İnsani Gelişim Vakfı tarafından araştırmada sanki ikametgahları o ilçedeymiş gibi belediyeler arandı. Soru sordular, yardım istediler. Türkiye'deki en büyük 150 ilçeyi incelediler. Ve belediyelerin sosyal karnesini çıkarttılar. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri birer kategoride Türkiye birincisi oldu.Odunpazarı Belediyesi İnsani Gelişim Vakfı'nın araştırmasına göre gelişim endeksi en yüksek 5 ilçe arasında yer alırken, 'Çevre ve Ulaşım' kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Tepebaşı Belediyesi de, gelişim endeksi en yüksek 12'nci ilçe oldu. 'Sosyal Kapsama' kategorisinde ise Türkiye birincisi oldu. Her iki belediyenin insani gelişim alanındaki bu büyük başarısı kentte sevinçle karşılandı. Bu sonuçlar gösteriyor ki; Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri çok iyi yönetiliyor.
----------------------------------------------------

KIRILANLARI TOPLUYOR
Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi'nin Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Baki son yıllarda memur sendikacılığının yükselen ismi oldu. Baki insanlarla kurduğu etkili iletişim, mütevaziliği, sendikal bilgi birikimi ve çalışkanlığı ile Eskişehir'deki Eğitim Bir-Sen üyelerinin takdirini alıyor. Sohbet ettiğim bazı Eğitim Bir-Sen'li arkadaşlarım; 'Başkan Muammer Karaman mizacından dolayı bazen kırıcı oluyor. Üyelere tepeden bakabiliyor. Ertuğrul Baki şu anda Karaman'ın kırdıklarını, küstürdüklerini toplayarak, sendikanın birlik ve bütünlük içerisinde olması için var gücüyle çalışıyor' diye konuşması dikkatimi çekti. Baki'nin gerçekten mantıklı bir kişiliği var. Olaylara soğukkanlı ve daha geniş açıdan bakabilen bir özelliği var. Ertuğrul Baki bu performansını sürdürmesi halinde ileride sendikada daha yüksek konumlara gelebilir…

----------------------------------------------------

NOSTALJİ

43 YIL ÖNCENİN OKUL BİRİNCİSİ

43 yıl önce. Yıl 1974. Süleyman Çakır Kız Lisesi mezuniyet töreni yapılıyor. Okul Birincisi olan 17 yaşındaki genç kız Gaye Önal başarısının sevincini öğretmeni ve Lisenin Müdür Muavini İbrahim İpek ile paylaşıyor. 1932 yılında doğan İbrahim İpek 1950 Çifteler Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. Uzun yıllar Süleyman Çakır Lisesi'nde öğretmen ve idareci olarak çalışan Köy Enstitülü eğitim çınarı İbrahim ipek, binlerce öğrenci yetiştirmenin gururunu yaşıyor. İpek'in öğrencilerinden birisi olan Gaye Önal mezun olduğu sene Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanıyor. 1981 yılında mezun olup doktor oluyor. Evleniyor, eşinin soyadını alıyor. 1992'de Doçent, 1998'de de profesör oluyor. 43 yıl öncesinin başarılı genç kız bugünün CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'den başkası değil. Gaye Hanım, 85'lik eğitim çınarı İbrahim İpek'in yetiştirdiği sayısız başarılı öğrencilerinden birisi olarak, Türkiye Siyasetinde her geçen gün yıldızı parlayan bir isim olarak öne çıkıyor.

---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA


AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay:
Dündar Bey, ben Odunpazarı Belediye Başkan adayı olsam, kazanır mıyım?
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Emine hanım Karacan'da Büyükşehir adayı olmak istiyor. Ne diyeyim? Eskişehir'de belediye başkan adayı olmak için milletvekilliği yapmak mı gerekiyor?