Meclis lokantasında kebabından tatlısına kadar yiyen 1 vekil sadece 121 lira hesap öderken, Eskişehir’de yaşayan bir vatandaş ise esnaf lokantasında benzer bir menü için tam 260 lira ödemek zorunda kalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre ocak ayı enflasyonu yüzde 6,70 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 64,86'ya yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise aynı verileri yüzde 9,38 ve yüzde 129,11 olarak açıkladı. Yeni yılla birlikte maaşlara gelen zamlar son 5 ayın en yüksek resmi enflasyon verileri karşısında erirken, mutfaklardaki yangın daha da harlandı. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan Meclis lokantası adisyonu tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Eskişehir'de bir zam daha: Bu kez dolmuşlar... Eskişehir'de bir zam daha: Bu kez dolmuşlar...

MECLİS LOKANTASI

Meclis lokantasında; dana çökertme kebabı 55 lira, fıstıklı tel kadayıf 32 lira, karışık turşu 10 lira, gazoz 9 lira, tarhana çorbası 10 liradan satılıyor. Bu öğünde 5 liralık kuver ücretiyle beraber, 1 vekil 121 lira ödeyerek karnını doyurabiliyor.

ESNAF LOKANTASI

Eskişehir’in en bilinen esnaf lokantalarından birinde ise et yemekleri 150 lira, çorba 40 lira, gazoz 30 lira, tatlı ise 40 liradan satılıyor. Benzer bir menüyle karnını doyurmak isteyen 1 vatandaş ise esnaf lokantasında 260 lira hesap ödüyor.

ARADA UÇURUM VAR

Milletvekili maaşları yeni yılla birlikte 110 bin liraya yükselirken Meclis’te hem emekli hem de vekil olan milletvekillerinin maaşı ise tam 230 bin lira. Buna karşılık asgari ücretin yeni yılda 17 bin 2 lira olduğu göz önünde alındığında tablo daha çarpıcı bir hal alıyor. Asgari ücretli cep yakan fiyatlardan ötürü esnaf lokantasının bile yolunu unuturken vekil ise 6 kat fazla maaşla yarı yarıya daha ucuz yemek yemenin keyfini sürüyor…

Muhabir: M. ANIL AKSOY