Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve AKP İl Başkanı M. Dündar Ünlü ile beraber Türk Dünyası Dede Korkut Parkı, yeni stadyum, Bilim Sanat Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Avcı'nın ilk durağı Vişnelik Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı oldu. Avcı parkta spor yapan vatandaşlarla sohbet ederek park hakkındaki düşüncelerini aldı.

YAPILAŞMA OLMAYACAK

Eski stadyumun yerine yapılacak olan kent meydanında yapılaşmanın olmayacağını aktaran Avcı, 'Eskişehir'de bu ölçekte ailelerin çocuklarıyla gelip rahat rahat vakit geçirebilecekler ortamlar yok gibiydi. Şimdi inşallah stat inşaatı bittikten sonra eski stadın yerine aynı böyle halka açık bir Türk Dünyası Meydanı olacak. Hiçbir yapılaşma olmayacak' diye konuştu. Avcı Dede Korkut heykeliyle ilgili şikayetlerin olduğunu ifade ederek, 'Boyutuyla ilgili şikayetler var. Ebat olarak büyük. Heykeli başka yere taşıyabiliriz' dedi.

PARKIN ADINI ÇOCUKLAR KOYACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, daha sonra Sazova'daki Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ni ve dünyadaki tarihi ve kültürel yerlerin minyatürlerinin bulunduğu parkı gezdi.

Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi inşaatını gezen Bakan Nabi Avcı, yapımı tamamlanan ve sürdürülen işlemlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. 70 kişilik sinema salonu, 12 derslik ve 2 laboratuvarın yer aldığı merkezin inşaatını gezen Bakan Avcı, daha sonra dünyadaki çeşitli ülkelerle simgeleşmiş eserlerin minyatürlerinin yer aldığı parkı gezdi. Parkta basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Bakan Avcı, parkın adının çocuklar tarafından verilen öneriler doğrultusunda konacağını belirtti.(HM)

Editör: TE Bilisim