Anasınıfı ve ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin okula uyum eğitimi 8 Eylül Pazartesi günü başladı. Öğrenciler uyum eğitimiyle öğretmeniyle ve arkadaşlarıyla tanışması, okulu ve eğitim göreceği sınıfını tanıması amaçlanıyor.


AYNI HAFTA
SEMİNER YAPILDI
Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü Eskişehir'de 8-12 Eylül tarihleri arasında okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik 'Aile Eğitimi Semineri' düzenledi. Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminere katılan anasınıfı ve 1. Sınıf öğretmenleri öğrencileriyle hala tanışamadı. Öğretmeni seminerde olan öğrenciler uyum eğitimlerini başka sınıflara dağıtılarak, kendi öğretmeni olmayacak eğitimcilerle geçirmek zorunda bırakıldı. Bazı öğretmenler bu haftayı yeni öğrencileriyle geçirmek için bu seminere katılmak istememiş. Ancak hem okul idaresi ve Milli Eğitim yöneticileri 'soruşturma açarız' diyerek, buna izin vermemiş.


ZAMANLAMAYI
KİM YAPTI?
Bu konuda beni arayan eğitimciler ve öğrenci velileri, 'Semineri neden uyum eğitimi yapılacağı haftaya denk getirdiler. Çocuklar uyum eğitimini aynı sınıfta ders görmeyeceği öğrencilerle birlikte geçirmek zorunda kaldı. Kendi öğretmeni yerine başka öğretmenle birlikte geçirdi. Bu hafta eğitim gördüğü öğretmene alışan ve seven çocuklar, önümüzdeki hafta kendi öğretmeniyle derse girmek istemeyebilir. Okulun başlangıcında çocuklarımız psikolojik açıdan zarar görmelerinden korkuyoruz. Bu seminer için böyle bir zamanlamayı hangi becerikli(!) idareci yaptı?' diye tepki gösterdi.

*

MERKEZ PARTİSİ ESKİŞEHİR TEŞKİLATI'NDA TANIDIK İSİMLER

İki ay önce kurulan Türkiye'nin 80'nci partisi Merkez Partisi Eskişehir'de de örgütleniyor.

İL BAŞKANI MAKAROÇ
Eski DYP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Emre Öztürk partinin İçaanadolu ve Ege Bölgeleri Sorumlusu oldu. Öztürk, Eskişehir'in merkez sağ siyasetinde etkin isimlerin başında geliyor. Yıllardır sosyal demokrat çizgisindeki partilerde öne çıkan isim olan Nafi Makaroç'ta Merkez Partisi'nin Eskişehir İl Başkanı oldu. Makaroç, merhum İsmail Cem'in kurduğu Yeni Türkiye Partisi'nin (YTP) Eskişehir Kurucu İl Başkanlığını yapmıştı. Daha sonra CHP'de aktif siyaset hayatına devam etti. 2007 Milletvekili seçimlerinde CHP 6. Sıra Milletvekili adayı oldu. Dürüst ve babacan kimliğiyle kentte sevilen bir isim olan Makaroç Eskişehir'de ikinci kez bir partinin kurucu il başkanı oldu. Merkez Partisi Eskişehir'de merkez sağdan Tekin Emre Öztürk, merkez soldan Nafi Makaroç ile gerçekten tam bir Merkez Partisi olmuş.

TORUNLARIMIZIN
GELECEĞİ İÇİN
Eskişehir'e gelen Merkez Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Erol Tufal, İçaanadolu ve Ege Bölgeleri Sorumlusu Tekin Emre Öztürk, İl Başkanı Nafi Makaroç ile dün sohbet ettim. Erol Tufal Almanya Cumhurbaşkanı tarafından 1. Derece üstün hizmet demirhaç nişanı ile onurlandırılmış bir Türk Generali. Bu nişanı bir general daha aldı. Bu general merhum Eşref Bitlis Paşa'ydı. Genel Başkan Yardımcısı Erol Tufal, Türkiye'nin gerçek bir Merkez Partisi'ne ihtiyacı olduğunu belirterek, 81 ilde de örgütleneceklerini söyledi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Karslı tarafından kurulan partinin sağ-sol demeden tüm siyasi düşüncelere açık olduğunu söyledi. Partinin İçaanadolu ve Ege Bölgeleri Sorumlusu Tekin Emre Öztürk, 'Yeni kuracağımız ekiple çok çalışarak, Türkiye'nin kararan geleceğini aydınlatacağız. Torunlarımızın geleceğini kurtarmak için Merkez Partisi'nde buluştuk. Ortak noktamız vatanın bölünmez bütünlüğüdür. Fırat ve Dicle boydan boya kan aksa Türkiye'mizi böldürmeyeceğiz' dedi.

*

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ NEDEN SON ONBEŞ
DAKİKADA BAŞVURU MODÜLÜNE EKLENDİ?

75 ve daha üstü puan alan okul müdürlerinin, okul tercihi yapmaları için dün son gündü. Tercih sistem modülüne giren okul müdürleri son gün tercihlerini yaptı. Ancak tercih sistem modülünde Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nin görülmemesi tepkilere neden oldu.

TARTIŞMALAR YAŞANMIŞ
Eğitim Bir-Sen Yönetimi, kendi üyesi olup, 75 ve daha üstü puan alan okul müdürlerinin hangi okula başvuracağı ile ilgili toplantı yapmış. Toplantıda Eti Sosyal Bilimler Lisesi isteyecek müdür konusunda tartışmalar yaşanmış. Sendika yönetiminin baskısına rağmen Eğitim Bir-Sen üyesi bazı müdürler, bu okulu tercih etme konusunda ısrarlı olmuş. Bu müdürler, dün tercih yapmak için sistem modülüne girdi. Ancak modülde ETİ Sosyal Bilimler Lisesi görülmüyordu.


KİŞİYE ÖZEL Mİ GÖSTERİLİYOR?
Bu konuda beni arayan bazı okul müdürleri, 'Tercih için bugün son gün. Biz bu okulu tercih etmek istiyoruz. Ama sistemde gözükmüyor. Bu okulu sistemde göstermeyerek, tercih yapmamızı engelliyorlar. Yoksa sadece kişiye özel mi gösteriliyor? Sendikanın istediği kişinin bu okula müdür olması için bu okul sistemde gizleniyor? Sendika yönetimi üyeleri arasında neden ayrımcılık yapıyor?' diye tepki gösterdi. Okul müdürlerinin tepkisi sonucunda 16.45'te yani tercih süresinin dolmasına 15 dakika kala ETİ Sosyal Bilimler Lisesi başvuru modülü sistemine eklendi. Bu okulu tercih etmek isteyenler 15 dakika içinde tercihlerini yapmak zorunda kaldı. Okul Müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nin sisteme eklenmesinin unutulduğu mazereti inandırıcı bulmadı. Yaşanan bu durum 'Neden bu gözde lise unutuldu da başka bir okul unutulmadı?' sorusunu akıllara getirdi.

**

ACINIZI
PAYLAŞIYORUM

Gazeteci kardeşim Erkan Midilli ve Hakan Midilli'nin kız kardeşi Esra Midilli'nin vefat ettiğini dün büyük üzüntüyle öğrendim. Genç kardeşim Esra'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Tüm Midilli ailesine baş sağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum.

*

FOTO-ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Abdullahcığım, Ahmet Davutoğlu'nu Başbakan yaparak topu nasıl doksana attım.
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Gidiyorum diye fazla sevinme. 2015 Haziran seçimlerinden sonra tekrar görüşeceğiz.