50'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışmasına 32 projeyle katılan Eskişehir; '5 birincilik, 4 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere toplam 12 projede' ödül aldı.

SEVİNCE BOĞDU
Bu başarı eğitim camiasını sevince boğdu. Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Eyüpreisoğlu 'Rosmarinik Asit İçerikli Kalp Koruma-Nakil Solüsyonu' isimli projesiyle Biyoloji alanında, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Zeynep Tokalak ve İlke Sarı 'Artırılmış Gerçeklik İle Dünya´ya Dokunuyorum' adlı projeleriyle Coğrafya alanında, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Simge Nur Sevim ve Zeynep Cebeci 'Türkiye, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere´deki Lise Öğrencilerinin Ekolojik Ayak İzi Karşılaştırması' isimli projeleriyle Coğrafya alanında, Sivrihisar Nurbiye Gülerce Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Derya Şahin ve Feride Şekercioğlu 'İnsanı Akıllı Telefona Bağlayan Yaşantıları mıdır?' adlı projeleriyle Psikoloji alanında, Özel Eskişehir Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri Özgür Nesanır ve İrem Güleç '´Işıktan Sesler' isimli projeleriyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında birinciliği elde ederek, büyük bir başarıya imza attılar.

BÜYÜK FİNAL ANKARA'DA
Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Asım Baki Değerler Eğitim alanında, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Salih Fatih Dokur Yazılım alanında, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Gamze Köseoğlu ve Sevda Özyılmaz Sosyoloji alanında, Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Melike Küçük ve Zülal Yılmaz Biyoloji alanında bölge ikincisi oldular. Sivrihisar Nurbiye Gülerce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ecem Özyiğit ve Yelda Akkuş Sosyoloji alanında, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Rana Köse ve Beyza Furuncu Tarih alanında, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Orhan Psikoloji alanında bölge üçüncüsü oldular. 12 alanda yarışan 100 projeden 18´i Ankara´da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazandı. Yarışmada 2 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük kazanan ETİ Sosyal Bilimler Lisesi en başarılı okul oldu. Sivrihisar Nurbiye Gülerce Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bir birincilik ve bir üçüncülük ödülü kazanmalarını anlamlı buluyorum. Bu projede ödül alan öğrencilerimizi ve onları bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi kutluyorum.
-------------------------------------------------------
PATLICAN DEĞİL SANAT KUYRUĞU

Senfoni Orkestrası'nın daha önce 2 kez gerçekleştirdiği Senforock konseri yoğun ilgi sebebiyle 9-10 Mart'ta tekrar sanatseverlerle buluşacak. Konser biletleri dün saat 12.30'da Turgut Özakman Gişesi'nde satışa çıktı. Biletler için saat 11.00'den itibaren gişe önüne gelen Eskişehirli sanatseverler metrelerce kuyruk oluşturdu. Yaşanan bu durum sosyal medyada gündem oldu. Eskişehirliler bu kuyruk fotoğrafını paylaşırken; yaptıkları şu yorumları öne çıktı; 'Eskişehirli Sanat İçin Kuyruğa Girer', 'Varlık Kuyruğu Asıl Böyle Olur', 'Bu da Yılmaz Hoca'nın Tanzim Kuyruğu', 'Avanta Yiyecek Değil Sanat Kuyruğu' 'Eskişehir'deki Kültür Aktiviteleri Patlıcandan Ucuz', 'Bilet Beş Lira, Bu Paraya Patlıcan Alamazsınız.'
--------------------------------------
KIRATLI AÇILIŞ

DP Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Fazıl Yıldırım'ın Seçim İletişim Ofisi önceki gün ilçe merkezinde açıldı. Mahmudiyelilerin büyük ilgi gösterdiği açılışa DP Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın, DP İl Başkanı Hüseyin Özcan, DP Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Şükrü Ketenci, DP Mahmudiye Belediye Meclisi 1'nci sıra adayı Tekim Emre Öztürk katıldı. Mahmudiye Türkiye'de at yetiştiriciliğinin merkezi. DP'nin amblemi de Kırat olunca açılış tabi ki renkli olmalıydı. Tören alanına getirilen bir kırat açılışı renklendirirken, partililerden büyük ilgi gördü. Başkan adayı Yıldırım'da yaptığı konuşmada Kıratı Mahmudiye'de şahlandıracaklarını söyledi.
-----------------------------------
NOSTALJİ
ÇAĞLAR VE CİNDORUK ESİAD'DA

26 Yıl önce. Yıl 1993. TBMM Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk ile Devlet Bakanı Cavit Çağlar Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) konuğu oluyor. Tarihi fotoğrafta Cindoruk ve Çağlar dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu ile birlikteler. Kesikoğlu Başkanlığındaki ESİAD o yıllardaki imza attığı işlerle kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Şehrin tüm milletvekillerinin Eskişehir paydaşında bir araya getiriyordu. O yıllardaki siyasetçilerde demokratik kitle örgütlerinin sesine daha fazla kulak veriyordu…
-----------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
AÇIKTAN YARDIM ETSEYDİM
HANIMINA MAHÇUP OLACAKTI

Adamın biri anlatıyor. Ben lokantada oturmuşken telefonla konuşan bir adam birden sevinç çığlıkları atmaya başladı.
Konuşmasını bitirdikten sonra garsona:
-Burada olanlara hepsine benden pilav üstü kebap ver! 18 yıl aradan sonra baba olacağım!
Bir kaç gün sonra aynı adamı sinemaya giderken elinde 3-4 yaşında bir çocukla bilet kuyruğunda gördüm. Çocuk ona 'baba' diyordu. Adamın yanına gidip o günkü işinin hikmetini sordum.
Adam utana sıkıla olayı anlattı.
-O gün yan masada yaşlı bir çift vardı.
Yaşlı kadın menüye baktıktan sonra eşine: 'keşke bu gün pilav üstü kebap yiyebilsek' dedi. Kocası da hanımının yanında utanarak 'ancak çorba alacak paralarının olduğunu' söyledi. Bunu duyunca üstüme 'kaynar su dökülür' gibi oldu. Bende o yapmacık telefon konuşmasıyla onlara pilav üstü kebap almak istedim. Ben adama:
-Peki niye herkese yemek verdin?
Adam ciddileşerek:
-Ben bütün malımın gitmesine razıyım ama bir insanın izzeti nefsinin rencide olmasına razı değilim. Eğer o yaşlı adama açıktan yardım etseydim hanımına karşı çok mahcup olacaktı. Ondan dolayı öyle yaptım!!!
-------------------------------
FIKRA
ELBİSE

İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır. Davetten çıkınca bir gazeteci sorar:
-Kıyafetiniz, bir kralla buluşmak için yeterli miydi?
Gandi hiç aldırmadan cevap verir:
-Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi.