Önce CHP'nin Mihalıççık Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak daha sonra 'bu ilçe İYİ Parti'ye verildiği için' adaylıktan geri çektirilen 'Haydar Çorum DSP'den aday oldu. Daha önce de CHP Sivrihisar Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak 'ittifak kapsamında adaylıktan geri çektirilen' Habil Dökmeci'de DP'nin adayı olmuştu. CHP Mihalıççık Belediye Başkan aday adayı Tamer Toraman'da DP'den Mihalıççık Belediye Başkan adayı oldu. CHP Mihalıççık'ta aday çıkarmayarak, İYİ Parti adayını destekleyecekti. Şimdi iki CHP'li başka partilerden aday oldu. İlçede oturan CHP'li seçmenler İYİ Parti'ye mi 'yoksa aday yapılmadıkları için parti değiştiren' Çorum ve Toraman'a mı oy verir? Sivrihisar'da da ittifak yapıldı. CHP aday çıkarmayarak, İYİ Parti'nin adayını destekleyecekti. Bu ilçedeki CHP'liler parti değiştiren Habil Dökmeci'ye mi yoksa İYİ Parti'nin adayına mı oy verir? 'Koltuk için parti değiştiren' CHP'liler yüzünden 'CHP-İYİ Parti ittifakı paramparça' oldu. CHP İl Yönetimi Dökmeci, Çorum ve Toraman'ın 'adaylıklarının iptal edilmesi için' Seçim Kuruluna başvuru yapacak mı? İYİ Parti ile 'ittifak konusunda samimiyse başvuru yapmalılar' diye düşünüyorum.
-----------------------------------------------
DSP YILMAZ HOCA'YA JEST YAPACAK MI?

DSP'nin 'Odunpazarı Belediye Başkan adayı Fatih Altaş, Tepebaşı Belediye Başkan adayı Erdal Ersoy' oldu. Herkes DSP'nin Yılmaz Büyükerşen karşısına Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyor. Parti içerisinden 'aldığım duyumlara göre' Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarılmayacak. Merkez ve kırsal ilçelerde belediye başkan adayları çıkarılacak. DSP Eskişehir Örgütü, Büyükşehir'de aday çıkarmayarak, 'DSP ve merhum Bülent Ecevit ile geçmişte büyük gönül bağı olan Yılmaz Hoca'ya jest yapacak.
----------------------------------------------------
TOPRAĞIN ÇOCUĞUNDAN KURT'A ANLAMLI DESTEK

İlyas Küçükcan Türkiye'nin ilk kurulan köy enstitüsü olan Çifteler Köy Enstitüsü (ÇKE) 1948-1949 yılı mezunudur. 'Sürer Eker Biçeriz, Güvenip Ötesine/Milletin Her Kazancı Milletin Kesesine/Toplandık Baş Çiftçinin, Atatürk'ün Sesine/Toprakla Savaş İçin, Ziraat Cephesine' sloganıyla 'Köye Doğan Güneş' olan Köy Enstitüleri Anadolu halkını aydınlattı. Bu okuldan mezun olan toprağın çocukları köylerde cahillikle şavaşarak, çağdaş nesiller yetiştirdi. Bu efsane toprağın çocuklarından birisi olan Küçükcan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a kendi sosyal medya hesabından gönderdiği mektup dikkatimi çekti. Küçükcan mektubunda şu ifadeleri kullandı; 'Sayın Kazım KURT'a açık mesaj Odunpazarı Belediye Başkanlığı adaylığınızı yeniden kutlarken, bir Odunpazarlı olarak başarılı olmanızı yürekten diliyorum. Beklenmedik bazı olumsuz girişimleri de dikkate alarak emekli bir aydın ve yöre insanı olarak görüşlerimi paylaşmayı bir görev saydım. Sayın Kurt, geride bıraktığınız görev sürecinizde gerçekleştirilenleri yakından izlemiş ve hatta sonuçlarını yaşamış biri olarak sadece klasik belediyecilik alanında değil sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerinde de kimseyi dışlamadan insanı merkeze alan geleceğe dönük derinlikli çalışmalarınızdan dolayı sizi içtenlikle kutluyorum. İnanıyorum ki geleceğin mutlu, güzel ve gelişmiş Odunpazarı için kalıcı projeleri cesaretle ve inançla devreye soktunuz. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazanılan ödüller bunların güvenilir referanslarıdır. Özellikle çok değerli tarihi zenginlikleri bağrında saklayan Odunpazarımızın kültürel mirasının korunup geliştirilmesi çabaları yanında uluslararası eğitim alanında yüzakımız KÖY ENSTİTÜLERİ'nin adının yaşatılması, bilincinin gelecedeki kuşaklara aktarılması konusunda ülke düzeyinde tek örnek olacak şekilde park düzenlenmesi ve adlandırılmasında gösterdiğiniz duyarlık için bir enstitülü olarak en derin şükranlarımı sunuyorum. Buradan hareketle toplumsal yarara dönük iyi niyetli çabalarınızın genişleyerek geleceğe ulaşması yöremizin ve burada yaşayanların yararına olacaktır. Bunları katiyyen bir partili olarak değil hayatıma yön vermiş ilkeler doğrultusunda söylüyorum. Bir süredir beni eve bağlayan ZONA rahatsızlığımı atlattığımda seçim çalışmalarınıza destek olmak amacıyla göreve hazır olduğumu bilmen dileğiyle tekrar başarılar diliyorum.' Toprağın çocuğu İlyas Küçükcan Hocama geçmiş olsun diliyorum.
-----------------------------------------------
CHP'NİN MHP'Lİ ADAYI

Önce MHP'nin Sarıcakaya Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak daha sonra 'Cumhur ittifakı' kapsamında 'bu ilçe AK Parti'ye verildiği için' adaylıktan geri çektirilen Şafak Atay CHP'den aday oldu. Ziraat Mühendisi olan Şafak Atay 31 Mart yerel seçimlerinde CHP saflarında Sarıcakaya Belediye Başkan adayı olmak için çalışacak. İlçedeki ülkücülerin büyük çoğunluğunun AK Parti adayı Hüseyin Çam'a değil, Atay'a oy vereceği yüksek sesle dillendiriliyor....
---------------------------------------------------
RANDEVU BİLE ALAMAYAN KİŞİ NASIL ADAY OLACAK?

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hüseyin Özcan Görünüm'de dün kaleme aldığım 'DP'nin Teklifini Kabul Etmedi' başlıklı yazımla ilgili olarak aradı. Yazımda CHP Seyitgazi Belediye Başkan aday adayı Volkan Enver Kılıç'ın kendisine DP'den adaylık teklifi geldiğini söylediğini belirtmiştim. Kılıç'ın bu teklifi kabul etmeyerek, CHP'den başka hiçbir partiden kesinlikle aday olmayacağını ifade ettiğini yazmıştım. Özcan, Kılıç'ın bu iddialarının doğru olmadığını belirterek; 'DP'nin adı geçen şahsa adaylık teklif etmesi gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır. Bilakis bu aday tarafından tarafıma ulaşılmaya çalışılmış. Ancak görüşme talebi ile ilgili kendisine randevu verilmemiştir. Böyle bir zihniyetteki birisi asla DP'nin adayı olamaz. DP her ilçede olduğu gibi Seyitgazi'de de aday çıkaracaktır' dedi. Kılıç'ın adaylık teklifi iddiası DP'nin Eskişehir'deki 'en yetkili kişisi' Hüseyin Özcan tarafından yalanlandı. Zaten 'görüşmek için randevu bile verilmeyen kişinin aday yapılması' söz konusu bile olamaz.
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

TBMM Başkanı Binali Yıldırım:
Devlet Bey, ne zaman başımız sıkışsa siz 'Hızır' gibi yetişiyorsunuz. Sizin sayenizde İstanbul Belediye Başkanı da seçileceğim. Başkan olduğumda senin dediğini iki etmeyeceğim.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Binali Bey seçildiğinde belediyeyi sen mi idare edeceksin? Reis yarın sana 'İn Ali' dese inmeyecek misin?
-----------------------------------------
FIKRA
TELEFON FATURASI

Baba: 'Yahu bu korkunç bir fatura. Ben bu telefonu asla kullanmıyorum, Hep çalıştığım şirketteki telefonu kullanıyorum.'
Anne: 'Aynen ben de... Akşama kadar çalıştığım bankada elimin altında telefon. Ne yapayım bunu?'
Oğlan: 'Vallahi ben de şirketimin bana verdiği cep telefonuyla bütün görüşmelerimi yapıyorum.'
Kız: 'Yani, benim de şirket hattım var. Ev telefonunu hiç kullanmam ki..'
Herkes evdeki hizmetçiye döner ve ters ters bakmaya başlar..
Hizmetçi : 'Eee... Problem ne o zaman?
Sanırım hepimiz iş telefonlarını kullanıyoruz...'