'Mutluluk vericiydi'
Totemle.com'da Editör Merih Önal'a konuşan Çapa, 'Yaşadığımız süreç çok sıkıntılı olsa da sonu mutluluk verici. Duygusal anlamda farklı bir sezon oluyor. Sezon başı transfer yasağından sonra tamamen U-15 ila U-21 takımlarından aldığımız oyuncularla lige başladık. Oyuncularımın ilk günden sonra göstermiş olduğu özveri kuşkusuz çok mutlu etti. Ancak o süreci yaşamak bir o kadar zordu' ifadelerini kullandı.

'Lig Gazişehir maçıyla başladı'
Çapa, 'Gazişehir maçına kadar baktığınızda deplasmanda 3-4, hatta 5 gol yediğimiz maçları görebilirsiniz. O süreçte oyuncularımızı sürekli ileriye dönük hazırladık ve sonuca çok fazla odaklanmadan kendilerini geliştirmelerinin önemini vurguladık. Futbolcular da her geçen gün daha profesyonelleşti. Taraftarımız, mağlup da olsak takıma sahip çıktı ve moral motivasyon, hatta özgüven aşılayarak oyuncularımın gelişimine büyük bir katkı sağladı' diye konuştu.

'Son 5 maçlık süreç...'
Fuat Çapa, 'Son 5 karşılaşmamıza baktığınızda, ben bu periyotu son 2 maç ve ondan önceki 3 maç olarak ayırıyorum ve son 2 karşılaşmada 26-27 yaş ortalaması ile sahada olmamız, tecrübeli oyuncuların kadroda olmasıyla birlikte takımın aldığı sonuçlara pozitif yansıdı. Ligin ortalaması 29-30 yaş ortalamasında olduğu için düşük yaştaki oyuncularla mücadele etmek kolay değil. Hatta geçtiğimiz haftalarda Balıkesirspor kalecisi Vukovic, bizim 1-2 oyuncumuzun yanına gelip 'Sen benim çocuğum yaşındasın' diyerek espri yapmış' dedi.

'Özgüveni yüksek bir rakip'
'Son zamanlarda özgüveni çok yüksek olan bir takım ile karşılaşacağız' diyen Çapa, 'Hücum hattının bu lige en uygun hücum hattı olduğunu söyleyebilirim. Biz de taraftarımızla birlikte oynayacağız. Sahamızda bu sayede 11 kişi değil, 13-14 kişi oynuyoruz. Umarım iyi bir sonuçla sahadan ayrılır ve lige devam ederiz. Alacağımız her galibiyet şehirdeki umutları yeşertiyor' ifadelerini kullandı.

'Bu sezon örnek olduk'
'Eskişehir takımı benim için bir onur meselesi olmuştu' diyen Çapa, 'Burada olduğum için her zaman kendimi mutlu ve gururlu hissettim. Biz bu sezon sadece saha içerisinde değil, seyircilerimizle de örnek olduk. Buna Türk futbolunun ihtiyacı var. Umarım en yakın zamanda tribün olayları minimuma iner' dedi.

'Başka bir takım olsa…'
Karabük'teki Fair-Play hareketine de değinen Çapa, 'Karabükspor'ün sakatlıktan dolayı 10 kişi kalmasıyla birlikte, o anda bir oyuncu çıkarma kararı verdim ve uyguladım. Bu durumda empati yapmanız gerekiyor. Karabükspor'un yaşadığı süreci fazlasıyla anlayabilen biri olduğum için böyle bir karar aldım. Ancak şu detayı belirtmeliyim; skorun farklı olması bu kararımı etkilememiştir. Fakat doğruyu söylemek gerekirse Karabükspor değil de başka bir takım olsa bu kararı almazdım! Çünkü rakip takım taraftarları 'Eskişehirspor kümeye' tezahüratları yaptığında oyuncularımın psikolojisini en yakından gözlemleyen ve yaşayan kişi bendim' ifadelerini kullandı.

'Taraftar endişe etmesin'
Çapa son olarak, 'Taraftarımız hiç endişe etmesin! Gerekli misafirperverliği göstereceğiz. Duyduğum kadarıyla 21 bin üzerinde bilet satılmış; bu sezonun rekorunu kırarız diye düşünüyorum. Bizi desteklemeye devam etsinler, sahada var gücümüzle mücadele edip en iyi sonuçla ayrılacağız' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim