Törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Vali yardımcıları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören Atatürk anıtına Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığının çelenk sunumuyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Burgaç Eskişehir'in tarihi öneminden bahsederek, 'Bu ziyaret yalnızca şehrimiz açısından değil bağımız ve onurlu bir millet olabilmek adına emperyalizme karşı yürütülen milli mücadelemiz açısından da son derece kıymetli ve önemlidir. Eskişehir'in milli mücadelesi dönemi içerisindeki öneminin altında kuşkusuz şehrin stratejik konumu yatmaktadır' dedi.
Konuşmanın akabinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Sarı Zeybek halkoyunu oynandı. Programda Atatürk Koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Ayyıldız tarafından madalyaları takdim edildi. Etkinlik Vali Erol Ayyıldız ve beraberindeki protokol üyelerinin Atatürk temalı fotoğraf sergisi gezmesiyle son buldu.
Editör: TE Bilisim