CHP'de aday adaylığı başvuruları bir hafta uzatıldı. Bugüne kadar Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği için 34, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği içinde 17 aday adaylığı başvurusu yapıldı. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, Mevcut Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Süzen, İbrahim Arslan, Mustafa Kosku, Cahide Tetik, Emre Genç, Hüdai Doğu Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurusu yapanların içinden öne çıkanlar. Tepebaşı İlçe'nin Eğitimci Yöneticisi Hakkı Er de Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldu. Şehir Plancısı Öğretim Görevlisi Ali Ulu da Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı oldu. Önümüzdeki günlerde özellikle meclis üyeliği için başvuru sayısının daha da artması bekleniliyor. Meclis Üyeliğine aday adayı olduğu için İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Akın Sallarel dün telefonla beni aradı. 18 Ekim'de Görünüm'de kaleme aldığım 'Tepebaşı'nda Dört İstifa Daha' başlıklı yazımda; Tepebaşı'nda art arda yaşanan istifaları değerlendirerek; İl, Tepebaşı ve Odunpazarı örgütlerinde yaşanan sıkıntıların ancak yapılacak operasyonla sona erdirileceğini belirtmiştim. Sallarel bu yazımla ilgili; 'Odunpazarı İlçe Yönetiminde hiçbir sıkıntı yok. Uyumlu şekilde çalışıyoruz. Benim istifamdan sonra da düzenli olarak yönetim kurulu toplanıyor. Odunpazarı İlçe Yönetimi yapılacak seçimlere hazır' dedi.
-----------------------------------------------
EDİZGİL VARKEN GÖLET ISRARI NİYE?

İYİ Parti'nin son günlerde CHP'li Erman Gölet'i kendi partilerinden Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapmak için yoğun kulis yapması dikkat çekiyor.

'O KADIN GERÇEĞİ'
30 Mart 2014 seçimlerinde Odunpazarı'nda 'Emine Edizgil Örneği' olmasına rağmen neden Gölet'e ısrar ediliyor, anlamıyorum. 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Diş Hekimi Emine Edizgil, 'partisi adına aldığı rekor oyla seçimi kaybetmesine rağmen' kazanan isim olmuştu. Edizgil'in 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olana dek Eskişehir'de tanınırlığı yoktu. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı, kentte tanınan ve sevilen bir isimdi. ES ES taraftarının 'Vali Babası' idi. Çalışıcı kadar tanınmayan Edizgil, seçimin 'en çalışkan başkan adayı olarak' dikkatleri çekti. Edizgil, Odunpazarı Bölgesi'nde gece gündüz çalıştı. Herkese ulaşmayı başardı. Bu özverili çalışma sayesinde arkasında bir rüzgar estirdi. 'O Kadına oy vereceğim', 'MHP'nin Kadınına oy vereceğim' diyenlerin sayısı giderek artmaya başladı. 2009 seçimlerinde MHP Odunpazarı'nda 18 bin 928 oy almıştı. Toplam oyların sadece %9,2'si MHP'nin olmuştu.

OYLARI ÜÇ KAT ARTTIRDI
Edizgil 51 bin 91 oy aldı. MHP'nin %9,2 oy oranını %21,4'e çıkardı. Edizgil, MHP'nin oylarını yaklaşık üç kat arttırdı. Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı Eskişehir'in tamamı olan 14 ilçeden 58 bin 635 oy alırken, Emine Hanım sadece bir ilçeden 51 bin 91 oy aldı. Edizgil seçimi kaybetmesine rağmen kazandı. Odunpazarı'nda 'Artık MHP de var' dedirtmişti. Odunpazarı'nda gösterdiği bu başarıyla 2015 yılı Milletvekili seçiminde ismini listenin başına yazdırmayı hak etti. Ancak onun bu büyük başarısı cezasız bırakılmadı. 4'üncü sıraya yazıldı. Edizgil İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde Meral Akşener'in yanında oldu. İYİ Parti Eskişehir Teşkilatı ve Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, bir önceki seçimde MHP'nin Odunpazarı oylarını üç kat arttıran Edizgil'e değil de neden Erman Gölet'e adaylık teklifi yaptı? Gölet 2009'da 39 bin 481 oy almıştı. Edizgil 2014'te 51 bin 91 oy aldı. CHP'nin 'oylarını almak için Gölet' diyorlarsa Edizgil'e MHP'nin oylarından '31 bin fazla oy nereden geldi' diye sorarırm? Yoksa Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'de İYİ Parti ile ittifak yapmasını zorlamak için mi Gölet'in adı kullanılıyor? Eğer bu isteniliyorsa, yanlış yapılıyor. Böyle baskı ve zorlamalar Büyükerşen'de tam tersi etki yapıyor...
------------------------------------------
YEDİ PARÇAYA BÖLDÜLER
YEDİ TEPEYE Mİ GÖMDÜLER?


15 kişilik tim Suudi Arabistan'dan Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı ikna etmek için İstanbul'a geldi. O'nu ikna etmeye çalışırken çıkan arbede de Kaşıkçı yaralandı. Tedavi ederken Adli Tıp Uzmanı, onu 7 parçaya böldü(!) Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bunu duyan Veliaht Prens Salman 'çok sevdiğim dostumun öldüğüne inanmam kafasını getirin inanayım' dedi. Bunun üzerine ilk yardım yapan doktor kafasını vücudundan ayırarak, prense götürdü. Peki ayrılan yedi parça ne oldu? İstanbul biliyorsunuz 7 tepeli bir şehirdir. Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar, Mehmet Fikret Hazerbeyoğlu'na 'Seni yedi parçaya böler, yedi tepeye gömerim' diye racon kesmişti. Bu filmden etkilenen Suudi timi her bir parçasını bir tepeye gömmüş olabilir(!) Yani konu bundan ibaret büyütmeyin bence(!) Konsolonsluğa sığınan kendi vatandaşını vahşice öldüren Suud Yönetiminin açıklamalarını dinlerken, nedense bu senaryoyu kurguladım(!)
----------------------------------------------------
ZEKİ ÇEVİK AHLAKLI NADAL

Rafael Nadal şu anda tenisin dünyadaki bir numarası. Özellikle toprak kortlarda durdurulamadığı için 'Toprağın Kralı' lakabıyla anılıyor. İspanyol tenisçinin 10 gün önce doğduğu kent olan Mallorca'da büyük sel felaketi yaşandı. Nadal, İspanya'nın Mallorca'yı vuran ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel felaketi sonrasında, ada halkının yardımına koştu. Felaket sonrasında Mallorca'ya gelen Nadal, kendisine ait spor tesislerinin kapılarına felaketzedelere açtı. Eline süpürge alarak kentin temizleme çalışmalarına yardım etti. Nadal'ın bu örnek davranışı tüm dünyada takdir topladı. İspanya'nın önde gelen spor gazetesi Marca 'Grande (Harika) Nadal' diye habar yaparak, onun gibi örnek birsporcuya sahip olmanının gurur ve mutluluğunu tüm İspanyol halkı ile paylaştı. Haberde, ünlü tenisçi için, 'Ailesi ve arkadaşları dolayısıyla doğduğu Mallorca'ya bağlılığıyla bilinen tenisin bir numarası, dün bir kez daha bunu gösterdi ve halka mümkün olan tüm yardımı yapmak için eline süpürge almaktan tereddüt etmedi' yorumu yapıldı. Nadal'ın başarısının sadece sportif açıdan kaynaklanmadığı belirtilen haberde, 'Bu hareketi onun alçak gönüllülüğünü gösterdi. Bir kez daha, hem tenis kortu içinde hem de dışında örnek bir sporcu yaptı' denildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarif ettiği 'Zeki, çevik ve ahlaklı' sporcu Rafael Nadal mı yoksa Arda Turanlar, Emre Belözoğlular, Volkan Demireller mi? Umarım ülkemizide yeni yetişen sporcular, saha içinde saha dışında herkese racon kesen, gazetecilere saldıranları değil de, Rafel Nadal'ı kendilerine örnek alır...
-------------------------------------------
NOSTALJİ
AKORDEON SANATÇISI AHMET ATAÇ


Tarih: 1961. 57 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehir Maarif Koleji Akordeon Birliği üyeleri yer alıyor. Bu genç müzisyenler grubunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın 15 yaşındaki görüntüsü dikkat çekiyor. Ahmet Ataç, Turgut Alkan, Emre Dağdeviren, Olcay Musaoğulları ve Okan Tezuçar'dan oluşan Eskişehir Akordeon Birliği 1960-1964 yılları arasında kentimizde çok popülerdi.
----------------------------------------
FIKRA
Veda yemeği

Yaşlı rahip emekli olunca politikacı onun adına şehirdeki bütün ileri gelen aileleri davet ederek büyük bir veda yemeği vermiş. Kendi davete gecikince sıkılan kalabalığı oyalamak için yaşlı rahip mecburen kürsüye çıkmış, 'Bu şehre ilk geldiğimde burası berbat bir yerdi' diye söze başlamış, 'Bana ilk günah çıkartmaya gelen şahıs hırsızlık yaptığını, polise yalan söyleyerek hapisten kurtulduğunu, ailesini ve iş yerini dolandırdığını, patronunun eşiyle aşk yaşadığını itiraf etmişti. Çalışma ve çabalarımız sonucunda burası hayır dolu bir şehre dönüştü..' Rahip konuşmasını bitirir bitirmez politikacı koşarak içeri girip kürsüye fırlamış, 'Geciktiğim için özür dilerim' demiş telaşla, 'Sevgili rahibimizin bu şehre ilk geldiği günü dün gibi hatırlarım.. Aranızda ona ilk günah çıkaran kişi olma onurunu ben taşıyorum.'