Arifiye Mahallesi Reşadiye Caddesi Üzerinde bulunan Reşadiye Camisi önünde akşam namazının ardından " Gazze'deki işgalin son bulması ve Filistin'in özgürlüğü için meşalelerle yürüyoruz " sloganıyla toplanan İHH üyeleri ve binlerce kişi ellerindeki meşalelerle Ulus Anıt'ına yürüdü.

Gruptakiler, attıkları sloganlarla İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarına tepki gösterdi.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

SOYKIRIM İÇİN HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI 

Eskişehir İHH Teşkilatlanma Başkanı Muhammed Fatih Selimoğlu yaptığı açıklamada tüm dünyaya seslendi. Selimoğlu yaşanan soykırım için herkesin acil olarak harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Selimoğlu, "İsrail'in toplu şekilde cezalandırma, hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadıkları yerleri bombalamaları; açık olarak bir savaş suçu ve insanlığa karşı suç fiillerini oluşturmaktadır. Uluslararası Adalet Divanı saldırıları durdurma kararı almıştır. Ancak İsrail kanlı katliamlarına devam etmektedir. 
Buradan bir kere daha acil ateşkes çağrımızı tekrar ediyoruz. Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım 
karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Susan, elinden bir şey yapmak geliyorken yapmayan her fert, kurum ve 
devlet bu zulme ortaktır.
Bizler bugün burada toplanan Eskişehir halkı olarak, Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm mazlum halkların yanındayız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi