AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları tarafından, 81 ilde eş zamanlı olarak Gazze’deki anneler için basın açıklaması yapıldı.

Vilayet Meydanı’nda bir araya gelen parti üyeleri, savaşın bitmesi için çağrıda bulundu. Basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Ünalır, Filistin’de günde 63 kadının öldüğünü dile getirerek, “Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı. Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. Birleşmiş milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor” ifadelerini kullandı.

ATEŞKES İÇİN ADIM BEKLİYORUZ

AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için mücadele edeceklerini belirten Ünalır, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birleşmiş milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi; savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. 81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek” dedi.

Belediye Sokak Müzisyenlerinin Elinden Tuttu Belediye Sokak Müzisyenlerinin Elinden Tuttu

Kaynak: Haber Merkezi