Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilik, sendika sayesinde bol kepçeden aldığı puanlar sayesinde 14 ay önce Esentepe'deki Mimar Sinan Ortaokulu'nun kadrolu Okul Müdürü olmuştu. Aynı Bilik, Müdürlüğü boş bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'na Müdür Vekili olarak atandı. Yani kadrosu Mimar Sinan'da olmasına rağmen Fatih Sultan Mehmet'te 'Vekil Müdür' olarak görev yapacak. Mimar Sinan Ortaokulu kadrolu Müdürü varken, müdürsüz bırakılması önemli değil. Yeter ki iktidara yakın sendika yöneticisi kenar mahallede değil de, kent merkezindeki bir okulda müdürlük yapabilsin(!) Bilik'ten başka birisi Fatih Sultan Mehmet'te Okul Müdürlüğü yapamaz mıydı? Yoksa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu uygulamayla Esentepe'de okuyan öğrencilere, velilere ve çalışan öğretmenlere 'ikinci sınıf muamelesi mi yapıyor?' Zaten eğitimde 'liyakat', 'sınav kazanma', 'kul hakkı yememe', 'adalet' kavramlarını yok edip, hak etmeyenleri idareci yapan zihniyetten başka bir şey beklenir mi?

**

TARLADA BÜYÜK İZİ OLAN TETİK 2019'DA
SEÇİLECEK YERDEN ADAY YAPILMALI

AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları göreve geldiklerinin birinci yılını Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile birlikte Eskişehir Çibörekevi'nde kutladı. Karacan gençlere siyaset ile ilgili nasihatlar verdi. Eskişehir Çibörekevi'nin sahibi Yetkin Tetik'te bu etkinlikte yer alarak, AK Partili gençlere iyi ev sahipliği yaptı. 7 Haziran seçimlerinde 5. Sıra, 1 Kasım'da 4. Sıra Milletvekili adayı olan Tetik, çalışkanlığı ve özverisiyle partililerin gönlüne girdi. Seçim sonrasında teşekkür ziyaretlere yapan Tetik'e AK Partililer büyük sevgi gösterisinde bulunuyor. Eskişehirli eskiden Tetik'i DYP'li olarak tanıyordu. Eskişehir Merkez Sağ siyasetinin önemli bir figürü olan Tetik artık tam anlamıyla AK Partili oldu. Bu partide yaptığı çalışmalarla DYP'li kimliğini unutturdu. 'Tarlada İzi Olmayanın Harmanda Gözü Olmaz' sözünde olduğu gibi Tetik'in AK Parti tarlasında büyük izleri oldu. AK Parti Genel Merkezi 2019'de tarlada izi olan Tetik'i artık seçilebilecek yerden aday yapmalı diye düşünüyorum.

**

'FİLLER TEPİŞİYOR' OLAN HASTA
VE ÇALIŞANLARA OLUYOR

'Cemaate destek verildiği' iddiasıyla Özel Sakarya Hastanesi'nin Ocak ayı başlarında SGK ile olan anlaşması askıya alındı. Bundan dolayı Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emeksiz sağlık kurumunu Özel Anadolu Hastanesi sahibi Halis Toprak'a sattı. (Toprak Holdingin sahibi Halis Toprak ile isim benzerliği var. Onunla akraba ilişkisi yok.) Eskişehir'in tanınmış üç işadamı Toprak ile bu hastaneyi ortak almak istemiş. O'na, 'Hastaneyi birlikte alalım, yönetimi bize ver' demişler. Halis Toprak, 'Ben yıllardır sağlık sektöründeyim. Yönetim bizde olmalı' demiş. Anlaşamamışlar, hastaneyi Toprak kendi başına almış. Hastane yönetimini alamayan Eskişehirli işadamları Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak, SGK ile hastanenin tekrar anlaşmasını engellemeye çalışıyorlarmış. Bundan dolayı hastane %15 kapasiteyle çalışıyormuş. Hastane çalışanları SGK ile anlaşma olmaması nedeniyle maaşlarını alma konusunda büyük endişe taşıyor. Hastanede 75 diyaliz hastası var. Hastane yönetimi SGK ile anlaşma olmamasına rağmen bu hastaları ek ücret ödemeden diyalize sokuyor. Yarın Hastane yönetimi 'ben bunu bedel ödemeden diyalize sokmam' dese bu hastalar ne olacak? Eskişehir'deki diğer hastaneler dolu olduğu için böyle bir durumda diyalize giremeyecekleri iddia ediliyor. Hastane çalışanları ve hastaları hiçbir kusurları olmadığı halde mağdur ediliyor. Birileri 'Hastane yönetimini ele geçiremedim' diye bu sağlık kurumunu batırmaya çalışıyor. Yani 'Filler tepişiyor, çimenler eziliyor' Sağlık Bakanlığı özel hastaneler ile ilgili uygulamalarında adaletli davranmalı. Siyasi baskılara göre kararlar almamalı. Çalışanların ve hastaların geleceği düşünülmeli. Onlar mağdur edilmemeli.

***

ÖZTÜRK DYP
GENEL BAŞKAN
YARDIMCISI OLDU
Eskişehir merkez sağ siyasetinin önemli isimlerinden olan Tekin Emre Öztürk DYP Genel Başkan Yardımcısı oldu. Öztürk partinin Çetin Özaçıkgöz Genel Başkanlığında ilk kurulduğunda da Genel Başkan Yardımcısıydı. Eskişehir'de yaptığı çalışmalarla yeni DYP'yi halka tanıtmada başarılı olmuştu. Daha sonraki yıllarda bu görevi bırakarak, siyasete ara vermişti. Özaçıkgöz aylardır Öztürk'ü Genel Başkan Yardımcısı olması için ikna etmeye çalışıyordu. Öztürk, Genel Başkanını kıramayarak, bu görevi kabul etti. Merkez sağ çizgisindeki siyaset hayatına yeniden başladı.

*

foto şaka

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Ahmet Bey, mülteciler için 4 Milyar Dolar verelim, mültecilere siz bakın. Vallahi verdiğimiz paranın fişini bile istemeyiz.
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Merkel, benim bildiğim Alman hesabı böyle olmaz. Anlaşılan siz işinize geldiğinizde Türk usulü hesap ödüyorsunuz.