Projelerin devreye alınmasıyla birlikte Tunceli’de ulaşım hem daha güvenli hem de daha hızlı hale geldi.
Seyahat Süreleri Yarıya İndi
Uraloğlu, projelerin sağladığı kazanımları şöyle açıkladı:
Pertek-Hozat İl Yolu ve Singeç Köprüsü: 40 km’lik yol 34 km’ye düştü, seyahat süresi 50 dakikadan 25 dakikaya indi.
Pertek-Tunceli İl Yolu: 44,2 km’lik yol modernize edildi, Elazığ bağlantısı güçlendi, süre 60 dakikadan 35 dakikaya düştü.
Çemişgezek-Hozat-Pertek İl Yolu: 27 km’den 23,7 km’ye indirildi, yolculuk süresi 41 dakikadan 20 dakikaya geriledi.
Yılda 519 Milyon Lira Tasarruf
Bakan Uraloğlu, yeni yollar ve köprüler sayesinde yıllık 456 milyon lira zaman, 63 milyon lira akaryakıt olmak üzere toplam 519 milyon liralık tasarruf sağlandığını vurguladı. Ayrıca karbon emisyonlarının 3 bin 750 ton azaldığını belirterek Tunceli’nin büyüleyici doğasının korunmasına katkı sunulduğunu ifade etti.
23 Yılda 20 Milyar Liralık Yatırım
Son 23 yılda Tunceli’nin ulaşım ve haberleşme altyapısına 20 milyar lira yatırım yapıldığını söyleyen Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunun 2 km’den 48 km’ye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yolun ise 58 km’ye çıkarıldığını aktardı.
“Tunceli’yi Turizmle Daha Güçlü Geleceğe Taşıyacağız”
Uraloğlu, yatırımların kente sadece ulaşım kolaylığı değil, aynı zamanda turizm ve ekonomik canlılık kazandıracağını ifade ederek, “Tunceli’yi turizm ve ekonomiyle daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız” dedi.
“Bir Zamanlar Terörün Kol Gezdiği Dağlarda Huzur Hakim”
Bakan Uraloğlu, havadan gerçekleştirdiği incelemelerde de bölgenin güvenlik ve huzur ortamına dikkat çekti:
“Bir zamanlar terörün kol gezdiği bu dağlarda bugün huzurun ve barışın hâkimiyetini görmek bizlere büyük gurur veriyor. Yatırımlarla güçlenen, turizmiyle, doğasıyla yeniden ayağa kalkan terörden arındırılmış bir Tunceli’yi selamlıyoruz.”