Siyasi partiler illerde bir mitingi zor yaparken, Demokrat Parti Eskişehir'de iki miting yapacak. İl Başkan Fevzi Yalçın, 'Aslında daha çok yapacaktık, ama ikiden fazlasına izin verilmedi' dedi. DP'nin ilk mitingi 1 Haziran'da Sıhhiye Meydanı'nda. İkinci mitingi ise 4 Haziran Perşembe günü Odunpazarı Meydanı'nda. Bu ikinci mitinge Genel Başkan Gültekin Uysal'da katılacak. CHP'den sonra Türkiye'nin en köklü ikinci partisi olan Demokrat Parti tekrar eski gücüne kavuşması halinde siyasete denge getirir. Ülkenin şu günlerde merkez sağda güçlü bir partiye çok ihtiyacı var. Üç yıldır Kıratın süvariliğini yapan Gültekin Uysal partiye heyecan veremedi. Demokrat Parti kısa sürede başarı istiyorsa Efsane genel başkanları Tansu Çiller'i ikna edip, partinin başına getirmelidir. Çiller gelmiyorsa, Kıratı tekrar şaha kaldıracak yeni bir lider bulmalılar.

**

ESOGÜ'NÜN BİLİM
ADAMI BAŞARISI

Webometrik Top 4000 Türk Bilim Adamı Sıralaması'nda ESOGÜ'den 28 Öğretim Üyesi yer aldı. Google Scholar Citations Public Profiline göre H İndeksi ve atıf sayılarına göre Mayıs 2015 TOP 4000 Türk Bilim Adamı sıralamasında ESOGÜ'den 28 öğretim elemanı yer aldı. İlk 1000'de iki, 1000-2000 arasında on üç, 2000-3000 arasında dokuz ve 3000-4000 arasında dört öğretim eleman yer aldı. Bu 28 öğretim elemanının 10'u Fen ve Edebiyat Fakültesi, 8'i Tıp Fakültesi, 4'ü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve 3'ü Eğitim Fakültesi ve 2'si İİBF'den oldu. 28 bilim adamının 16'sı Prof.Dr., 9'u Doç.Dr., 2'si Yrd.Doç.Dr. ve 1'i uzman. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden İlker Bekir Topçu Türkiye'de 141'nci olma başarısını gösterdi. Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici 533'ncü, Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Selahattin Turan 1053'ncü, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Veysel Yılmaz 1105'nci oldu.

*

SİYASET DEĞİL
SENDİKACILIK YAPIYOR

Belediyelerde örgütlü olan memur sendikası Tüm Bel-Sen Eskişehir'de yine en çok üyeye sahip olarak, yetkili sendika oldu.

1500 ÜYE
Eskişehir merkezinde 1000'in üzerinde üyesi olan Tüm Bel-Sen'in civar il ve ilçelerdeki üyelerle birlikte 1500 rakamına ulaştı. KESK'e bağlı diğer sendikaların kan kaybettiği bir ortamda Tüm Bel-Sen'in her yıl üyesini artırması dikkat çekiyor. KESK'e bağlı sendikalardan bir tek Tüm Bel-Sen Eskişehir'de yetkili sendika oldu. Bu başarıda en büyük pay Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ergün Uzun'a ait.

EMEK MÜCADELESİ
Çalışkanlığı ve sosyal yönüyle öne çıkan Uzun, üyelerin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Siyaset değil, sendikacılık yapıyor. Emeği öne çıkararak, diğer sendikaların yaptığı yanlışları yapmıyor. KESK'e bağlı diğer sendikalar da daha çok üyeye kavuşup, yetkili sendika olmak istiyorlarsa emek mücadelesini demokrasi mücadelesinin gerisinde bırakmamalıdır. Eskişehir'deki üyelerin sorunlarını çözmek yerine her gün Kobani ile yatıp kalkmamalıdır…

*

2015'İN SARI KIRMIZI
ŞAMPİYONLARI

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Yeni Malatyaspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Göztepe şampiyon olarak PTT 1. Lige çıktılar. PTT 1. Ligde açık ara şampiyon olan Kayserispor Süper Lige çıktı. Süper Ligde de Galatasaray şampiyon oldu. Bu sezon şampiyon olan bu dört takımın renginin de Sarı Kırmızı olması ilginç bir tesadüf olarak tarihe geçti. Ne diyelim? 2015 yılı Sarı Kırmızı renkli takımlara uğurlu gelmiş…

*

50 YIL ÖNCENİN KÜÇÜK KIZI
BUGÜNÜN CUMHURİYET KADINI


Yıl 1965. 50 yıl önce. Yer: Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı. CHP'nin efsanevi İl Başkanlarından Avukat Cahit Denker, üç yaşındaki kızı ile Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bir resmi bayram törenine katılıyor. İlkeli duruşu ve hatipliğiyle CHP'de iz bırakan İl Başkanlarından birisi olan Denker'e partililer 'Baba' diye hitap ederdi. Onunla birlikte siyaset yapmış partilileri, Denker için 'Espritüel kişiliği, babacan tavrı ile iyi bir liderdi. Bir Cumhuriyet aydınıydı' diye hatırlamaları dikkati çekiyor. 1990 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Denker'e Allah'tan rahmet diliyorum. Denker'in elinden tuttuğu üç yaşındaki minik kız, bugünün CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü'dür. Son yıllarda Eskişehir siyasetinin yükselen isimlerinden olan Süllü, babasının izinde Çağdaş bir Cumhuriyet Kadını olarak Eskişehir'e hizmet etmeyi sürdürüyor.

foto şaka

AKP eski İl Başkanı Süleyman Reyhan: Salih Bey, bence 2019'da Tepebaşı Belediye Başkan adayı olmalısınız. Böylece belediye başkanlığı yapmışta olursunuz.
AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Murat Canözer Tepebaşı Belediye Başkan adayı oldu. Benim önüm açıldı, milletvekili oldum. Süleyman aklınca beni Tepebaşı adayı yaptırıp, kendi önünü açacak. Yemezler!...