Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi'nin resmi açılış töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Buradaki başarıyı görünce ikincisini Çamlıca'da yapmaya karar verdik. Büyük bir etüt merkezi olacak. Ve bundan sonra bütün mahallelerdeki etüt merkezlerini geliştirmeye çalışacağız” dedi.

Bahçelievler Mahallesi Kumluk Sokak üzerinde bulunan Eğitim Merkezi'nin açılışına CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, meclis üyeleri, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Sülbiye Bilen, öğrenciler, veliler ve çok sayıda mahalleli katıldı. Matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, İngilizce ve Türkçe olmak üzere 5 branşta hizmet veren merkezde, çocuklar 4. sınıftan 8. sınıfa kadar hizmet alıyor. Aktif 30 aktif grubun olduğu merkezden toplamda yaklaşık bin 500 öğrenci faydalanırken, 11 eğitmen ve 1 psikolog çalışıyor. Açılışa gelen öğrenci ve veliler, eğitim merkezinden memnuniyetlerini ifade ederek, Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı

ETÜT MERKEZLERİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Açılışta konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocuklar için yapacakları daha birçok proje olduğunu söyledi. Ülkedeki eğitim sisteminin olumsuzluğa sürüklendiğini belirten Başkan Ataç, “Çocukların konuşmasından çok etkilendim. Zaten bunu bekleyerek böyle bir işe giriştik. Bu güzel binayı gördüğümüzde dedik ki işte burası etüt merkezi olabilir. Dedim ki1999’dan beri takip ettiğim sanat hocamı buranın başına getirirsek eğitim burada hakikaten nitelikli olur, çocuklarımızı kat be kat daha iyi noktaya getirir. Sizlerin konuşmaları burada yapılan işin ne kadar doğru olduğunu açıkça gösteriyor. Bahriye Üçok çok önemli bir kişi. Kendisini bilime adamış bir büyüğümüzdü. Ama bir suikastta öldürülmüştü. Onun bu aydınlığını çekemeyen gruplar yapmıştı. Onun adını burada yaşatmaktan da mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız için her şeyi yapacağım. Daha yapacağım şeyler de var. Çünkü onların gelişmelerinde ülkenin geleceğine destek vermiş oluyoruz. Ülkemizde her şey çok pahalı. Dershane ücretlerini merak ettim ve kaç lira diye sordum. En son 30 bin lira falan gibi laflar duydum. Hakikaten de Tepebaşı’nda yaşamak şans. Buradaki başarıyı görünce ikincisini Çamlıca'da bir yer yapıyoruz. Büyük bir etüt merkezi olacak. Ve bundan sonra bütün mahallelerdeki etüt merkezlerini geliştirmeye çalışacağız. Çünkü ülkenin eğitimi son derece olumsuzluğa gidiyor. Ama biz laik, çağdaş eğitimi çocuklarımızla beraber çözmek istiyoruz. Çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı, kolay da kaybettirmeyiz. Eğer büyük kurtarıcının yolunda gidersek çocuklarımızı aydınlığa götürmüş oluruz. Gelecekte de hiçbir yere gitmezler. Bu ülkede kalıp bu ülke için çalışırlar” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZAMAN UMUDUMUZ SÖNMÜYOR

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, en anlamlı yatırımın çocuklara yapılan yatırımlar olduğunu belirterek, “Ahmet Başkanımın bu tür etkinliklerini o kadar önemsiyorum ki. Çünkü çok büyük yatırım bunlar. Çok büyük projeler yapabilirsiniz ama bir anlam ifade etmez, kimse kullanmaz. Ama gençlere, çocuklara, kadınlara yapılan yatırımlar en büyük yatırımdır. Ve çok da anlamlıdır. Aslında biraz önce çocukları dinledik. Onlar aslında her şeyi bize anlattılar. Ülkemizdeki eğitim koşulları aslında çok kötü. Ama hiçbir zaman umudumuz sönmüyor. Çünkü Ahmet Başkanım var. Onlara yatırım yapıyor. Biz Tepebaşılılar hiç merak etmiyoruz zaten. Başkanım da merak etmesin, Tepebaşı kendisini çok seviyor. Sadece başkanı değil bu şehrin. Aynı zamanda abisi. Biz onu çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

TEPEBAŞI'NDA YAŞAMAK BİR ŞANS

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sülbiye Bilen ise hizmetlerden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, Başkan Ataç’a çiçek takdim etti. Bilen, “Tepebaşı'nda yaşamak bir şans. Ama bizim mahallemizde bulunan eğitim kurumları da çocuklarımız için daha büyük bir şans. Bize bunları yaşattığınız için teşekkür ederiz başkanım” dedi. Ardından merkezde eğitim alan

Muhabir: Berivan Halis