15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümet yetkilileri FETÖ'cüleri 'alınları secde değiyor' diye kamuda kadrolaşmalarına göz yumdukları için özür dileyip, artık liyakate önem vereceklerini açıklamışlardı. Son yapılan Rektör ve yönetici atamaları bu sözlerin yine 'lafta kaldığını' gözler önüne seriyor. Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar beni telefonla arayarak, bu konuda şikayetini anlattı. Sungar; 'Liyakatla Müdür Yardımcısı ataması için tercihler yapıldı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS'te bazı güncellemeler yaptığını gerekçe göstererek adayların sıralama bilgisini kaldırdı. Kuşkularımızın giderilmesi için atamalar yapılmadan önce adayların sıralama sırasının tekrar başvuru ekranında yayınlanmasını bekliyoruz. Aksi taktirde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir şaibeye daha imza atacaktır. (Müdür Yardımcılığı görevlendirilmelerinde adayların sınav puanlarına, puanların eşitliğinde yöneticilikte geçen sürelere, sürelerde eşitse hizmet puanlarına göre atama yapılacağı için güncellemeler sıralamaları ne kadar değiştirecek, eşit puan koşullarında fark mı yaratılacak...) Madem liyakat öncelik alındı, şeffaflık ilkesi de uygulanmalı ve atamalar bu şartlara göre yapılmalıdır.' Ebru hanım son derece haklı. Anlaşılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'liyakati' 'yandaşlık' olarak algılamaya devam ediyor. Son yapılan okul müdürü atamalarında olduğu gibi şeffaflık ilkesini hiçe saymaya devam ediyor…

*

PARAYI VE TİCARETİ ÇOK İYİ BİLEN BAŞKAN

Eskişehirspor'un Erkan Zengin transferi konusunda Başkan Halil Ünal ile Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu arasında geçen konuşma dilden dile dolaşıyor.
'ESKİŞEHİR'DE
BENİ GEZDİRMEZLER'
Halil Ünal, Trabzonlu yöneticiye; 'Baba şu Erkan işini bitirelim. O parayı peşin ödeyemeyiz önümüz sezon Temmuz'a vade yapalım' diyor. Sonra ikili arasında şöyle bir diyalog geçiyor.
Ö.B: Temmuz çok uzun vade olmaz.
H.Ü: Abi sen Temmuz dediğime ne bakıyorsun? Biz Mayıs'ta nasıl olsa şampiyon olacağız ya, merak etme senin parayı o zaman hemen öderiz.
Ö.B: O para artı Kamil Ahmet'i isteriz.
H.Ü: Onu vermemiz şu an mümkün değil.
Ö.B: O zaman Ömer Faruk Canbirdi'yi verin
H.Ü: Ömer Faruk-Canbirdi mi dedin abi? (Bu arada Halil Ünal bir kağıda Ömer Faruk Canbirdi yazarak 'Kim len bu?' diye sorar.) O anda İstikbal Gazetesinin başarılı muhabiri Erkan Midilli, 'Altyapıda milli futbolcu' diye Başkanı uyarır. Bunun üzerine Halil Ünal; 'Baba ben bu adamı sana nasıl vereyim? Adam milli futbolcu. Bu sene takımımın bel kemiği olacak. Yemin ediyorum, onu size verirsem, taraftar Eskişehir'de beni gezdirmez. Sokağa çıkarmazlar'der. Daha sonra Halil Ünal, Bülbüloğlu'na, 'Siz bu adamı (Ömer Faruk Cambirdi) istiyor musunuz?' diye sorar. Bülbüloğlu; 'Evet' der. Halil Ünal, 'Bu adam için Erkan'dan sonra üste ne kadar vermeyi düşünüyorsunuz?' diye sorar. Bülbüloğlu; ' Halil'im ne üste para vermesi ya' diye tepki gösterir.
OLMAZSA OLMAZI
ŞAMPİYONLUK
Sonunda ne mi olur? Erkan Zengin karşılığında Trabzonspor'a Ersun Yanal'ın çok istediği Ömer Faruk Cambirdi yerine Buğra Temel verilir. Halil Ünal hiç tanımadığı Ömer Faruk Cambirdi teklifini hemen kabul edebilir, 'Verdim gitti' diyebilirdi. Ancak çok iyi bir ticari zekaya sahip olan Ünal, etrafına danışarak, önce oyuncunun kim olduğunu öğrendi. Futbolcunun milli olduğunu öğrendikten sonra; 'Adam milli futbolcu. Bu sene takımımın bel kemiği olacak. Yemin ediyorum, onu size verirsem, taraftar Eskişehir'de beni gezdirmez. Sokağa çıkarmazlar' diyerek, Ömer Faruk Cambirdi'yi çok iyi pazarladı. Eminin Ersun Yanal bu futbolcuda ısrar etmiş olsaydı, Ünal, ismini bile bilmediği Ömer Faruk karşılığında Erkan'ı bedava transfer eder, üzerine para bile alırdı. Eskişehirspor'un şu anda başında parayı ve ticareti çok iyi bilen bir Başkan var. Bundan dolayı Eskişehirspor 150 milyon lira borç yükü altında bile PTT Ligi için Süper Lig kadrosu oluşturabildi. Eskişehirspor bu yıl şampiyon olup, Süper lige çıkarsa, hem borcunu öder, hem de iyi transferlere imza atar. Eskişehirspor ve Başkan Halil Ünal'ın tek olmazsa olmazı Eskişehirspor'un şampiyonluğudur…

**

FOTO ŞAKA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden: Başkanım, Türkler beni karşılamaya Vali Yardımcısını göndermiş.
ABD Başkanı Barack Hussein Obama: Sen dua et ki seni karşılamaya köy muhtarını göndermemişler.