25 yıllık Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini tamamlayan Yılmaz Büyükerşen'e CHP'de kurula Belediyeler Arası Koordinasyon Merkezi'nin yönetimi devredilmişti.

Başkan Ünlüce Eskişehirlilere olan bir sözünü daha tutuyor Başkan Ünlüce Eskişehirlilere olan bir sözünü daha tutuyor

Bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci Barış Yarkadaş Yılmaz Büyükerşen'in görevi hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Yarkadaş "Büyükerşen, belediyeler arası koordinasyon merkezinin başına geçecek. CHP belediyelere karne sistemi getirecek. Büyükerşen 37.77'yi kalıcı hale getirmek için uğraşacak" dedi. 

CHP Lideri Özgür Özel, ocak ayında Eskişehir'deki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevini açıklamıştı.

Özel'in şunları söylemişti:  "Bundan sonraki süreçte hep birlikte olacağız. Kazım Başkan, Ahmet Başkan’la, dışarıdaki ilçelerimizdeki 12 başkanımızla. Ayşe Başkanımızla birlikte yazılan bu büyük tarihi, efsanevi hizmetleri hep birlikte sürdürüp daha iyiye götüreceğiz. Peki o sırada Yılmaz Büyükerşen ne yapacak? Ben size söyleyeyim, Yılmaz Büyükerşen ne evinde oturacak, ne de emeklilik yaşayacak. Yılmaz Büyükerşen’in bir eli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, bir eli Türkiye’deki CHP’li belediyelerin üzerinde olacak.  Bundan sonra Yılmaz Büyükerşen; Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, yapılan iyi projelerin diğer belediyelerde de uygulanması, hizmetlerin standardizasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun Genel Koordinatörü’dür"

Kaynak: Ali Çalık