31 Mart yerel seçimlerine sadece 'üç gün' kaldı. Siyasi partilerin belirlediği belediye başkan adayları seçim çalışmalarını uzunca bir süredir sürdürüyor. Artık yarışta son metreler kaldı.

ZAM YAĞMURU
Ancak şu günlerde Eskişehir'de 'fazla bir seçim heyecanının yaşandığını' görmüyoruz. Referandumlar nedeniyle son yıllarda çok sık seçimin yapılması halkta bıkkınlık yaratmış durumda. Bugünlerde belediye başkan adayları seçim, vatandaş geçim derdinde olduğu için ortaya böyle bir manzara çıkıyor. Yoksullar, 'çöp tenekelerinde yiyecek ararken', küçük esnaf 'siftah yapamadan' kepengini kapatıyor. Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan insanların 'şu anda seçimleri düşünecek bir ortamları' yok. İşsiz sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlar başta vergiler olmak üzere üzerine yağmur gibi yağan zamlar altında hayatta kalmak için büyük bir mücadele veriyor. İnsanlar 'ekonomik krizi mutfağında hissederken', havuz medyası ülkemizi 'güllük gülistanlık içerisinde göstermeye' tam gaz devam ediyor.

ÖKÜZ İMASI VE
KAYYUM TEHDİDİ
Ülkemizde 'beka değil, ekonomik sorunlar' var. 17 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye Cumhuriyetini ekonomik anlamda iyi bir noktaya getirmedi. Ve bu 'başarısızlığın faturasını hep yönetimde söz hakkı olmayan muhalefete ve dış güçlere' çıkarmaya çalıştı. Bugün gençler işsiz. Geleceğe güvenle bakamıyor. Birileri tarafından ekonomisi iyi gittiği söylenen ülkemizde ne yazık ki; Aşık Mahzuni Şerif'in 'Milletin sırtından doyan doyana/Bunu gören yürek nasıl dayana/Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi söylemesem mi' dizelerinde olduğu gibi bir yaşam dayatılıyor. Türkiye; muhalefete, 'adiler, hainler' diye hakaret edildiği, yapılan bir hizmeti izleyen insanlara 'öküz imasında' bulunulduğu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayına daha seçim yapılmadan 'kayyum tehdidi' yapıldığı bir ortamda yerel seçimlere gidecek. 31 Mart'ta siyasiler susacak, halk konuşacak. Tüm 'baskı ve tehditlere rağmen' onların dediği olacak. Verecekleri oylarıyla kendi belediye başkanlarını seçecek...
---------------------------------------------------------
ÇİFTELER
BIÇAK SIRTI

AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında Çifteler'i MHP'ye bıraktı. Bundan dolayı 2009-2019 yılları arasında iki dönemdir Çifteler'de 'başarılı hizmetlere imza atan Metin Özen tekrar aday' yapılmadı.

BIYIK VE KONAKÇI
Çifteler'de Cumhur İttifakının adayı eski Ülkü Ocakları ve MHP İl Başkanı Kadir Bıyık. CHP'nin Çifteler Belediye Başkan adayı Çifteler İlçe Seçim Kurulu Müdürü iken Koceli Darıca'ya tayini çıkan Zehra Konakçı. Çifteler'de iki aday da iddialı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadir Bıyık ile görüştü.Ona Çifteler'deki seçimleri takip ettiğini belirterek; 'Kazanmanı bekliyorum' dedi. Bıyık'ta Erdoğan'a Çifteler'i kazanma sözü verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'de önceki gün Çifteler'deydi. CHP'li aday Zehra Konakçı'nın açılışına katılan Yılmaz Büyükerşen'e halk büyük ilgi gösterdi. Büyükerşen Konakçı'yı Çiftelerlilere emanet etti. İki başkan adayı da iddialı. Şu anda görüntü seçimin bıçak sırtı şeklinde geçeceği yönünde.

'TOKİ'Yİ GETİRECEĞİM'
Seçilmesi halinde Kadir Bıyık yapmayı düşündüğü projeleri şöyle açıklıyor; 'İlk önce yol ve kaldırımlarımızın bakım ve onarımını yapacağız. Sebzeci esnafımızla görüştük, vatandaşımızla görüştük, soğuk hava deposu olan kapalı pazaryeri yapacağız. Çifteler'imize yakışır şekilde içinde veteriner ve kesimhaneninde olduğu hayvan pazarımızı yapacağız. Gezdiğimiz yerlerde vatandaşlarımız bizlerden ev sahibi olmak istediklerini belirtiyorlar, ilçemize TOKİ getireceğiz. Bizler kapı kapı gezeceğiz Sanayi Odası'na gideceğiz, Ticaret Odası'na gideceğiz, fabrika sahiplerine gidip yatırımcıları ilçemize getireceğiz. Huzurevi ve büyük ilçe parkını yapacağız. Kadınlarımıza iş imkanları sağlayacağız. Öğrencilerimize yurt yapacağız. İlçemize büyük bir Şehitler Anıtı yapacağız.'
'BELDEEVİ AÇACAĞIM'
Zehra Hanımın da seçilmesi halinde yapmayı düşündüğü projeleri şöyle sıraladı; 'İlçemizde Belde Evleri açacağız. Buralarda kadınlarımız için meslek edindirme kursları olacak. Geleneksel zanaat ve el sanatlarına ilişkin kurslarla sertifika alan kadınlarımızın ürünlerine kooperatifler kanalıyla şehir merkezinde satış imkanı sağlanacak. Kadınlar kazanacak. Kreş açacağız. Böylece kadınlar gönül rahatlığı içinde işe gidecek ve sosyal hayata katılabilecek. Çocuklarımızın eğitimine destek olacak kurslar düzenleyeceğiz. Açacağımız belde evlerinde ücretsiz internet hizmeti vereceğiz. Çifteler içinde ücretsiz okul servisi hizmeti sağlayacağız ve okula gitmeyen çocuk kalmayacak. Çifteler'de öğrenim gören öğrenciler için de Öğrenci Yurdu açacağız' Çifteler daha önceki yıllarda hem CHP'li hem de Ülkücü Belediye Başkanları görev yaptı. 1 Nisan sabahı Çifteler'e Ülkücü Başkan mı gelecek? Yoksa kadın eli mi değecek? Bunu bekleyip göreceğiz.
----------------------------------------
NOSTALJİ
ŞAMPİYON DEM DEM


79 yıl önce. Yıl :1940 Anadolu Grubunun birincisi Eskişehir Demirspor ile Milli Küme birincisi Fenerbahçe statü gereği Türkiye şampiyonluğu için finalde karşılaşıyor. İlk maç 21 Eylül Cumartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda 0-0 bitiyor. İkinci müsabaka hemen ertesi gün (22 Eylül) aynı yerde yapılıyor. Eskişehir Demirspor İskender'in 2, İsmail Çınar'ın tek golüyle Fenerbahçe'yi 3-1 yenip, Türkiye Şampiyonu oluyor. Fenerbahçe'nin tek golünü ise Mehmet Reşat atıyor. 30 Ağustos 1930 yılında kurulan Eskişehir Demirspor 10 yıl sonra Türkiye Şampiyonu olarak, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş saltanatına 'dur' diyen bir takım olarak tarihe geçti. Eskişehir Demirspor'un Kaptanı Mennan Yalın, 17 yıl Fenerbahçe Başkanlığı yapan dönemin Dışişleri Bakanı Şükrü Saraçoğlu'nun elinden Türkiye Şampiyonluk Şiltini alıyor. Dem Dem'lerin o günkü efsane 11'i şu isimlerden oluştu; 'Mennan Yalın, Abdülkadir Arun, Nuri Kuran, İbrahim Yanartaş, Fahri Adanır, Celal Esemen, İskender Gülpınar, İsmail Çınar, Ahmet Dizeroğlu, Zeynel Karagöz ve Murat Babayiğit.'
---------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce:
Erdalcığım, Han'daki mitinge ne belediye başkanları ne de İl Başkanı gelmedi. Yarın yine 'korsan miting yaptı' diye beni suçlamasınlar.
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı: 'Korsan miting' diyen İl Başkanı gitti. Diğerleri niye gelmedi, bilmiyorum. Sen yarın Genel Başkan seçil. Veya Cumhurbaşkanı adayı ol benden önce yanında yer alırlar.
--------------------------------------------
FIKRA
TEMEL VE ARKADAŞLARI

Temel ile bir İngiliz, bir Fransız, bir Alman, bir Rus, bir Hollandalı birde İranlı arkadaşlarıyla sohbet ediyorlarmış;
-İngiliz demiş ki; Dünyanın en güzel viskisini biz üretiriz, içmeye doyamazsın. - Alman demiş ki; Dünyanın en güzel arabasını biz üretiriz, binmeye doyamazsın. -Fransız demiş ki; Dünyanın en güzel kızları bizde sevmeye doyamazsın.
-Hollandalı demiş ki; Dünyanın en güzel çiçeklerini biz üretiriz bakmaya doyamazsın. -İranlı demiş ki; Dünyanın en güzel halılarını biz üretiriz üzerinde oturmaya doyamazsın.
-Rus demiş ki; Dünyanın en iyi gizli teşkilatı KGB bizde uçan sinekten haberimiz olur. Sıra Temele gelmiş; Biz Fransız kızını alırız, İngiliz viskisini içeriz, Hollanda çiçek bahçelerini gezdirip, Alman arabasına bindirir, İran halısının üzerine yatırırız… KGB'nin ruhu bile duymaz