Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yeşiltepe Mahallesi’ne ilişkin imar revizyonu ve Sazova Mahallesi’nde temeli atılan cemevi projesine dair değerlendirmelerde bulundu. Yeşiltepe’de yürütülen çalışmanın bir “kentsel dönüşüm” değil, “kentsel yenilenme” olduğunu özellikle vurgulayan Ataç, yeni ya da eski yapıların korunabileceğini, hiçbir vatandaşın arsasının elinden alınmayacağını belirtti. Ataç, Sazova’da inşa edilen cemevinin ise kentin merkezindeki ikinci cemevi olacağını ve Eskişehir’de birlikte yaşama kültürünü güçlendirecek önemli bir adım niteliği taşıdığını dile getirdi.
BU BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL
Yeşiltepe’deki söz konusu imar revizyonunda hiçbir vatandaşın arsasının elinden alınmayacağını bu duyumların yanlış olduğunu ifade eden Başkan Ataç, “Yeni yapılmış bina kalabilir, buna itiraz yok. İsteyen kişilerin eski binaları da kalabilir buna da itiraz yok. Bu bir kentsel dönüşüm değil, bir kentsel yenilenme bunu iyi bilsin arkadaşlar, dostlar. Şimdi belki endişeleri var bilmedikleri bir şeyle karşı karşılayalar ama bize güvensinler. 1999’daki Tepebaşı’nı düşünsünler, şimdilik Tepebaşı’nı düşünsünler. Ne yaşadıklarını görüyorlar” dedi.
BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ GÜÇLENECEK
Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle Sazova Mahallesi’nde temeli atılan cemevi hakkında konuşan Başkan Ataç, “Bu sürecin başından itibaren Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfımızla ve dernek yöneticilerimizle yakın bir iş birliği içindeyiz. Bu alanın tahsisi konusunda Pir Ahmet Efendi Derneği Başkanımız Ahmet Özcan ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanımız Kamer Ali Durur’la bir araya geldik. Gereken süreçleri başlattık ve meclisimizin oy birliğiyle aldığı kararla Sazova Mahallesinde belediyemize ait alanı Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na tahsis ettik. Bundan sonraki süreçte de, belediye olarak hem teknik hem de idari anlamda katkılarımız sürecek. Cemevimiz tamamlandığında yaklaşık 500 kişilik kapasiteye sahip, içerisinde yemekhane, gasilhane, morg ve muhtar odası bulunan, kentin merkezindeki ikinci cemevi olacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Pir Ahmet Efendi Cemevi, Eskişehir’de birlikte yaşama kültürünü güçlendirecektir. Türkiye’de cemevlerini ibadethane olarak kabul eden ilk belediyelerden biriyiz. Belediye meclisimizde aldığımız kararla 2015 yılında cemevlerine ibadethane statüsünü tanıdık. 2025 yılının Ocak ayında da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclisinde yine oy çokluğuyla aldığımız kararla, cemevlerine fiilen ibadethane statüsü verilmesi önemli bir adımdır. Tepebaşı Belediyesi olarak inançlara saygıyı, birliği ve kardeşliği büyütmeye devam edeceğiz. Cemevimiz tamamlanana kadar da sonrasında da bu sürecin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


