Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Brüksel'de AB liderleriyle görüştüm, Haziran'da AB ülkelerine vize kalkıyor, vizesiz dolaşım geliyor' dedi.

72 ŞART VAR
Davutoğlu, bu konuda Türk halkına müjde verdi. Ancak daha sonra yapılan açıklamalar işin böyle olmadığını ortaya çıkardı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Kriterlerin sağlanması halinde vize muafiyeti Haziran'da gerçekleşebilir. Bu kriterlerden 72 tane var' dedi. Avusturya Başbakanı Werner Faymann: 'Türkiye ile daha önce 72 şart içeren bir anlaşma yapılmıştı. Türkiye bu 72 şartın tümünü yerine getirmeden vize muafiyeti olmaz' dedi.
İTALYA'DAN ÖZGÜR
BASIN RESTİ
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, 'Türkiye'de özgür basın konusunda adım atılmadan, hiçbir şeye onay vermem' dedi. 72 şartın Haziran ayına kadar yerine getirilmesi olanaksız. Şartlar arasında yasal düzenleme gerekenleri de var. Ve Türkiye, Mart ayının ortasına gelinmiş olmasına rağmen, bu yasal düzenlemelerin hiçbirini daha TBMM'den geçirmedi. Üç ayda bu şartların yerine getirilmesi imkansız gözüküyor. Sizce 'Vize kalkıyor' müjdesini veren Başbakan Türk halkıyla alay etmiş olmuyor mu?

*

SİNAN ALAĞAÇ ORTAOKULU TAŞINDI

Yeşiltepe Mahallesi'nde oturan okurlarımız beni arayarak, Eskişehirspor efsanesi Sinan Alağaç'ın adını taşıdığı ortaokulun isminin değiştirildiğini söylediler.

DÖRT KATLI BİNA
Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez ile bir cenazede karşılaştım. Ona, 'Sinan Alağaç Ortaokulu'nun ismini neden değiştirdiniz?' diye sordu. Bülent Bey, okulun isminin değiştirilmediğini aynı civarda bulunan dört katlı yeni bir okula taşındığını söyledi. Üzmez, 'Sinan Alağaç Ortaokulu ile Şehit Mustafa Türker İlkokulu aynı bahçe içerisindeydi. Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni Aşağısöğütönü'nde yapılan yeni binasına taşıdık. O'nun boşalttığı okul binası yeniydi. Biz de Sinan Alağaç Ortaokulu'nu buraya taşıdık. Sinan Alağaç'ın binasını da Şehit Mustafa Türker İlkokulu'na verdik. Ben Eskişehirli ve Eskişehirsporlu bir eğitimci olarak, Eskişehirspor efsanesi merhum Sinan Alağaç'ın adını okuldan asla kaldırmam. Sinan Alağaç Ortaokulu, eski binasına 300 metre uzaklıktaki dört katlı yeni binasında eğitim vermeye devam edecek' dedi.

BURUKLUK YAŞAYACAK
Üzmez daha sonra beni her iki okula da götürdü. Gerçekten Sinan Alağaç Ortaokulu dört katlı yeni bir binaya yerleşmiş. Şehit Mustafa Türker İlkokulu bu taşınma sayesinde daha geniş bir alana kavuşmuş. Sinan Alağaç'ın ölümünden sonra ailesi Yeşiltepe İlkokulu'nun bahçesine 1987 yılında onun anısına ek bina yaptırmıştı. Bundan dolayı Yeşiltepe İlkokulu'nun adı Sinan Alağaç İlkokulu olarak değiştirildi. Daha sonraki yıllarda Sinan Alağaç İlköğretim Okulu oldu. İlk ve ortaokulların ayrılmasıyla ilkokul kısmına Şehit Mustafa Türker adı verildi. 29 yılda binlerce mezun veren Sinan Alağaç Ortaokulu artık yeni binasında eğitim verirken, bu eğitim kurumunun eski binasında mezun olanlar mutlaka bir burukluk yaşayacaktır…

*

NOSTALJİ

ESKİ SHP'NİN DEV ÇINARLARI

Yıl 1991. 25 yıl önce. Fotoğraftaki kişiler dönemin SHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar ile SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin.

PARAYI
YERALTINA GÖMDÜ
1989-1994 yılları arasında ikinci defa Eskişehir Belediye Başkanlığına seçilen (O yıllarda Eskişehir Büyükşehir kapsamında değildi) Vardar, büyük altyapı hamlesiyle dikkat çekti. O yıllarda Eskişehir'de alt yapı yoktu. Vidanjörler vardı. Evlerdeki fosseptiği vidanjörler çekerdi. Sezai Aksoy tarafından başlatılan altyapı çalışmaları Vardar döneminde büyük hız kazandı. Vardar parayı yer altına gömerek Eskişehir'in altyapı sorununu çözdü. O yıllarda altyapı çalışmaları nedeniyle haksız eleştiriler almıştı. O gün onu eleştirenler daha sonra Vardar'ın hakkını teslim etti.

OTORİTER VE
BABACANDI
SHP İl Başkanı Kemal Metin otoriter ve babacan tavrıyla SHP'de gerçek bir liderdi. Vardar ile çok tartışmalar yaşadı. Hatta O'na ültimatom bile vererek, bazı belediye bürokratlarının görevden alınmasını bile istedi. Zaman zaman sert tartışmalar yaşasalar da Mihalıççıklı iki dev çınarın dostlukları ölene kadar sürdü. Kemal Metin'in bugün 7'nci ölüm yıldönümü. Metin 10 Mart 2009'da vefat etti. Kemal Metin ve Selami Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun. Eskişehir'e yaptıkları hizmetler unutulmayacak. Kemal Metin'den bayrağı devralan oğlu Yavuz Metin CHP'de yıllardır aktif siyaset yapıyor. İki dönemdir Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olan Yavuz Metin, bugün Kemal Metin'in oğlu olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyor.

foto şaka

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Hollande, hükümetin başı olarak size söz veriyorum. Üç ayda tüm kriterleri yerine getiririz. Siz şimdiden vizeleri kaldırın.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande: Sayın Davutoğlu, hükümetin başı sen misin, yoksa Uzun adam mı? Önce onun yanıtını ver ki; kimi muhatap alacağımızı bilelim.