Spot Toto 1. Lig'de bizim gibi transfer yasağı olan ve bu yasağı kaldıramayan, Kardemir Karabükspor maçında 9 ay sonra ilk deplasman galibiyetini aldık.
Kardemir Karabükspor'un oyuncu değişikliğini tamamladıktan sonra oyuncu sakatlanması sonucu 10 kişi kalınca hocamız Fuat Çapa, Halil İbrahim Öner'i oyundan çıkartarak bir kez daha Eskişehirspor'un amacının futbolun futbol olduğunu göstermiş ve Fair-Play örneği göstermiştir.
Fuat hocanın bu yaptığını Süper Lig takımlarından biri yapsaydı hem görsel basında hem de yazılı basında manşet haber olur ve övgü dolu sözlerin adı arkası kesilmezdi.
Eskişehir halkı ve taraftar olarak onu takdir ediyor ve Eskişehirspor tarihine altın harflerle yazıyoruz.
Taraftarın Kardemir Karabüksporlu futbolculara destek vermesi çok anlamlı idi. Çünkü daha iki hafta önce aynı sıkıntıları biz yaşıyorduk. O nedenle Kardemir Karabüklü sporcuların halinden ancak biz anlarız.
Hatırlayacak olursak en son galibiyetimizi 8 Mayıs'da Adanaspor karşısında 3-0'lık skorla almıştık. Şimdi ise arka arkaya alınan galibiyetler şehrin havasını değiştirmiştir. Öyle ki Es, Es kümeye diye bağıran Denizli taraftarına alacağımız bir galibiyetle ders vermek istiyoruz. Bu nedenle Denizlispor maçı tüm şehrin ve sporseverlerin odak noktası oldu.
Yeni transferlerin takıma uyum sağlaması ile Fuat hocanın eli sağlamlaştı. Hamle yapacak oyuncuları var. İki teknik adamın yapacağı hamleler maçın skorunu belirleyecektir.
Denizlispor deplasmanda oynadığı futbolda ikinci bölgede topu tutup rakibe baskı kurmaya çalışıyor. Aradan attığı uzun toplarla Mehmet Akyüz ve Burak Çalık'ı topla buluşturuyor ve onların şahsi gayretleri ile sonuca gidiyorlar.
Bizim orta saha oyuncularımız bu fırsatı onlara vermeyecektir. Kesin inandığım tek şey Denizli karşısında galip geleceğimizdir.
Denizli'den alacağımız galibiyet ile zorlu bir dönemece gireceğiz oynayacağımız 5 maçlık seri bizim Play-Off'deki yerimizi belirleyecektir.
Fuat hocanın verdiği anlamlı demeçte 'Futbolun futbol olduğunu unutturmayacağız'. Taraftarın dediği gibi 'Melih tutar, Sisokko atar, Taraftar coşar, Es Es Play-Off'a koşar' sloganı ile Es Es'imize başarılar diliyorum.
Ayrıca benim köşe yazısına başlamamda önemli yeri olan sevgili kayın biraderim can arkadaşım eski basın çalışanı Namık Kemal Kaçın'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Eskişehir basınında çalıştığı süre içerisinde kendisini çok sevdirip saygı duyulan birisi olmuştu. Emekli olduktan sonra en büyük hobisi olan ressamlığa dönmüştür. Yapacağı çok resimler ve planları vardı zamansız gidişi hepimiz üzüntüye boğdu. Işıklar içinde uyusun Mekanı cennet olsun.