Adamın biri karısından şüphelenir, peşine bir hafiye takar. Hafiye bir hafta kadını izledikten sonra adama raporunu sunar. -Efendim, izlemeye başladığımın ikinci günü siz evden çıktıktan bir saat sonra sizin kapıya lüks bir araba yanaşır. Hanımefendi evden çıkar arabaya biner. Koca: Dur bakalım ne olacak? Hafiye: Arabadaki adam Hanımefendiyi kuaförüne götürür. Kendisi kapıda bekler. Koca: Dur bakalım ne olacak? Hafiye: Bir süre sonra Hanımefendi süslenmiş bir biçimde çıkar, yeniden arabaya biner. Araba şehrin en lüks oteline yanaşır. Koca: Dur bakalım ne olacak? Hafiye: Resepsiyondan 326 numaralı odanın anahtarını alıp beraber asansörle odaya çıkarlar. Koca: Dur bakalım ne olacak? Hafiye: İki saat odada kaldıktan sonra saçları ıslak bir biçimde otelden ayrılırlar. Koca: Dur bakalım ne olacak? Hafiye: Sonra aynı adam, aynı arabayla Hanımefendiyi sizin eve getirir, bu durum haftada iki kez tekrarlanır, der. Koca, halen daha, 'dur bakalım ne olacak' diye sorar.

TAKIM ÇÖKTÜ
Bir Anadolu destanı olan Eskişehirspor 15 maçta sadece iki galibiyet almış. 7 puanla ligin dibine demir atmış. Mesut Hoşcan Başkanlığındaki Eskişehirspor Yönetimi 'dur bakalım ne olacak?' diyor. ES ES ligin en az gol atan takımı olmuş, savunması rakip forvetlerine devamlı yeşil ışık yakmış. 34 golle ligin en çok gol yiyen takımı olmuş. Hoşcan ve yönetimi 'dur bakalım ne olacak?' diyor. Takım sportif ve mali açıdan çökmüş Hoşcan ve yönetimi hala 'dur bakalım ne olacak?' diyor. Teknik direktör ve transfer tercihlerinde büyük hatalar yapılmış, futbolcuların paraları ödenmemiş, Hoşcan ve yönetimi hala 'dur bakalım ne olacak?' diyor.

DAHA NEYİ BEKLİYOR?
Mesut Hoşcan ve yönetimi görevi bırakmak için daha neyi bekliyor? Takımın matematiksel olarak düşmeyi garantilemesini mi bekliyor? Mesut Hoşcan belki de başarısız olduğuna İnanmak istemiyor. İyi niyetli olduğundan hiç şüphem yok. Ancak başarısızlık bütün emareleriyle ayan beyan ortadayken, başkalarına bunun tam tersini anlatamaz. Mesut Hoşcan ve yönetimi Eskişehirspor'a daha fazla kötülük yapmak istemiyorsa, derhal istifa etmeli. Veya kongreye gitmeliler. Yeni bir yönetimin oluşmasına imkan vermeliler. Bugün bunu yapmazlarsa, iki-üç ay sonra kulübü kendilerinden devralacak yeni bir başkan bulamazlar…

****************************

BELEDİYE BAŞKANLARININ İL BAŞKANLIĞI YARIŞI

CHP İl Kongresi 26 Aralık'ta yapılacak. Eskişehir'in 14 ilçesinden seçilen toplam 600 İl Delegesi yeni İl Yönetimi ve Başkanını seçecek.

ADAR'IN İSMİ
ÖNE ÇIKIYOR
600 İl Delegesinin 285'i Odunpazarı'ndan gelecek. Tepebaşı ilçesi 238 delege ile kongreye katılacak. Seyitgazi ve Sivrihisar ilçeleri 11'er İl Delegesi gönderecek. Çifteler'i 8, Alpu'yu 7 il delegesi temsil edecek. Diğer sekiz ilçe
(Beylikova, Mihalıççık, Mahmudiye, Sarıcakaya, Mihalgazi, Han, İnönü Günyüzü) 5'er İl delegesi gönderecek. Kongrede yapılacak seçim İl Başkanlığından çok Ahmet Ataç-Kazım Kurt seçimi olacak. Kazım Kurt Grubunun İl Başkan adayı Sinan Özkar. Ahmet Ataç Grubunun adayı ise bir-iki gün içerisinde belli olacak. Bu konuda Eski İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın ismi öne çıkıyor. Adar ile seçimi kazanmayı riskli gören bir grup partili Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez'i İl Başkan adayı olması için ikna çalışmaları yapıyor. CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Yavuz Metin'in de adı İl Başkan adaylığı için geçiyor.
TOMSUK'TAN
YILMAZ GÜNEYLİ
MESAJ
26 Aralık'ta yapılacak kongrede İl Başkan adayı olacağını daha önce açıklayan Erdal Çakıcıer'in Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile görüşme yapacağı belirtiliyor. CHP İl Kongresi'nin üç adaylı geçmesi bekleniliyor. Kazım Kurt Grubunun önemli ismi Metin Tomsuk'ta Sinan Özkar'ın adaylığından hoşnut değil. Tomsuk'un yakın çevresine İl Kongresi'nde Başkanlığa aday olacağını söylüyor. Bu konuda kesinlikle geri adım atmayacağını belirttiği iddia ediliyor. Tomsuk dün Yılmaz Güney'in söylediği 'Adam olmak bir gruba dahil olmak değil, bir duruşa sahip olmaktır' sözünü sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak birilerine mesaj gönderdi. Başkan Kazım Kurt'un yıllardır kader birlikteliği yaptığı Tomsuk'u İl Başkanı adayı olmaktan vazgeçirebileceği kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. İl Kongresini Kazım Kurt'un adayı Sinan Özkar mı yoksa Ataç'ın adayı mı kazanacak? Bunu bekleyip göreceğiz…

*******

GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW OYUNCUSUNA DAİRE SATTI

Erdinç Keskiner Eskişehir'in unutulmaz okul müdürlerinden birisidir. Çalıştığı yıllarda atak ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir eğitim camiasında hep öne çıktı.

ESENTEPE'DE BEŞ YILDIZLI OKUL
Esentepe Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl İlkokulu Müdürlüğü sırasında yaptığı sosyal projelerle takdir topladı. Gelir düzeyi düşük velilerin çocuklarının okuduğu okulu beş yıldızlı yapmıştı. 17 yıl önce Keskiner'in Müdürlük yaptığı 100. Yıl İlkokulu'nda sınıflar ve tuvaletler pırıl pırıldı. Tuvaletlerde müzik çalınıyordu. O yıllarda dijital teknoloji yoktu. Keskiner, okulunun bir etkinliği veya sportif başarısını fotoğraflayıp, karta bastırırdı. Kendi yazdığı bilgi notuyla birlikte fotoğrafı tüm gazeteleri dolaşarak verirdi. Bundan dolayı her gazetede 100. Yıl İlkokulu ile ilgili çok haber çıkardı. Bu haberler sayesinde 100. Yıl Eskişehir'in en çok tanınan okulu oldu. O yıllarda onu çekemeyenler Erdinç Hoca'ya 'Medyatik Müdür' ismini takmışlardı. Daha sonraki yıllarda çok sayıda okul müdürü Keskiner'in yaptığı yaparak, kendi haber ve fotoğraflarını gazetelere getirmeye başladı. Teknoloji ilerledi. Bugün okulların büyük çoğunluğu yaptıkları etkinlik ve başarıları fotoğraflayıp, elektronik posta ile gazetelere ulaştırıyor.

BAŞARI CEZASIZ KALMAZ
Erdinç Keskiner'in 'Otomobilimizi bir arkadaşımıza emanet verirken, imtina ederiz. Ancak en değerli varlığımız olan çocuğumuzu öğretmene emanet ederken imtina etmeyiz. Otomobilimiz, çocuğumuzdan daha mı değerli?' sözlerini hiç unutmuyorum. Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz. Keskiner'de başarılarının cezasını görerek, Kozkayı Köyüne öğretmen olarak atandı. Son yılları hep sürgün ve cezalarla geçti. Bundan dolayı emekli olarak eğitim camiasından ayrıldı. Eskişehir'de hizmet sektöründe faaliyet gösterdi. İşletmecilik yaptı. Bu sektörde başarılı oldu. Şu anda İstanbul'da inşaat işleriyle uğraşıyor. Eskişehir'deki ticari başarısını yedi tepeli şehirde de sürdürüyor. Keskiner, kendi sosyal paylaşım sitesinde 'Yaptığım bir dairemi de Güldür Güldür Show'dan tanıdığımız tiyatrocu Meltem Yılmazkaya aldı. Çalışmaya devam' diye paylaşımda bulundu. Bu paylaşımında Yılmazkaya ile birlikte çektirdiği fotoğrafa da yer verdi. Keskiner'i baskı ve sürgünlerle eğitim camiasından uzaklaştıranlar onun ticari hayattaki başarıları karşısında kim bilir bugün hangi duyguları yaşıyordur?

****

foto şaka

Eskişehirspor Başkan Vekili Ahmet Yalçın: Yönetimi bırakıp, bir an önce sıvışalım. Biz değil de gelen yönetim Eskişehirspor'u düşürdü densin.
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Ya gelen yönetim takımı kümeden kurtarırsa; bundan sonra değil Eskişehirspor'a başkan, malzemeci bile olamam.