Referandum oylamasına 8 gün kala siyasi partiler seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalarda AK Parti'de bir isim hep öne çıkıyor. Bu isim AK Parti'nin genç Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan.
HALKIN SOFRASINDA
Günlerdir sahalarda bitmek bilmeyen enerjisiyle çalışan Doğan, kendi bölgesindeki tüm seçmenlere ulaşarak onlara 'Evet'i anlatıyor. Gezilmedik mahalle bırakmayan Doğan, halkın acılı ve mutlu günlerinde de hep yanında oldu. Odunpazarı Bölgesinde halkın sofrasına oturdu. Onlarla ekmeğini paylaştı, insanları ötekileştirmeden dertlerini dinledi. Gerçekten şu günlerde Odunpazarı'nda Volkan Doğan rüzgarı esiyor. Doğan'ı 2009 yılından beri tanıyorum. Çalışkanlığı, pratik zekası, bazen sivri dilli de olsa mizahi üslupla yaptığı açıklamalarıyla Eskişehir siyasetinde yakın dönemde yükselen bir isim.
GÖNÜLLERE GİRDİ
1 Temmuz 2014'den bugüne AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapan Doğan, yaptığı çalışmalarla rüştünü çoktan ispatladı. Odunpazarı Bölgesinde AK Partili veya partili olmayan çok sayıda insanla sohbet ettim. Halkın Doğan'a karşı büyük bir sempatisi olduğunu tespit ettim. Bugün nasıl AK Partililerin gönlünde Harun Karacan potansiyel Büyükşehir adayıysa, Doğan'da aynı şekilde potansiyel Odunpazarı Belediye Başkan adayıdır. Peki Doğan bu konuma nasıl geldi? Bunun yanıtı iki kelimedir. O da 'Çok çalışmak'

//////

SENDİKACI DURSUN'DAN ÜLKÜCÜ TABANA MESAJLAR
İbrahim Dursun Eskişehir memur sendikacılığının önemli bir ismi. Çok iyi bir MHP'li olan Dursun'un kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar dikkatimi çekti.
GÜZELLEME BEKLİYORUZ
Dursun önce yaptığı paylaşımla '1 Kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş ziyaret ettikten sonra Başbuğ'un kabri Zemzem ve gül suyuyla yıkanmıştı. Devlet Bahçeli ziyareti sert ifadelerle eleştirmiş ve 'Ölüye de mi saygınız yok' demişti. Referandum sürecinde ülkücülere şirin görünmeye çalışan ancak devletin hiçbir kurumunda görev vermeyen RTE, bugün vefatından 20 yıl sonra ilk kez Başbuğ'un kabrini ziyaret etti. Devlet Bahçeli'nin, bu ziyaret için güzelleme yapmasını bekliyoruz!' diye MHP Genel Başkanını eleştirdi.
TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİNİ RED ETTİLER
Paylaşımlarını devam ettiren Dursun; 'Tayyip Erdoğan madem bu kadar Başbuğ seven birisiydi, 15 yıllık devri iktidarında, hangi kamu kurumunun başına, onun talimatıyla kurulan, Türkav mensubu veya Kamu-Sen mensubu birini getirdi? 'Evet' oyunu savunmak için yıllardır hepimize çektirilen zulümleri, Memur-Sen tarafgirliğini unutmayın. Ülkücülüğü geçtim, artık yaşadığınız acıları da hatırlamaz oldunuz, kendinize gelin!' dedi. Dursun, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın ' Erciyes Üniversitesinin adı Alparslan Türkeş Üniversitesi olsun diye teklifte bulunduk, ama AK Parti bunu reddetti. Şimdi bakıyorum ağızlarından ülkücülük düşmüyor, Başbuğun kabrinden ayrılmıyorlar, elinizi Başbuğ'dan çekin, ülkücülükten çekin, riyayı bırakın' sözlerine paylaştı. Deneyimli sendikacı Dursun, bu paylaşımlarıyla MHP ve Ülkücü tabana mesajlar verdi. Gerçek Ülkücülerin referandumda 'Hayır' oyu vermesi gerektiğini savundu.

///////

NOSTALJİ

BİLET PARASINI ÖDEYEREK MAÇA GİREN BAŞKAN
Yıl 1995, 22 yıl önce. Tarihi Fotoğrafta Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eskişehirspor Başkanı merhum Aydın Arat yanında eşi Ayfer Arat, Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Bekir Sıtkı Saraç, Arat'ın Özel Kalem Müdürü Şamil Özcan ile birlikte Atatürk Stadyumu girişinde maç biletini alırken görülüyor.

HAVUZ GELİRİ
YOKTU
1994 yılında Eskişehirspor Başkanı olan Aydın Arat, 1994-1995 sezonunda Eskişehirspor'u şampiyon yaparak, 1. Lige (Süper Lig) çıkarmıştı. O yıllarda Televizyon havuz gelirleri, İddia gelirleri, yoktu. Eskişehirspor bugünkü gibi öyle büyük sponsor gelirlerine de sahip değildi. Kulübün en büyük gelir kaynağı maç hasılatlarıydı. O zaman taraftar için kombine kartlar, kapı girişlerinde turnikeler yoktu. Aydın Arat, Eskişehir'deki tüm maçlara cebinden para verip, aldığı biletle girerdi. Böylece taraftara biletsiz maça girmemeleri konusunda örnek olurdu.

EKONOMİK
İMKANSIZLIKLAR
Merhum Aziz Bolel, merhum Murat İnce, merhum Celal Sölpük, merhum Selami Vardar, merhum Hicri Sezen, Yılmaz Sezer, Sezai Aksoy, Aydın Begiter, Zeki Ünal, Atilla Aytek, Erkal Erdem, merhum Aydın Arat, merhum Ahmet Sezer, Zeki Ünal, Ali Çelikoğlu, Halil Ünal ve Nebi Hatipoğlu ekonomik imkansızlıklar içerisinde Eskişehirspor başkanlığı yaptılar. Eskişehirspor'a en iyi hizmeti vermeye çalıştılar. Nebi Hatipoğlu 2007-2008 sezonunda Eskişehirspor'u Süper Lige çıkarıp, başkanlığı bıraktı. 2004-2006 yılları arasında ekonomik imkansızlıklar içerisinde Eskişehirspor Başkanlığı yapan ve 2006'da takımı PTT 1. Ligi'ne çıkaran Halil Ünal tekrar başkan oldu.

CEPLERİNDEN
PARA VERDİLER
2008 yılından bugüne Eskişehirspor televizyon havuz, İddia ve sponsor gelirleriyle yönetiliyor. Büyük takımlar bile forma göğüs reklamı bulamazken, Eskişehirspor ETİ sayesinde bu konuda yıllardır önemli bir gelir elde ediyor. Halil Ünal 2004-2006 yılları arasında yokluğu, 2008-2013 yılları arasında varlığı, 2016-2017 sezonunda yine yokluğu gördü. 2013-2016 yılları arasında başkanlık yapan Mesut Hoşcan, havuz, iddia, sponsor gelirleri ve Türk Dünyası Kültür Başkentliğinden gelen paralara rağmen, Eskişehirspor'u küme düşürdü. 2008'den önceki Eskişehirspor Başkanları böyle büyük ekonomik imkanlara hiç sahip olmadı. Kendi ceplerinden para verdiler, eşya piyangoları, dayanışma geceleri düzenlediler, Şehrin zenginlerinden kulübe bağış yaptırdılar, ucuza aldıkları futbolcuları iyi fiyattan satarak elde ettikleri gelirlerle kulübü yönettiler. Eskişehirspor Bayrağının düşmemesi için gayret sarf ettiler. Taraftarlarda bilet alıp, maçlara girerek, takımlarına sahip çıktı.


FOTO ŞAKA

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Halil Başkan herkese forma verdikten sonra bana bu topu mu reva gördün?
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Dündarcığım bu topu senin aracılığınla , bizden önceki yönetime Türk Dünyası'ndan toplu toplu paralar verip te bizi görmezden gelenlere hediye ediyorum.