Bayram sevinci yaşattı
Esgroup Spor Servisine konuşan başkan Mustafa Akgören, öncelikle Siyah-Kırmızılı camianın geçmiş bayramını kutladı. Camianın merak ettiği iç transfer konusu başta olmak üzere, birçok konuya açıklık getiren Akgören, 'Göreve geldiğimiz günden itibaren tek derdimiz Eskişehirspor. Önceliğimiz tabi ki iç transferde kadroyu korumak. Bu konuda yoğun mesai harcıyoruz. Kulübümüzün içinde bulunduğu şartlar ortada. TFF aldığı kararla bizlere bayram sevinci yaşattı. Tekrar TFF 1.Ligde yolumuza devam edecek olmamız sevindirici. Bu yüzden elimizde bulunan futbolcularımızı kaybetmek istemiyoruz' dedi.

Transfer dönemi başlıyor
'İç transfer konusunda bayram öncesi gerekli görüşmeleri yapmıştık' diyen Başkan Akgören, 'Oyuncular bizden süre istedi. Bayramdan sonrayı bekledik. Yarın (bugün) resmi olarak transfer dönemi başlıyor. Bizlerde hızlı bir şekilde oyuncularımızla görüşmelere devam edeceğiz. Sözleşmesi biten oyuncularımızın bizden istediği o süre dolmak üzere. Sanırım onlarda sağlıklı bir karar vererek bizimle birlikte onurlu mücadelemizde yerlerini alacaklardır' diye konuştu.

İç transfer netlik kazanacak
Başkan Akgören, 'Önümüzdeki birkaç gün içinde iç transfer netlik kazanacak. Biz sadece takımı koruyup, altyapıya daha fazla önem verip, 3-4 yıl içinde borçları azaltmak, kulübü döndürülebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Onun haricinde elbette ki farklı gelir kaynakları elde eder ve borçları kapacak duruma gelirsek bizde mutlu oluruz' ifadelerini kullandı.

Transferin açılması mümkün değil
Sosyal medyada çıkan sponsor bulundu, transferin açılacağı yönünde çıkan söylentilere de açıklık getiren Akgören, ''Bu sosyal medyada yazan transfer açılacak, isim sponsoru bulundu söylentileri gerçeği yansıtmıyor. O kadar kolay değil. Bizim de gönlümüzden transferi açmak ve nokta transfer yapmak geçiyor. Kesinleşmiş cezalar var. Transferin açılması mümkün değil gibi gözüküyor. Bu konuda duyulan ve yazılanlara camiamız itibar etmesin' dedi.

Bize ulaşan bir talep yok
Akgören, 'Transferin açılmasını, güçlü sponsorlarla sorunları çözerek Eskişehirspor'un şampiyonluğa oynamasını herkesten çok benim temennim. Sponsorluk için bize ulaşan bir talep ve bilgi yok. Eğer sponsor olmak isteyen kurum ve kuruluşlar varsa, biz bundan son derece mutlu oluruz' diye konuştu.

Ciddi bir teklif yok
Transfer teklifi geldiği iddia edilen genç yeteneklerin son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Akgören, 'Daha önce bazı oyuncularımıza menajerler aracılığı ile birkaç teklif gelmişti. Fakat bugün itibari ile ortada ciddi bir transfer teklifi gelen oyuncumuz yok' şeklinde konuştu.

Hedefimiz kulübü yaşatmak
Dokuz aylık görev sürelerinde, kulübü yaşatmak için kendi imkanlarını kullandıklarını belirten Akgören, 'Bütün hedef kulübü yaşatmak. Yaşatırken de borçları azaltmak. Bugüne kadarda bu doğrultuda hareket ettik. Tamamen yönetim kurulunun kendi kaynakları ile bugünlere geldik. Bundan sonra da kendi imkanlarımızla yola devam edeceğiz. Görevi bırakacaklar, yönetim genel kurul kararı alsın gibi söylentileri de dikkate almıyoruz. Birilerinin yönetim oluşturma çabası içinde olduğu söylentileri benimde kulağıma geliyor. Biz 3 yıllığına göreve geldik. Daha 27 ay görevimizin başındayız' dedi.
Editör: TE Bilisim