31 Mart yerel seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısı geçtiğimiz Pazartesi günü yapıldı. 45 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (Başkan Yılmaz Büyükerşen dışında) CHP'den 22 isim yer aldı. AK Parti'nin 19, MHP'nin 2 ve DSP'nin 2 Üyesi var. İlk toplantıda komisyon seçimleri yapıldı. DSP'nin iki üyesi olduğu için Encümen ve önemli komisyonlara girme şansı yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Meclisine Mihallıççık'tan gelen DSP'li Üye Mustafa İmre'yi Encümene yazdı. İsteseydi Encümenin beş üyesi de CHP'li olurdu. Yeni Encümen şu üyelerden oluştu; 'İbrahim Arslan (CHP), Nuray Akçasoy (CHP), Mustafa Önder (CHP), Figen Kahya (CHP), Mustafa İmre (DSP)' Mihalıççık'ın DSP'li Belediye Başkanı Haydar Çorum'un adı Tarihi Kentler Birliğine yazıldı. MHP'li Mustafa Ünal AK Parti kontenjanından İmar Komisyonuna seçildi. Çifteler'in MHP'li Belediye Başkanı Kadir Bıyık hiçbir komisyonda görev almadı. Büyükerşen'in Encümene DSP'li bir üyeyi yazması, Çorum'un Tarihi Kentler Birliği'nde Eskişehir'i temsil edecek olması dikkat çekici bir ayrıntı. İki DSP'li Üyenin komisyon seçimlerinde oylarını CHP'nin lehine vermesi dikkat çekti. Yani daha ilk toplantıda CHP ile DSP arasında ittifak kuruldu. DSP'li Üyeler Haydar Çorum ve Mustafa İmre kısa bir süre içerisinde CHP'ye katılırsa, doğrusu hiç şaşırmam. DSP Eskişehir Teşkilatı bu iki ismi partide tutma konusunda çok zorlanacak.


------------------------------------------------------
AKÇASOY VE ARSLAN'A
HANGİ CHP'Lİ OY VERMEDİ?

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Meclis Başkanvekilliği, Encümen ve Divan Katipliği seçimleri gizli oyla yapıldı. CHP'nin Başkan Büyükerşen ile birlikte Mecliste 25 Üyesi var. Divan Katipliği seçiminde Figen Kahya 25 oy alırken, Nuray Akçasoy'a 24 oy çıktı. AK Parti ve MHP'nin Meclis'te 20 üyesi var. AK Parti Divan Katibi adayı Özlem Yalçın'a 21 oy çıktı. Bir CHP'li Akçasoy'a değil de AK Parti adayına oy vermiş. Encümen seçimlerinde de üç CHP'li (Nuray Akçasoy, Mustafa Önder, Figen Kahya) ve bir DSP'li (Mustafa İmre) Üyeye 25 oy çıktı. CHP'li İbrahim Arslan'a 24 oy çıktı. Mecliste bir CHP'li Üye Arslan'a oy vermemiş. Şimdi CHP içerisinde Nuray Akçasoy ve İbrahim Arslan'a 'oy vermeyen üye kim?' sorusuna yanıt aranıyor.
--------------------------------------------
NOSTALJİ
20 YIL ÖNCE CHP ADAYLARI

Yıl 1999. 18 Nisan seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal özel uçakla Eskişehir'e geliyor. CHP Eskişehir Örgütü, milletvekili ve belediye başkan adayları Genel Başkanlarını Sivil Havacılık Havaalanı'nda karşılıyor. (18 Nisan 1999'da CHP adına yarışan milletvekili ve belediye başkan adayları önseçimle belirlenmişti.)

BARAJA TAKILMIŞTI
Fotoğrafta 1. Sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Ünal, 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu, İl Başkanı Süleyman Karakaş, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Parti yöneticileri, Ali Rıza Menevşe, Erdal Şanlı, Daniş Soykal, Yaşar Özel (Tüpçü), Erdoğan Kara, İsmail Polat ve Yaşar Özel'in oğlu Hüseyin Özel yer alıyor. O seçimlerde CHP hem Türkiye'de hem de Eskişehir'de baraj altında kalıyor. Eskişehir'de sadece %6,7 oy aldı.

12 YIL SONRA VEKİL OLDU
1999'da 1. Sıradan milletvekili seçilemediği için büyük üzüntü yaşayan Kurt parti içindeki mücadelesinden asla vazgeçmiyor. 12 yıl sonra 2'nci sıradan Eskişehir Milletvekili seçiliyor. Kurt 30 Mart 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanı oldu. Beş yıl sonra yapılan seçimde ikinci defa bu göreve seçildi. 20 yıl öncesinin genç Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan son üç dönemdir Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapıyor. 1999'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Abdülkadir Adar, şu anda partinin İl Başkanı. 20 yıl öncenin genç parti yöneticisi Erdal Şanlı 30 Mart 2014'de Han Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019'da bu göreve tekrar seçildi.
----------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP PM Üyesi Gaye Usluer:
Yılmaz Hocam siz isteseydiniz beni tekrar 'milletvekili adayı yapma konusunda' Kılıçdaroğlu'nu ikna ederdiniz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Gayeciğim ben seni Kılıçdaroğlu'na muhalefet bayrağı aç diye mi milletvekili yaptım? Genel Başkana muhalefet edersen, sonucuna böyle katlanırsın.
----------------------------------------------
FIKRA
KARI KOCA BALKONDA

Karı- koca balkonda oturmaktalar ve adam rakısını yudumlamaktadır.
Adam: -Sensiz bir hayat düşünemiyorum, hayatıma renk kattın, seni seviyorum.
Kadın: -Bunu sen mi söylüyorsun, rakı mı söyletiyor?
Adam: -Hayır, ben rakıya söylüyorum…