Sağlıklı bir yaşamın temel taşı olan bağışıklık sistemi, doğru beslenmeyle güçlendirilebilir. Ancak sadece vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek değil, doğru kombinasyonlarla birlikte tüketmek de büyük fark yaratıyor. Uzmanlara göre bazı besinler birlikte alındığında vücuttaki emilim oranlarını artırarak bağışıklık sistemine çift etki sağlıyor.

Kurban Bayramı’nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler Kurban Bayramı’nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler

Örneğin; C vitamini yönünden zengin meyvelerle demir içeren yeşil yapraklı sebzelerin, ya da yoğurtla zerdeçal gibi bağışıklığı destekleyici baharatların birlikte tüketilmesi, besin değerlerinin etkisini artırabiliyor. Antioksidanlar, probiyotikler ve vitamin-mineral dengesi açısından güçlü bu eşleşmeler, hastalıklara karşı direnci yükseltirken vücudun toparlanma sürecini de hızlandırıyor. Doğru gıda eşleşmeleriyle hem bağışıklığınızı koruyabilir hem de sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kolayca günlük rutininize dahil edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ