geleceği belirtiliyor. Bunun olması halinde sendika yönetimi daha şimdiden Cebeci'ye Odunpazarı bölgesinde müdürlük yapacağı iyi bir okul aramaya başlar…

//////////

MÜLK SAHİPLERİYLE ANLAŞIRSA
ZATEN KİMSEYE LAF DÜŞMEZ
Gazetemizin başarılı muhabiri Güray Ateş, 'Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' ile ilgili önce Kazım Kurt'tan görüş aldı. Daha sonra AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan'dan açıklama aldı.
'HELALLEŞİRSE
EYVALLAH DERİZ'
Kurt; Projeye 'hayır' diyeceklerini belirten AKP'li meclis üyelerine 'Arkadaşların genel huyu bu' diye seslenerek; 'Tarihin yargılayacağı sayfalarda yerlerini alırlar' demişti. Kurt'un bu konudaki açıklamaları dünkü gazetemizde yer almıştı. Bugünkü gazetemizde de AK Parti'nin son yıllarda yükselen ismi olan Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan bu konuda yaptığı açıklama var. Doğan; 'Kiracılar ve hak sahipleri ile uzlaşırlarsa, herkesin mutlu olduğu bir projeyi biz AK Parti olarak onaylarız. Vatandaş 'tamam' derse, onlarla helalleşirse biz 'eyvallah' deriz' ifadelerini kullandı.
ADALETLİ OLMALI
Volkan Doğan, AK Parti Odunpazarı Belediye Meclis Üyelerinin Grup Başkanı. Bence Doğan'ın bu yapıcı açıklamalarıyla bu iş artık tatlıya bağlanmalı. Yani Kazım Kurt, mülk sahipleriyle anlaşırsa, onlarla helalleşirse AK Partili Meclis üyeleri kesinlikle hayır demeyecek. Bundan dolayı Kazım Kurt ve ekibi bu kısır çekişmelere ve söylentilere kulaklarını tıkayarak, bir an önce Küçük Sanayi deki mülk sahiplerini ikna etmeli. Projeyi çok iyi şekilde anlatmalı. Mülk sahiplerine dağıtılan rant konusunda adaletli olmalıdır. Mülk sahipleriyle belediye anlaştığı takdirde bu konuda zaten kimseye laf düşmez. Ancak Kurt, mülk sahipleriyle anlaşamazsa, bunun suçunu başkalarına yüklememeli. Kendinde 'bir kusur' aramalı…

////////////////////

ESKİŞEHİRLİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI SÜLEYMAN DEMİREL İLE BİRLİKTE
Yıl 1970. Başbakan Süleyman Demirel, eşi Nazmiye Demirel bir mitingde dönemin Eskişehirli Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz ile birlikteler. 1969 Ağustos'unda Adalet Partisi'nin (AP) Eskişehir'de yapılan önseçiminde dönemin Devlet Bakanı Seyfi Öztürk'ün ardından ikinci olan Oğuz, 12 Ekim 1969'da yapılan seçimde Eskişehir Milletvekili seçildi. AP oyların yüzde 46,53'ünü alarak tek başına iktidar oldu. O seçimde Adalet Partisi Eskişehir'den 4, CHP ise 2 milletvekili çıkardı. Orhan Oğuz 46 yaşında Milli Eğitim Bakanı oldu. Oğuz, Bakan olduğunda Türkiye'de sadece 6 üniversite vardı. Yeni bir kanun tasarısı çıkartarak, Sakarya, Konya, Eskişehir ve Bursa'da mühendislik ve mimarlık yüksekokullarını açtı. Bu okullar zaman içerisinde akademiye dönerek hepsi birer üniversite oldu. Eskişehir Ziraat Enstitüsü'ne ve Adana Tıp Fakültesi'nin kurulmasını sağladı. 12 Mart 1971 Muhtırası ile AP Hükümeti istifa etti. Oğuz, 14 Ekim 1973'de tekrar milletvekili seçildi. AP seçimde başarısız oldu. Orhan Oğuz, daha sonraki yıllarda 'En büyük pişmanlığım' dediği şeyi yaparak, Demirel'in karşısında AP Genel Başkan adayı oldu. Ancak kendisine destek sözü veren milletvekili ve senatörler, kongrede onu yalnız bıraktı. Genel Başkan seçilemedi. Orhan Oğuz 1983 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi'ni kurdu.

foto şaka


Almanya Başbakanı Angela Merkel: Tayyip Bey, size 3 Milyar Avro verelim. Mültecilere siz bakın. Vallahi verdiğimiz paranın fişini bile istemeyiz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Merkel, benim bildiğim Alman hesabı böyle olmaz. Anlaşılan siz işinize geldiğinizde Türk usulü hesap ödüyorsunuz.