Eskişehirli üretici Telat Tarhan, bayrak sevgisini tarlasına kazıdı. Türk bayrağını tam 45 günde tamamlayan Tarhan, çalışmasında lale ve gül gibi bitkilerin aksine marul kullandı. Kırmızı marullar ile hilal sembolünü toprağa işleyen Tarhan, beyaz marul olmadığından dolayı yıldız sembolünde yeşil marullara yer verdi.

SEVGİMİZİ CANLANDIRDIK

Büyük beğeni toplayan eseri hakkında konuşan Tarhan, 'Yaklaşık 45 gün sürdü. 3 Temmuz'da dikmiştik. Aslında daha erken dikip 15 Temmuz'a hazırlamayı düşünüyorduk ama geç kaldık. Uzun zamandır düşündüğüm bir hayalimdi. Bizi en çok zorlayan temizliği oldu. İlk başlarda şöyle bir düşüncemiz vardı; 'Göklerde dalgalanması gereken bayrağımızın, toprağın üzerinde marullar ile olması, yanlış tepkilere yol açar mı?' Öyle bir tepkiyle karşılaşmadık. Biz sadece elimizdeki ürünlerle bayrak sevgimizi canlandırmak istedik' diye konuştu.

GURUR DUYDUK

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise Tarhan'ın çalışmasıyla gurur duyduğunu belirterek, 'Bizim millet olarak, vatan ve bayrağımız her şeyden önce gelir. Bu sevgiden kaynaklanan bir şey. Özellikle Kurban Bayramı'nda bu bölgemize kurban kesmeye gelen vatandaşlarımız, çok büyük destek oldu. Güzel tepkiler verdiler. Üretici demek sadece tarlada çalışmak demek değil' dedi. HM

Editör: TE Bilisim