Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluk mücadelesi veren Eskişehirspor yarın deplasmanda zorlu bir maça çıkacak. Şimşekler, saat 15.00’te Zonguldak temsilcisi Alaplı Belediyespor’un konuğu olacak.

Zirve yarışında artık kayıp yaşamak istemeyen Eskişehirspor’u tek hedefi deplasmandan 3 puanla dönmek. Eskişehirspor, Alaplı’dan 1 puanla dahi dönse bu yarışta çok ciddi bir yara alır.

İLK DEVRE ES ES KAZANDI

Kırmızı Şimşekler yarın deplasmanda karşılaşacağı Alaplı Belediyespor’u sezonun ilk devresinde Eskişehir’deki maçta mağlup etmeyi başarmıştı. 3 Aralık 2023’te Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Ercan Kuruçay’ın golüyle 1-0 kazanan Eskişehirspor, o gün kritik bir galibiyete imza atmıştı. Alaplı bu mağlubiyetin ardından ligde şimdiye kadar oynadığı 12 maçta da yenildi.

Hatipoğlu'ndan Eskişehirspor yorumu: Derin sessizlik hakim Hatipoğlu'ndan Eskişehirspor yorumu: Derin sessizlik hakim

LİGİN GÜÇLÜ EKİPLERİNDEN

Zonguldak temsilcisi Alaplı Belediyespor etkili bir grafik çiziyor. Alaplı ekibi evinde 10 maçta attığı 29 golle en golcü 2 takımdan biri. Taraftarıyla beraber baskı kuran ekip çok gol atsa da ilk 7 sıra içinde evinde 11 golle en çok gol yiyen takım konumunda. Alaplı’nın en dikkat çeken rakamı geride kalan 20 maçta fileleri 50 kez havalandırmaları. Zonguldak ekibi son 10 maçın 9’unda gol attı. Her anlamda zor bir maç olacak.

HAKEM İSTANBUL’DAN

BAL’da 21’inci haftada oynanacak maçları yönetecek hakemler Perşembe günü açıklandı. Alaplı Belediyespor-Eskişehirspor maçını Burak Sarıgöl yönetecek. İstanbul bölge hakemi olan Sarıgöl’ün yardımcılıkları ise Gökhan Şenlik ve Abdurrahman Kozan olacak.

Muhabir: Aytaç Ersoy