Bucaspor altyapısından yetiştirdiği oyuncularla önce 2. Ligde sonra 1. Ligde şampiyon olup, 2010 yılında Süper Lige çıkmıştı. Bucaspor bugünün Akhisar Belediyespor'undan daha iyi takımdı.

15 FUTBOLCU ALDIRDI
Bucaspor Yönetimi takımı Süper Lige çıkartan isim olan Özcan Kızıltan ile yollarını ayırdı. Takımın başına Bülent Uygun getirildi. Uygun takıma 15 yeni futbolcu aldırdı. Kulübü büyük bir borç batağına sürükletti. Ligin 7'nci haftasında kendi evinde oynadığı Eskişehirspor maçından sonra görevinden istifa edip, ES ES'e imza attı. Bülent Uygun'un Eskişehirspor'a transferi o günlerde 'temiz futbol' isteyen sağ duyulu taraftarların tepkisine neden olmuştu. Eskişehirspor 2008 yılında Süper Lige çıktığında takımın başına Rıza Çalımbay'ı getirmişti. Eskişehirspor ilk sezonunda 40 puanla ligi 11. sırada tamamladı. ES ES'i ilk yılında ligde tutan Çalımbay ile yola devam edildi. 2009-2010 yılında Eskişehirspor 55 puanla 7'nci oldu. Eskişehirspor Süper Lige çıkalı 6 yıl oldu. En yüksek puan bu sezonda toplandı. O yılı hatırlayanlar iyi bilir.

GELMEDEN ÖNCE
MAÇIMIZI İZLEMİŞTİ
Bülent Uygun o sezon ES ES'in oynadığı bir iki maçı izlemişti. Yönetim Kurulu'nda Halil Ünal'a yakın bazı isimler Uygun'un takımın başına getirilmesini istiyordu. Uygun'un Eskişehirspor'a geleceği söylentisi kentte yayılmıştı. Halil Ünal ilk başta yöneticilerin bu isteğine kulak tıkayarak, Rıza Çalımbay ile yola devam kararı aldı. Uygun'da Bucaspor ile anlaşmak zorunda kaldı. Eskişehirspor o yıl ilk 7 maçta üç beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Çalımbay, Ümit Karan'ı kadro dışı bıraktı. O yıl bazı yöneticilerin Çalımbay'ı takımdan gönderilmesi için futbolcuları ayartmaya çalıştığı iddiaları da yaşanmıştı. Başkan Halil Ünal ve yönetimin büyük çoğunluğunun kararıyla Rıza Çalımbay takımdan gönderilerek, etik olmayan bir şekilde Bülent Uygun Eskişehirspor'a teknik direktör yapıldı.

SEKİZ MAÇ CEZA ALDI
Uygun'un gelmesiyle Ümit Karan tekrar takıma dönmüştü. Etik olmayan bu transferden dolayı Uygun'a 8 maç gibi rekor bir ceza verildi. Daha sonra 3 Temmuz Şike süreci patlak verdi. Eskişehirspor'da sadece iki kişinin ismi bu olayda geçti. Bunlar Bülent Uygun ve Ümit Karan idi. Rıza Çalımbay'ı gönderip, bir hafta önce maç oynadığı Bucaspor'un hocasını takımın başına getirenler, Eskişehirspor'un başına bugün ne işler açtıklarının farkında değildi.

BİREYSEL SUÇLAR
KULÜBÜ BAĞLAMAZ
Eskişehirspor yönetim bazında şikeye adı karışmamıştır. Bundan dolayı en ufak bir ceza almadık. Ancak şikede 'sıfır tolerans' diyen UEFA Ümit Karan'ın aldığı ceza nedeniyle Eskişehirspor hakkında Disiplin Soruşturması açtı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, İkinci Başkan Ahmet Yalçın, CEO Mehmet Çetin, Avukat Oytun Süllü ve daha önce Fenerbahçe'yi savunan hukuk bürosu avukatları önceki gün İsviçre'nin Nyon kentinde savunma yaptılar. Karar 5 Haziran'da açıklanacak. Eskişehirspor 2 yıl Avrupa Kupalarından men cezası alabilir. Karar olumsuz çıkarsa CAS süreci başlayacak. 23 Haziran kura çekimi öncesine kadar bu iş sonuçlanacak. Maaşlı çalışanları nedeniyle bu duruma düşen Eskişehirspor'un aklanacağına inanıyorum. Çünkü kulüp adına yetkileri olmayan kişilerin bireysel suçları kulübü bağlamaz. Eskişehirspor, Fenerbaçe ve Sivasspor ile aynı durumda değil. Eskişehirspor Başkanı ve hiçbir yöneticisi ceza almadı. UEFA ES ES'e ceza verirse haksızlık yapmış olur.

*

MİLLİ TAKIMIN YENİ SÜPER SAĞ AÇIĞI TARIK ÇAMDAL

A Milli Futbol takımımızın Kosova'da başlayıp, İrlanda ve ABD'de devam eden kamp ve maç programı sona erdi. Oynanan hazırlık maçlarında en çok dikkati iki futbolcu çekti. Bunlardan birisi Eskişehirspor'un 23 yaşındaki yıldızı Osman Tarık Çamdal, diğeri ise Bursasporlu Ozan Tufan. Çamdal oynadığı muhteşem futbol ile izleyenlere büyülerken, Fatih Terim'in güvenini kazandı.

İLK GOL SEVİNCİ
Türkiye'nin Kosova'yı 6-1 yendiği maçta 90 dakika görev yapan Tarık, İrlanda maçında 70'nci dakikada oyuna girip, 6 dakika sonra A Milli Futbol Takımı'ndaki ilk golünü attı. Tarık'ın topu kalecinin üzerinden kalenin tavanına asarak attığı ilk gol sevinci görülmeye değerdi. Genç yıldız, Amerika Birleşik Devletleri Washington DC'deki RFK Stadyumu'nda oynanan Türkiye-Honduras maçının ilk 11'inde yer aldı. Türkiye maçı 2-0 kazandı. 80 dakika sahada kalan Tarık oynadığı futbol ile beğeni topladı. Tarık, Red Bull Arena'da oynanan son ABD maçında sahaya yine ilk 11'de çıktı. İkinci yarıda yerini Ahmet İlhan'a bıraktı. Tarık dört maçta toplam 236 dakika süre aldı.

SAĞ ÖNDE DE BAŞARILI
Fatih Terim'in son maçlarda Tarık'ı sağ önde oynatması dikkat çekiyor. Tarık oynadığı maçlarda sürati ve tekniği ile sağ açık görevini başarıyla yerine getirdi. Forvet arkası, sol ve sağ bek oynayan Tarık'ın sağ önde de başarılı olması Eskişehirspor için büyük kazanım. Ertuğrul Sağlam önümüzdeki sezon Tarık'ı sağ önde kullanması halinde Eskişehirspor'un hücum zenginliği artar. Tarık asist ve golleriyle daha da yıldızlaşır. Değil üç büyükler, Avrupa takımlarının transfer listesine girer. Tarık'ta büyük potansiyel var. Ertuğrul Sağlam onun bu potansiyelinden iyi yararlanmalı. Geçtiğimiz sezon Caner'in gösterdiği performansı, önümüzdeki sezon Tarık gösterebilir.

'İYİ YOLDASIN'
Honduras maçının son 10 dakikasında oyundan alınan Tarık'ı kutlayan Fatih Terim genç yıldızımızın performansından memnun kaldı. Milli takım kampında Tarık'ın, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörü Fatih Terim'in en gözde futbolcuları arasına girmesi bir Eskişehirli olarak beni gururlandırdı. Tarık iyi yoldasın. Aman sakın şımarıp, yeteneklerine ihanet etme. Çok çalışıp, kendini geliştirmeye devam et. Eskişehirspor'un ve Milli takımın senin gibi bir yıldıza çok büyük ihtiyacı var.

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun: Ersun Hocam hiç kusura bakma, ben Eskişehirspor'da senden daha başarılı oldum
Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Ersun Yanal: Ne kadar başarılı olduğun belli oluyor Bülentciğim. Benim kazandırdığım yıldızlarla Avrupa'ya gitme hakkını kazanan Eskişehirspor'un Başkanı senin başarılı işlerini temizlemek için UEFA kapılarında ter döküyor.