CHP Tepebaşı İlçe Kongresi'nde beklenen oldu. Mevcut Başkan Vural Yörük yeniden başkan seçildi. Yörük'ün listesi 254 oy alırken, diğer aday Nazmi Kurtyılmaz 96 oyda kaldı.

BAŞKAN ADAYINI KONUŞTURMADI

Ancak Divan Başkanı Abdülkadir Adar, büyük bir hataya imza attı. Kongrede Başkan Adayı Nazmi Kurtyılmaz'ı konuşturmadan seçime gitti. Bir anda sandık başlarında kuyruk olunca, Kurtyılmaz'a konuşma yapma olanağı kalmadı. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Kurtyılmaz mikrofonu eline alarak, 'Böyle bir kongre dünyada olmamıştır. Aday olan insan konuşturulmamıştır' diye haklı şekilde isyan etti. Vural Yörük'ün İlçe Yönetim Kurulu ve İl Delegesi listesini inceledim. Listelerde Başkan Ahmet Ataç'ın ağırlığı hissediliyor. CHP eski İl Başkanları Erman Gölet ve Vedat Celal Alp'e yakın isimlerde İl Delege listesinde kendilerine yer bulmuş.

EN BAŞA ATAÇ'I YAZDI

Yörük İl Delege listesinin birinci sırasına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın ismini yazmış. Diğer aday Kurtyılmaz ise Ataç'ın ismini İl Delege listesine yer vermedi. Ataç taraf oldu. Açık şekilde Vural Yörük'ü destekledi. Hatta listede Yörük'ten daha fazla söz sahibi oldu. Tüm bunlara rağmen, Kurtyılmaz'ın Belediye Başkanı olduğu için Ataç'ın ismini listeye yazması şık olurdu. Ancak yazmadığı için de kimse Kurtyılmaz'ı eleştiremez. Vural Yörük'in Yönetim Kurulu listesinde eski yöneticiler Mecit Açıkgöz, Mustafa Taşlak, Ali Ay yerlerini korudu. Yönetim Kurulunda onlara ek olarak şu isimler yazıldı; 'Yüksel Akpınar, Çetin Aydın, Mehmet Melih Görk, Merve Seda Baki, Erkut Çakar, Nazan Erşahin, Özdemir Kayhan, Deniz Çağlar Fırat, Kıymet Özdamar, Mustafa Öztürk, Nurel Pirinç, Yeliz Sarı, Özgen Uyguner.' Gazeteci kardeşim Deniz Çağlar Fırat ile meslektaşımız Sadi Seda ağabeyin kızı Merve Seda Baki'de yeni CHP Tepebaşı İlçe Yönetiminde yer aldı.

BAŞKANLAR KONUŞMADI

Kongre sakin havada geçti. Salonda fazla bir heyecan yoktu. Kongrenin yapıldığı Altınsaray Düğün Salonu önünde yoğun kulis vardı. Herkes Vural Yörük'ün kazanacağını bildiği için dışarıda Odunpazarı İlçe Başkan adayların kimlerin olacağı konuşuldu. Düğün Salonu'nda protokol için bir 'U' masa hazırlandı. Ancak bu masaya ne Gaye Usluer, ne de Kazım Kurt ve Ahmet Ataç oturmadılar. Delegelerle iç içe oldular. Kongrede konuşan CHP PM Üyesi Gaye Usluer, yine her zaman olduğu gibi birlik mesajları verdi. Kongre sürecinde yaşananlardan dolayı araları pek iyi olmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt söz almadılar. Kongre salonunda isimler takdim edilirken, en çok alkışı Ahmet Ataç aldı. Boynuna delege kartını takan Ataç'ın kongre salonunda tek tek masaları dolaşıp, delegelerle sohbet etmesi dikkati çekti.

AKMEN VE YENİCELİ DE İL DELEGESİ OLDU

Kongrede en ateşli konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Azmi Kerman yaptı. Altıok'un Kızılderili oku olmadığını belirten Kerman, 'CHP neden iktidar olamıyor? Atatürk ilkelerinden taviz vererek, muhafazakar insanları devşirme edip, Genel Başkan yardımcısı yaparak iktidar olamayız' dedi. Partinin eski İl Başkanları Sevgi Akmen, Vedat Celal Alp, Halil Ersen Yeniceli ve Atilay Dalgıç Yörük'ün listesinden İl Delegesi seçildiler. CHP'nin önemli isimleri İhsan Avcı, Mehmet Fatih Erkut, Hacı Bektaşi Veli Vakfı (HABEV) Başkanı İsmail Kılıç, DSP eski İl Başkanı Şahin Bozat,eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melih Görk eski TMMOB İKK Sekreteri Simavi Bakır'da İl Delegesi seçildiler. CHP'de Tepebaşı İlçe Kongresi bitti. Sıra Odunpazarı Kongresi'ne geldi. CHP 6 Aralık'ta dört adaylı kongreye doğru koşmaya devam ediyor…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 MECLİS ÜYESİ İL DELEGESİ OLDU

CHP'nin Tepebaşı Belediye Meclisi'nde 22 üyesi var. CHP Tepebaşı İlçe Kongresi'nde bu 22 üyeden 15'i İl Delegesi seçildi.

Biri ise Tepebaşı İlçe Yönetimine girdi.

Belediye Meclis Üyeleri Jale Nur Süllü, Hasan Hüseyin Bolat, Mete Yılmaz, Halil Ersen Yeniceli, Metin Gündoğdu, Serdar Taci Zengin, İbrahim Kökdere, Turgut Doğandor, Nazan Erşahin, Hasan Tutucu Hatice Canan Adlım, Fatma Rabia Ay, Abdullah Sargın, Yaşar Tepekayave Zeynep Çetin Vural Yörük'ün listesinden İl Delegesi oldular. Belediye Meclis Üyesi Nazan Erşahin 16 kişilik Tepebaşı İlçe Yönetimine girdi.

---------------------------------------------------------------------------------

KURT'UN BAŞKAN ADAYI SALLAREL OLDU

CHP Odunpazarı İlçe Kongresi 6 Aralık'ta yapılacak. Ali Haydar Çelik daha önce Odunpazarı İlçe Başkan adaylığını açıklamıştı. Seçimin favorisi olan Kazım Kurt Grubunun Odunpazarı İlçe Başkan adayı belli oldu. Akın Sallarel, Kurt Grubunun Başkan adayı olacak. Sallarel, Odunpazarı İlçe Başkan adaylığını bugün parti binasında düzenleyeceği toplantıyla açıklayacak. Erman Gölet-Yücel Yenilmez Grubunun Odunpazarı İlçe Başkan Adayının Hasan Erköksöz olacağı iddia ediliyor. Eski İl Başkanı Vedat Celal Alp'e yakınlığıyla bilinen Eröksüz'ün başkan adaylığını yarın açıklayacağı belirtiliyor.

----------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Merkel bizdeki basın özgürlüğü Almanya'da yok.

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Doğru söylüyorsunuz. Türk gazetecileri Can Dündar, Erdem Gül, Mustafa Balbay'ı siz değil de Almanya cezaevine gönderdi (!)