Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Gökmeydan Mahallesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Nebi Hatipoğlu'nu eleştirdi.

Açıklamasına Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Siyasetin namusu var. Evvela üyesi veya adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eskilerin deyimiyle ‘Eli işte gözü oynayışta’ olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir” sözleriyle başlayan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Başka bir şehirde parti değiştiren parti değiştiren birisine ithaf ederek söylüyor. İlgililer üzerine alınabilir. Meral Akşener ise ‘İnanıyorum ki Eskişehir dümenci bir insanı seçmeyecektir’ diyor. Dün Sayın Genel Başkan’ımız Eskişehir’e gelip AKP Eskişehir Belediye Başkan Adayı’na ‘Milli irade hırsızı’ dedi. Kendisi de kendi hayal dünyasına göre oluşabilecek senaryolar üretmiş. Haddini de bilmiyor. Partinin iç işleriyle ilgili gerçek dışı sözler söylemiş ama partiyle de çok ilgili ve alakalı olduğunu görerek kendisine sesleniyorum: Zaten seçimi kaybedeceksin. Seçimi kaybettikten sonra bizim partimize gelmek gibi bir niyetin varsa bunu aklının ucundan bile geçirme! CHP’nin kapısı bütün siyasi görüşlere ayrım gözetmeksizin açıktır. Ama eski genel başkanının ‘dümenci’ dediği, mevcut genel başkanının ‘siyasetin namusu var’ ithamlarında bulunduğu birisine kapalıdır” dedi.

Nebi Hatipoğlu’nun kadınlar günü ile ilgili açıklamalarına cevap veren Yalaz, “Meclis üyesi listelerinde seçilmesi muhtemel sadece 2 kadın var. Tepebaşı’nda tek bir kadın meclis üyesi yazmamışlar. Halı sahaya maça gider gibi meclise gelecekler. Grup toplantılarında da okey, tavla oynarlar. CHP’nin kadına verdiği değeri hepimiz biliyoruz. Kadınları sosyal ve toplumsal hayattan alıp eve kapatmaya çalışan bir zihniyet kadınlar üzerinden siyaset yapmasın. Kaldı ki Cumhuriyetin 100’üncü yılında Cumhuriyet Kenti Eskişehir’i, Ayşe Ünlüce yönetecek. Eskişehir’de beton belediyeciliği emeline ulaşamaz. Bu şehir hiçbir zaman ranta açılamaz” diye konuştu.

Editör: Kaan Özcan