Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin şehirdeki önemli ziyaret alanlarından biri olan ve özellikle de son dönemde hayata geçirilen projeler sayesinde havacılığın önemli bir cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı'nı ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ile Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede'nin de yer aldığı ziyarette Rektör Gündoğan, Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'u onurlandırmak üzere 3 boyutlu sokak resmi olarak resmedilen projeyi yerinde inceleyerek çalışma hakkında bilgi aldı.

Park bünyesinde çalışmaları devam etmekte olan ve kısa bir sonra ise tamamlanması planlanan bir başka proje olan Republic RF-84F Thunderflash uçağının restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi alan Prof. Dr. Naci Gündoğan, ayrıca bu projeye gönüllü olarak katılan ve büyük emekler veren havacılık tutkunlarına da gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileterek restorasyon süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

'Gençlerimiz ve çocuklarımız için bir uğrak yeri olmasını diliyoruz'

Havacılık Parkı'nın aslında yıllardır ciddi anlamda ziyaretçi alan bir park olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir'e gelen turistlerin mutlaka Havacılık Parkı'na uğradıklarını dile getirdi. Özellikle bu yıl Havacılık Parkı'nın cazibesini arttırmak düşüncesiyle hem bir tanıtım atağına geçtiklerini hem de park bünyesindeki bazı uçakların orijinal haline çevrilmesi doğrultusunda çalışmalar yapıldığına değinen Prof. Dr. Gündoğan, 'Havacılık Parkı'nın en önemli hedef kitlesi aslında çocuklarımız ve gençlerimiz. Eskişehir bir havacılık kenti ve çocuklarımıza, gençlerimize havacılığı sevdirmek amacıyla biz bu parkı, hem bir eğitim parkı hem de çocuklarımıza havacılık sevgisini aşılamanın bir yolu olarak görüyoruz. Havacılık parkında var olan bütün uçaklarımızı önümüzdeki günlerde tekrar bir bakımdan geçireceğiz. Parkı hareketlendirecek yeni projelerimizi de yine önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz' dedi. (AÜHM)

Editör: TE Bilisim