Koronavirüs tehdidine karşı alınan tedbirler kapsamında, içinde bulunulan pandemi sürecinde Türk eğitim tarihinin en geniş katılımlı çevrimiçi sınav uygulamasını hayata geçiren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, beş kıtaya yayılan yaklaşık 1 milyon öğrencisinin, 5 milyonu bulan dersine ait sınavlarını başarıyla tamamladı.
DESTEK SUNDU
Bu sınav sürecinde Anadolu Üniversitesi eğitim tarihine geçecek birçok ilke de imza attı. Anadolu Üniversitesi bu kapsamda dezavantajlı grupta yer alan engelli bireylere ve 65 yaş üstü öğrencilere refakatçi, okuyucu, yazıcı desteği sudu. Ayrıca sınavlar süresince internet altyapısı olmayan öğrencilere Koronavirüs önlemlerinin alındığı yurtiçindeki Açıköğretim Sistemi bürolarında sınava giriş imkanı sağlandı.
ACİL TOPLANTI
Anadolu Üniversitesi, sadece mezun aşamasındaki öğrencilerin daha önce kayıt yaptırdıkları üç dersten sınava girebildiği üç ders sınav uygulaması yerine Açıköğretim Sistemi'ndeki öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın Üniversite Yönetimini, acil toplantıya çağırması ile 'Yaz Okulu'nun açılması yönünde karar aldı. Yaz okulu hem tüm öğrencileri kapsıyor hem de öğrencilere, üç ders sınav uygulamasına göre çok daha fazla imkan sağlıyor. İHA
Editör: TE Bilisim