Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi:

Malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek, durulanmış ve süzülmüş

- 1 soğan, doğranmış

- 1 havuç, doğranmış

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı kırmızı biber

- 1 çay kaşığı kimyon

- Tuz ve karabiber

- 4 su bardağı sebze veya tavuk suyu

- 1 limon, suyu sıkılmış

- Garnitür için kıyılmış taze maydanoz

Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının Yapılışı

1. Büyük bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Doğranmış soğanları ve havuçları ekleyin ve soğanlar yarı şeffaf hale gelene kadar 5-7 dakika soteleyin.

2. Tencereye kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin ve kokusu çıkana kadar bir dakika karıştırın.

3. Durulanmış mercimekleri tencereye ekleyin ve baharatlarla kaplanması için karıştırın.

4. Sebze veya tavuk suyunu dökün ve kaynatın. Isıyı düşürün ve mercimekler yumuşayana kadar çorbayı 25-30 dakika pişmeye bırakın.

5.Bender kullanarak çorbayı pürüzsüz ve kremsi olana kadar püre haline getirin. Çorba çok kalınsa daha fazla et suyu veya su ekleyin.

6. Limon suyunu karıştırın ve baharatları tadına göre ayarlayın.

7. Garnitür olarak kıyılmış taze maydanoz ile sıcak servis yapın.

Daha Lezzetli Bir Mercimek Çorbası İçin Püf Noktaları

- Daha yumuşak ve kremsi bir doku için kırmızı mercimek kullanın. Kahverengi ya da yeşil mercimek, tıknaz bir dokuya neden olur ve daha uzun pişirme süresi gerektirir.

- Baharatları eklemeden önce soğanları ve havuçları yumuşatmak ve karamelize etmek için orta ateşte soteleyin. Bu çorbanın lezzetini artıracaktır.

- Daha zengin ve daha lezzetli bir çorba için ev yapımı sebze veya tavuk suyu kullanın. Hazır satın alınmış et suyu kullanıyorsanız, düşük sodyumlu bir seçenek seçin.

- Çorbanın lezzetini canlandırmak ve zenginliğini dengelemek için pişirme işleminin sonunda limon suyu ekleyin.

- Tazelik ve renk patlaması için doğranmış taze maydanoz veya kişniş ile süsleyin.

- Doyurucu bir yemek için Lokanta Usulü Mercimek Çorbası'nı yanında kıtır ekmek veya pide ile servis edin.

Lokanta usulü mercimek çorbası hem rahatlatıcı hem de besleyici klasik bir Türk yemeğidir. Bu ipuçlarını ve püf noktalarını takip ederek, bu çorbanın lezzetli ve kremalı bir versiyonunu evde yapabilirsiniz. Basit malzemeleri ve kolay hazırlanışı ile bu çorba, hızlı bir akşam yemeği için mükemmel bir seçim olabilir.

Editör: Sonhaber Gazetesi