Yurt dışından telefon getirme devri bitiyor Yurt dışından telefon getirme devri bitiyor

Gıda güvenliği ve doğru bilgilendirme konularında önemli adımlar atan İbrahim Yumaklı, Gıda Kodeksi'nde yapılan düzenlemelerin sürdüğünü duyurdu. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi için ürün adlarının aynı standartta yazılacağını ve yanıltıcı görsel ve ifadelerin kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Özellikle çilek aromalı ürünlerde çilek görseli kullanımının kısıtlanacağını ve tüketicileri yanıltabilecek ifadelerin yasaklanacağını belirten Yumaklı, bu düzenlemelerin tüketicilerin güvenli alışveriş yapmalarını sağlayacağını belirtti.

Gıda güvenliğinin sağlanması adına ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve vatandaşların ihbar ve şikayetlerine hızlı bir şekilde yanıt verildiğini vurguladı. Şüpheli gıda ürünlerinin ihbar edilmesinin önemine değinen Yumaklı, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde düzenli denetimlerin yapıldığını belirten Bakan, vatandaşları gönüllü gıda denetçisi olmaya davet etti. Gıda güvenliği konusunda toplumun bilinçlenmesinin ve katkı sağlamasının önemini vurgulayan Yumaklı, bu çabanın insan sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ