Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı sona erdi Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı sona erdi

Uzun süredir rekora koşan altın fiyatları zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Bir yıl önce aynı gün bin 842 TL olan çeyrek altın, bugün 3 bin 500 TL olarak satışa sunulurken, gram altın fiyatı ise 2 katına çıktı.

Geçtiğimiz yıl aynı gün bin 97 TL’den satılan gram altın, bugün 2 bin 123 TL’den satılıyor. Vatandaşlar önceden düğünlerde yakınlarına bilezik takarken, artık gram altın takmakta dahi zorlanıyor.

Peki ortaya çıkan rakamları vatandaşlar nasıl yorumladı? İşte yanıtlar: 

KÜÇÜK ALTINI ZOR DENKLEŞTİRİYORUZ

Saadet Orhan: “Eskiden günlerimiz vardı bizim arkadaşlar arasında. Ayda 3 altın güne giriyorduk. Şu anda tek altın güne giremiyoruz. Çok üzgünüm çok pahalı her şey. Düğünlerde bilezik taktığımız en yakın arkadaşlarımıza küçük altını zor denkleştirip takabiliyoruz.”

ESKİDEN RAHAT ALINABİLİYORDU

Sezen Demir: “Fiyat çok uçuşta. Altın almak artık çok zor. İnsanlar bu dönemde ekmek alamıyor altını nasıl alsın? Önceden rahatça alabiliyorduk. Keşke asgari ücret artmasaydı. Eskiden çok daha rahat alabiliyorduk her şeyi.”

EMEKLİLER NE YAPSIN?

Ayhan Enboylu: “Az önce bir yakınımızın düğünü için iki tane altın aldım. Ama çok pahalandı altın. Almak çok zor. Altınla eskiden yatırım yapılırdı ama şu an düğün için almak bile bizleri çok zorluyor. Ben emekli bir vatandaşım benim için daha zor.”

TERCİHİMİZ GRAM ALTIN

Nazlı Türeli: “Fiyatlar çok yüksek. Bu yüzden alamıyoruz. Sadece yakınlara altın alabiliyoruz. O da artık küçük gramajlı altından alıyoruz. Eskiden en ufak bir olayda ‘çeyrek altın takalım hediye almaktansa’ derdik. Ama şu an onu diyemiyoruz maalesef.”

ESKİŞEHİR'DE ALTIN FİYATLARI: 

Çeyrek altın: 3 bin 500 TL

Yarım altın: 7 bin 50 TL

24 ayar gram altın: 2 bin 123 TL

22 ayar gram altın: bin 970 TL

Muhabir: Berivan Halis