AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partililerin bayramlarını kutlayarak “Kıymetli dava arkadaşlarım hepinizin malumu 31 Mart'ta ülkemizde demokrasi şöleni yaşandı ve sandık başına gidildi. Milletimiz şehirlerimizi, ilçelerimizi beş yıl yönetecek yerel yöneticilerimizi seçti. Bu vesileyle tüm seçilmiş belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Seçim sürecinde belediye başkan adaylarımızdan, milletvekillerimize, yönetim kurulu üyelerimizden teşkilatımıza, kadın kollarımızdan gençlik kollarımıza, sandık kurulu üyelerimize kadar her bir ferdimizin elinden geleni yaptığına inanıyorum. Emekleri için her bir kardeşimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sürecin sonunda maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Milletimizin iradesine saygılıyız. Hatalarımızın farkındayız. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi bu dönemde milletimizden teveccüh görmemenin sorumluluğunu üstleniyorum.  Bu sonucun muhasebesini yapacağız. Ben dahil sorumluluk taşıyan herkes sorumluluğunun hesabını partimizin paydaşlarına vermek durumundadır. Milletimizin Eskişehir'deki yerel yönetimleri CHP'li belediye başkanlarına emanet etmesini sorgulama hakkına sahip değiliz. Fakat yönetimi milletimiz adına takip etme hakkına sahibiz. Yani yeni dönemde CHP'li belediye başkanlarının vaatlerini ve milletimize ait olan her bir kuruşun takipçisi olacağız” dedi.

Eskişehir'deki yaşam merkezinde şok iddia: Müdür yardımcısı... Eskişehir'deki yaşam merkezinde şok iddia: Müdür yardımcısı...

“MİLLETİN İRADESİ SANDIKTA TECELLİ EDER”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, İlçe Nelediye Başkan Adayları Hamid Yüzügüllü ve Özkan Alp’e, MHP İl Başkanı İsmail Candemir’e seçim dönemi çalışmalarından ötürü teşekkür ettiğini ifade eden AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, “Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim dönemi kapandı. Türkiye'nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre var. Bu zamanı çok iyi değerlendireceğiz. İktidardaki 22’inci yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak mesuliyetimizin farkındayız. 85 milyonun her bir ferdinin rehanı, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını arttırmak için durmadan dinlenmeden koşturacağız. Ben seçim kampanya döneminde emeği geçen tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizin gösterdiği yoğun uğraşa rağmen seçim sonuçları hem şehrimizde hem ülke genelinde istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Burada öncelikli bir hususu Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi belirtmek durumundayız. Seçimler bildiğiniz gibi demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesileyi kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir. Milli iradedir. Netice böyle oldu. Büyüklerimizin de dediği gibi her olanda bir hayır vardır” diye konuştu.

“VERİLEN VAATLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ise “Verilen vaatlerin takipçisi olacağız” mesajı vererek şu sözleri kullandı: “Gece gündüz demeden neredeyse üç aylık bu kampanya süreci boyunca evlerinizden ve ailelerinizden de ayrı kalmak suretiyle adaylarımızın etrafında kenetlenerek seçim kampanyası ve çalışmasını yürütüyorsunuz. Belki sonunda arzu ettiğimiz bir neticeyi alamadık. Sandık da milli irade yazılmış oldu. Teşkilatımız değerlendirmeleri sandık sandık mahalle mahalle, ilçe ilçe yapacak. Genel merkezimiz de, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu değerlendirmeleri detaylı bir şekilde yapıyor ve yapmaya devam edecek. Biz de Eskişehir Teşkilatı olarak nerede eksiğimiz var, nerede fazlamız var, bu değerlendirmeleri sürekli kendi içimizde yapmak durumundayız. Vatandaşımızın beklentilerini hangi oranda karşıladık? Karşılayabildik. Bunu da yine değerlendirmek zorundayız ki yaptığımız hataları bir daha tekrarlamayalım. Yaptığımız iyilik ve güzellikleri de birer bir daha tekrarlayalım diyelim. Önümüzde 4 buçuk yıl kadar ekonomiye, kalkınmaya ve yatırımlara odaklanacağımız bir süre var. İnşallah bu dönemin milletvekilleri olarak da mecliste yasama ve denetleme görevlerini ifade ederken bu duyguyla hareket edeceğiz. Değerli dostlar belediye başkanlarımızı bizim partimizden, ittifak, paydaşlarımızdan seçime girmiş, kazanmış olanlar ya da diğer partilerden seçimi kazanmış olanlara ayrım yapmak, sizi tebrik etmek istiyorum. Seçimden önce hemşehrilerimize vermiş oldukları vaat ve taahhütleri yerine getirilmesi konusunda da sizin adınıza takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Umarım belediye başkanlarımız kendilerine destek verenleri pişman etmez. Birçok vaat ve projelerde hallerde bulundular. Bunları takipçisi olacağız.”

Kaynak: Sümeyra Balcı